Ytringsfrihet på blogg.no

«Når man snakker om ytringsfrihet, hvor er det blitt av alle kommentarene som kom inn på Muhammed innlegget ditt?» var spørsmålet fra en medblogger i dag. Hun ble nysgjerrig fordi jeg refererte i et innlegg jeg skrev tidligere i dag til kommentarer jeg hadde fått på et innlegg jeg hadde skrevet i går. Og her inne i selve bloggen er det ingen kommentarer på akkurat det innlegget.

Det har seg slik at innlegget er delt på Facebook da jeg har grupper der og på MeWe. (Linker nederst i innlegget, som alltid). På FB har da innlegget blitt delt over 600 ganger av lesere. Takk folkens, fortsett like og dele!!

Jeg følger med i kommentarfeltene når jeg ser folk deler, kommenterer og så videre. Der det er mest engasjement kommenterer jeg selv og er med på diskusjonen. Jeg ser mange bloggere deler innlegg på FB, men de gir flatt faen i å følge opp innleggene sine. Der er ikke jeg, jeg har en del respekt for de som liker, deler og kommenterer innleggene mine. Jeg er ikke bare ute etter klikk for å komme på toppen av en toppliste. Jeg lærer av leserne, de kommer med innspill, og bidrar. Selvfølgelig setter jeg pris på mennesker jeg lærer av, og jeg verdsetter hjelpen til å nå ut med hva jeg skriver om i innleggene mine.

Når det kommer til kommentarer i selve bloggen, så er det ikke mange. I all hovedsak er det andre bloggere som kommenterer i hverandres blogg. Det er et miljø, en klikk hvor man prater hverandre etter munnen om hverdagslige ting som boller og brus. Sjelden noen kommenterer hos Bunny fordi bloggen er langt mer alvorlig, tar opp samfunnsaktuelle tema som svært få på blogg.no vil mene noe om. Om de er redde, har berøringsangst eller hva, det kan ikke jeg svare for. Må sies at jeg liker best folk med «baller», og de overbefolkes man jo ikke akkurat av. Joda, en skulle tro disse samme bloggerne liker blomster, som jeg poster hver dag, de gjør nok det, for jeg ser jo de poster blomster selv, men de liker nok ikke meg eller Bunny, hehe.. slapp av, jeg er ikke på blogg.no for å bli likt!

Jeg vet om bloggere som er innom hver dag, men som aldri kommenterer. Kanskje to ganger i året. Litt sånn for å finne inspirasjon til egne innlegg. Hvis jeg har postet noe som er politisk korrekt, hahaha.. innlegg som ikke handler om samfunnet, utviklingen og den virkelige verden utenom «boblen» de fleste ønsker befinne seg.

Nå tastet jeg meg litt bort. Men saken er at det er i hovedsak bloggere som kommenterer i kommentarfeltet i selve bloggen. Og så har man noen bloggløse, men de liker heller ikke Bunny, så de kommenterer heller der det er snakk om boller, brus og kake på café, i hovedsak. Ellers er det noen nettroll og insekter i kommentarfeltene.

Der kommer vi inn på dette med ytringsfriheten. Jeg har stengt ute insektene fra mitt kommentarfelt. Dere som vet hvem Gry er på blogg.no kan jo ta en titt der hvilke kommentarer som postes når insektene får komme til. Siste tiden er hun blitt beskyldt for å bruke både LSD og pillere. Kommentarfeltet er en fadese hvor andre med saklige kommentarer ikke har lyst å kommentere. Jeg kommenterte ofte i den bloggen før, men nå er det sjeldent. Hvorfor bevege seg inn i et kommentarfelt hvor en vet at kommentarene er myntet på andre for å være ekkel? Hvorfor ha et åpent kommentarfelt der folk anklager deg for å bruke narkotika og pisser på din person?

Så nei, jeg knebler ikke ytringsfriheten. Jeg bare ikke godtar kommentarer fra drittfolk i min blogg. Bare de saklige seriøse slipper gjennom i bloggen. Feige insekter må nok heller bruke sin ytringsfrihet i gruppene mine på FB eller MeWe om de ønsker kommentere hos meg. I disse gruppene kan de ikke kommentere med falske profiler og pseudonymer, de må stå for hvem dem er og hva dem ytrer, og det er de for feige til. Pissmaur er også insekter vet dere. Men uansett, derfor har Bunny egentlig veldig trivelige kommentarfelt.

Skulle selvsagt veldig gjerne sett at flere kommenterte i selve bloggen, men det er jo ikke mange som frekventerer blogg.no. Er jo ikke mye som skjer på denne plattformen akkurat? Hvis noen liker håndarbeid med maling, perling, hekling, strikking kreativitet og denslags kan de stikke innom en blogg som heter Vibbedille (mye gøy å se). Men ellers..? Altså jeg mener, hvorfor skulle noen lese for eksempel Apebloggen, står jo ikke noe vettugt der?!

Så derfor er det kjekt for slike som meg, Bunny, å heller engasjere meg i gruppene på andre sosiale plattformer, for der er det kommentarer, diskusjoner, jeg får ting og reflektere over, og jeg lærer. Igjen, skulle gjerne sett flere kommentarer i selve bloggen, men jeg forventer det ikke. Det er som sagt stort sett bare medbloggere som helst unngår Bunny som frekventerer plattformen, også disse insektene da, som jeg ikke ser noen verdi i annet enn klikkene de gir, sånn ellers har de ikke noe nevenyttig å komme med. Jeg har lest litt i bloggen Janeveroniica i det siste, og jeg har kommentert.. intet svar å hente.. så da..

Nei, nå må jeg kikke litt i kommentarfeltene der ute der det skjer, stikker innom her igjen senere og ser om noen har lagt igjen noen ord, er jo lov å håpe, hehe.. 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#ytringsfrihet #bunnytrash #bunny

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg