Sjøstjerneblomst.

Sjøstjerneblomst (Stapelia grandiflora) ofte referert til som carrion-plante, stjerneblomst, gigantisk paddeplante eller sjøstjernekaktus, selv om den ikke er relatert til kaktus i det hele tatt. Det er en sukkulent!

I går skrev jeg om den velduftende «Japankaprifol», i dag tar jeg en helt annen retning, for den fascinerende sjøstjerneblomsten er ikke noen velduftende plante i det hele tatt, snarere tvert imot. Sjøstjerneblomst er en åtselplante som etterligner lukten av dødt kjøtt.

Planten er ettertraktet av plantesamlere og gartnere på grunn av sitt unike, slående utseende og store uklare blomster. Med tanke på lukten er dette en plante som best holdes ute.

Fargen på sjøstjerneblomst kan variere fra dype røde og lilla til lysere rosa, lilla og gul. Den er berørbar, hårete, en læraktig blomst som kan gjøre at du tiltrekkes av den, se nærmere på den, men dens ekle lukt vil muligens få deg til å løpe mot åsene.

Hvorfor stinker den spør du? Jo, fordi sjøstjerneblomstens bestøver er fluen, og hva er vel bedre å lokke fluer enn den «søte, søte» lukten av råtnende kjøtt?!!

Sjøstjerneblomst er hjemmehørende i Sør-Afrika, inkludert Northern Cape, Eastern Cape og Free State.

Planten er en veldig variabel art, med mange hybrider. Stilkene kan enten være oppreist eller stigende 9-10 cm lange og opptil 3 cm i diameter, men vanligvis mindre enn 2 cm. Blomstene er fløyelsmyke og kommer i forskjellige former og farger. Blomster kommer med jevne mellomrom på sensommeren og i høstsesongen.

Grunnleggende stell:

Trives best i lett, veldrenert jord. La jorda tørke mellom grundig vanning. Hold tilbake vannet helt i vintermånedene når planteveksten avtar. Påfør en balansert flytende gjødsel månedlig under aktiv vekst.

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#sjøstjerneblomst #carrion #carrionplante #gigantiskpaddeplante #stjerneblomst #sjøstjernekaktus #bunnytrash #bunny

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg