Stopp moskéene!!

For noen dager siden postet jeg et innlegg her på bloggen etter at jeg hadde kommet over en spleis i sosiale media som deles i lokale grupper og muslimske grupper på Facebook. Spleisen handler om å samle inn penger til å få til nok en moské på Fjell her i Drammen. Les saken HER.

I går var jeg på Rådhuset i Drammen for å finne ut hvor jeg skal starte prosessen i å finne ut om det faktisk kan iverksettes ny moske i dette samfunnshuset som per i dag eies av borettslagene på Fjell. Og evt hvordan dette kan forhindres.

I dag har jeg vært i samtaler med Innbyggertorget og Byggesak Veiledning i kommunen. Det jeg finner er at huset ble satt opp på tidlig 80-tall og i 1982 ble det regulert iflg kommunens kommune- og reguleringsplan til ‘sentrumsformål’ og ‘forretningsformål’ og huset ble da først registrert som kiosk og bensinstasjon (det har aldri vært bensinstasjon der), deretter ungdomskafé og eldresenter. I dag er det oppført som samfunnshus/grendehus (til utleie for beboerne i borettslagene).

Så i bunn og grunn per i dag er det slik at huset skal brukes som forretningsformål (utleie). Men det kan jo selvsagt endres, og der trenger man godkjenning/dispensasjon..

Noen hundre meter unna dette samlingshuset står Fjell moské. I reguleringsplanen eller kommuneplanen til moskéen står der at bygget skal brukes til ‘allmennyttig formål’.

For å få endret fra ‘forretningsformål’ til ‘allmennyttig formål’ må der sendes ut nabovarsel til borettslagene, eller til styret av borettslagene, for å få godkjenning til å endre. Et styre er allerede valgt til å handle på vegne av beboerne, og trenger muligens ikke informere eller inkludere beboerne, de kan strengt tatt godkjenne at huset blir moské. Deretter søker kjøperne, da potensielt Islamic Culture Society (ICS) dispensasjon hos kommunen, og vil mest sannsynlig få godkjennelse når de har godkjennelse fra styret i borettslaget.

Dette såfremt kommunens politikere ikke griper inn, og at dette da må avgjøres politisk.

Med andre ord har ikke ICS ikke noen godkjenning per i dag om å kunne starte moské, men den kan de lett få hvis de har flere personer i borettslagenes styre i lommen. En annen ting er jo at vi har tidligere hatt minst ét tilfelle her i Drammen hvor lokale bygg har blitt kjøpt, Landfalløya kapell, en kirke under forklaring at det skulle bli brukt som «dagsenter for barn», og likevel ble kapellet omgjort til, og fungerer i dag som moské.

Jeg har i dag også sendt emailer til ordfører i Drammen pluss fire politikere i bystyret og til styret i borettslag. En av disse var Ulf Erik Knudsen i FrP Drammen som ikke hadde noen vilje til å i det minste forsøke gjøre noe, han avsluttet med at «vi i FrP jobber for å begrense innvandringen og for å bedre integreringen». Det er å tolke som om at FrP Drammen er FOR moskéer eller?

Vel, jeg vil ikke ha flere moskéer, det er absolutt ikke noe som «bedrer integreringen» slik jeg ser det! Heller tvert imot, det blir bare mer elendighet!!

Til slutt folkens. Vi trenger ikke flere moskéer i Norge, tvert imot. Trenger dem ihvertfall ikke i Drammen, og særlig ikke på Fjell, da her er flere, blant annet den mye omtalte stormoskéen med minaret (bønnetårn) som tidligere har forsøkt seg på å få tillatelse til å bedrive bønnerop fra tårnet. Som det ble iverksatt underskriftskampanje mot, som dere kan signere ved å klikke dere inn HER!

Skal man stanse at flere moskéer spretter opp som paddehatter så må man gjøre det riktig, da må man ha folket med seg. Jeg ønsker virkelig å få stanset denne nye moskeen, og hvis noen kjenner noen som har påvirkningskraft i kommunen eller whatever i denne saken, ta kontakt med dem, gjør noe. Og informer meg gjerne, ta kontakt om det er noe. Men spar meg for kommentarer her, på Facebook og i sosiale media om at det er bare å brenne ned bygget, at det er et flott sankthansbål og så videre. For meg er slik bare fordummende, det er så dumt at jeg finner ikke ord. Gjør hva dere vil av dumheter, lek tøff på internett, men ikke bland meg inn!

Takk til alle som bidrar fornuftig!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#moske #islamisering #islam #ics #islamicculturesociety #fjell #drammen #norge #bunnytrash #bunny

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg