«Allerud VGS» en stor skuffelse!!


For cirka et halvt år siden møtte jeg første gang på Fornebu etter å ha fått oppdrag å være statist for NRK i en episode av deres kommende nye TV-serie «Allerud VGS».

Det som skulle være bare én dag ble plutselig flere. Jeg ble ønsket av regi til flere scener. Fra å være statist hadde jeg plutselig en liten rolle, med replikker til og med. En såkalt «smårolle» som det heter. Rollen som «Lærer Knut».

Nettopp på grunn av dette har jeg gledet meg ekstra til akkurat denne serien skulle begynne sendes, jeg var så utrolig spent på resultatet.

Innspillingen av serien var kjempemorsom, og jeg syntes mange av scenene var hysteriske. Men desverre, etter det kom på TV så likte jeg det hele mindre. Jeg synes klippingen var helt rar, alt er bare rør og gir ingen mening. Nå har jeg sett alle episodene, og jeg lo bare én gang i løpet av åtte episoder. Akkurat dét er morsommere enn hele serien tilsammen.

Jeg var med på innspillingen av «bolk 1», det vil si de fire første episodene. Jeg vises godt i bakgrunnen i de to første episodene. Men i episode to er en scene klippet mye – og replikkene er klippet helt vekk. I episode tre hvor jeg hadde et par scener er jeg ikke med i det hele tatt, men litt i episode fire.

I episode tre der rektor deler ut capser er det klippet og fremstilt helt annerledes enn forespeilet. Ikke er bare replikken min klippet vekk, men hele meg. Det var den beste scenen, det var mye latter på settet under innspillingen, men det endelige resultatet er bare kleint. Ikke morsomt i det hele tatt – og da tenker jeg ikke kun pga mine scener, eller mangelen på dem.

Og hva med Anette Hoff som spiller Bente?? Hun var en av hovedrollene, men er nærmest klippet vekk til statistnivå hun også. Var hun med i episode tre i det hele tatt?? Hvor mange episoder og scener så vi henne? Folk har nesten ikke fått med seg at hun var med i serien.

Og hva var egentlig greia med Lisa Tønnes rolle som helsesøster? Et par scener i et par episoder. Det har ingen sammenheng. Men uten Lisa Tønne i episode seks så hadde jeg faktisk ikke ledd én gang gjennom alle episodene. Scenen der hun kjører gymlæreren og rektor Mikkel gjennom et treningsløp var faktisk veldig morsomt. 

I komedier som dette er det ofte mye rør, og det er morsomt, men ikke denne gang. Med unntak av den nevnte scenen med gymlærer, rektor og helsesøster i trening. Men ellers er det bare hopping frem og tilbake, er kleint og pinlig, har ingen sammenheng og gir ingen mening.

Det mest skuffende er endringen av rektor Mikkel (Christian Skolmen)’s personlighet. Fra å være en teit rektor som mobber sine ansatte (mest meg, lol) og opptrer ganske egoistisk er han blitt ganske velmenende og sympatisk, litt dum og tøffel, mer «kjedelig» og veldig lik, nærmest en plagiat av sin egen rolle i TV-serien «Aldri voksen». Å avslutte siste episode i sesongen med å fri til lærer Benni og bli kjørt til sykehus i ambulanse var jo komisk, men ikke komedie. Døll!

Bildene i innlegget her er screenshots delt i tre fra episodene 1, 2 og 4 av «Allerud VGS». Pluss det øverste bildet som også er fra første episode.

Dette var en utrolig morsom serie å spille inn, hvor jeg møtte mange kule folk. En serie hvor jeg fikk en hel del nye erfaringer i forhold til å spille inn tv i form av både komedie (hahaha), serie og replikker (selv om de ble klipt vekk). Og jobbe med mange dyktige kjendiser både foran og bak kamera.

Bra betalt var det også. Statister bruker normalt være underbetalt og veldig utnyttet. Men NRK utbetalte en fornøyelig lønn, og de hadde faste utbetalingsdatoer som de forholdt seg til. Jeg har hatt flere oppdrag hos andre der jeg har måttet etterlyse lønnen min. Så honnør til NRK på dette punktet. Selv om jeg ikke er så veldig glad i denne kanalen da den som oftest bare har kjedelige programmer og man blir tvunget til å betale for den over skatteseddelen.

Igjen så må det sies at «Allerud VGS» var veldig morsomt å ha vært med på, uansett hvor meningsløst og kleint det endelige resultatet ble 🤭🤫😂

 

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#lærer #knut #allerud #videregående #vgs #statist #smårolle #oppdrag #nrk

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg