Fallende stjerner.

Fallende stjerner (Crocosmia aurea) kalles denne flotte planten som noen ganger går under navnet ‘Valentine-blomst’ eller ‘Montbretia’, og dette er en flerårig blomstrende plante hvis slektsnavn er utfra de greske ordene «krokos», som betyr «safran», og «osme», som betyr «lukt», ettersom tørkede blader (blomsten/kronbladene) av disse plantene, når de senkes i varmt vann, avgir en sterk lukt som ligner på safran.

Som plante når ‘Fallende stjerner’ i gjennomsnitt 120 centimeter i høyden. Den vokser underjordiske knoller. De alternative bladene på planten er lineære, og omtrent 2-3 centimeter i bredde. På enden av blomsterstilken blir det fargerike blomsterstander av lyse oransje til røde blomster, og kan i gjennomsnitt bli 4 centimeter i diameter.

Blomstringsperioden strekker seg fra juni til august. I skrivende stund (midten av september) vet jeg at det er folk i området (Østlandet) som enda har blomstring. Plantens frukt er en kapsel, med små svartaktige og runde frø. Planten kan også formeres ved å dele klumper av knoller, kjøttfulle underjordiske stengler som ligner på løker.

Vanligvis lever Fallende stjerner i store kolonier i skyggefulle skoger og ved elvebredder. De foretrekker fuktige habitater, i en høyde på 0–2000 meter over havet. Fallende stjerner er vidt utbredt i det sørlige og østlige Afrika, fra Sør-Afrika til Sudan. I Sør-Afrika er denne planten vanlig i gressletter i Cape Floristic-regionen.

Planter i denne slekten vokser fint i et bredt spekter av jordtyper, men foretrekker ideelt sett et varmt, solrikt sted i fruktbar, fuktig, men godt drenert jord. Noen vil klare seg i lett skygge, men blomstringen kan da bli redusert. Unngå å plante i veldig vannfylte eller svært tørre forhold, eller i dyp skygge.

Knollene er hardføre til cirka -10°c, men i kalde områder er det lurt å løfte dem når plantene dør ut om høsten, lagre dem på et kjølig frostfritt sted over vinteren og plante dem ut i våren.

Les om: «Værhane (Lucifer)».

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#fallendestjerner #valentineblomst #montbretia #bunnytrash #bunny

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg