Japanpieris.

Japanpieris (Pieris japonica) omtales noen ganger  som ‘japansk andromeda’ eller ‘japansk pieris’. Den er hjemmehørende i det østlige Kina, Taiwan og Japan, hvor den vokser i fjellkratt. Japanpieris er en mellomstor eviggrønn busk eller lite tre som er mye dyrket i asiatiske hager. Men denne finnes også dyrket her i Norge.

Japanpieris vokser til 1 – 4 meter i høyden, men kan bli opp til 10 meter der den er hjemmehørende. Bladene er ordnet vekselvis, er enkle, 3 til 9 cm lange. De er skinnende og læraktige i tekstur og mørkegrønne i fargen, mens ny vekst er en iøynefallende bronse eller rød som til slutt blir grønn.

Japanpieris blomstrer fra tidlig til sen vår med hengende velduftende, hvite eller rosa urneformede blomster som er omtrent 10 cm lange. Hver blomst er cirka 5 til 6 mm lang og dens klaser med sin lange blomstringssesong gir en utrolig dekorativ effekt mot de unge røde bladene. Blomstene varer vanligvis to eller tre uker.

Japanpieris er giftig hvis den konsumeres, noe mange prydplanter er. Men denne forårsaker ikke bare hodepine og oppkast, den kan også medføre hjertesvikt og død. Om man skal ha denne planten, kreves planlegging.

Dette er faktisk en populær hageplante, som produserer farge tidlig på våren. Den krever sur pH-jord, vanligvis i en delvis skyggefull setting, for eksempel andre trær rundt. Den assosieres godt med kameliaer og rhododendroner.

Japanpieris er en veldig vakker hagebusk. Den har frøformering og potensiale for reproduksjon i Norge, helst på Vestlandet, men foreløpig er ingen frøplanter notert. Har litt behov for milde vintere. To steder i Norge vet man om denne busken, det er ved Berlevatnet i Ho Bergen og på Sem i Asker.

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#japanpieris #bunnytrash #bunny

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg