Barn

Klokken er passert midnatt, det er ikke så veldig lenge siden vi kom hjem. Min kjære har vært på kveldsvakt, og jeg har tilbragt kvelden på kino.

Jeg så filmen ‘Barn’.

Denne filmen var den første spillefilmen jeg jobbet som statist. Fra før hadde jeg bare jobbet i reklame og TV-serier. Det var i oktober 2017. Så det har tatt cirka to år å produsere ‘Barn’. Det kan jeg skjønne når filming over tre lange dager er et minutt i filmen. En hel dag ble brukt til å spille inn en ‘minnestund’ og hovedrolleinnhaver Henriette Steenstrup holdt blant annet en tale. Det var skuffende å se at denne scenen og «statistmareritt» var klippet helt vekk.

Å se Steenstrup gråte på kommando, og å være så ‘beveget’ var helt utrolig. Hadde dette blitt tatt med i filmen så hadde vi virkelig fått sett hvor dyktig skuespiller hun er.

Cirka 1 time og 16 minutter inn i filmen dukker armen min opp et par ganger, så ser vi hele meg et sekund. Litt senere i minnestundscenen ser vi kroppen min, men hodet er kuttet vekk, hahaha.. men nok om dét.

I dag var det kinopremiere på filmen, så den er aktuell på kinoer rundt om i hele Norge akkurat nå.

BARN skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker.

Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser.

Filmen tar opp en del temaer som er veldig aktuelle i dagens samfunn, og filmen får en til å tenke over en del ting. Særlig dette med hvordan man er mot hverandre, hvor lett en kan mistenke og dømme. Og hvordan er det når folk står på hver sin side av gjerdet?

Her ser vi reaksjoner fra foreldre til gutten som døde, og reaksjonene til foreldrene til jenta som var årsaken. Vi ser hvordan lærere reagerer, hvordan systemet reagerer, og ikke minst jenta, Lykke, som må leve med å ha drept kameraten sin. Og til sist stikkene til politikkens verden, hvordan er for eksempel arbeiderpartisympatisører og fremskrittspartiets sympatisører mot hverandre når de deler privatliv…?

 

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#barn #film #spillefilm #statist #kino #henriette #stenstruup #drama #dødsfall #drap #politikk #homofili #holdninger #arbeiderpartiet #fremskrittspartiet #mobbing #ulykke #kritikerrost #kinoaktuell #premiere

2 kommentarer
    1. Skal definitivt se den, da plottet virkelig fascinerer. Skal innrømme jeg ble en anelse skeptisk til valget av en komiker til å spille en av hovedrollkene i denne typen film, men det høres jo ut på deg som at hun fikser denne genren så godt som noen 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg