3650 DAGER RUSFRI, FEIRES!

Jeg tror aldri noen kan bli helt rusfri, eller jeg vet at man ikke kan bli det. Det går bare ikke. Livet er en rus, livet er en jævla trip. På fuckings godt og vondt!

Koffein, sukker, tobakk, det er rus. Alkohol er rus, og faktisk en av de verste variantene. Jeg har hatt mange alkoholikere i livet mitt. I slekta, familie, venner og i miljøet jeg vanket. Enda så drikker jeg alkohol selv, aldri alene, maks noen timer en kveld i uka, lørdager hjemme på balkongen, eller hos venner.

Første gang jeg var full var jeg 10 år. Det var da jeg begynte å røyke, tobakk altså. Tre år etter begynte jeg å eksperimentere med andre ting. Prøvde det som var tilgjengelig, og derfra gikk det fort. LSD, hasj, amfetamin, heroin, fleinsopp, opium.. altså listen er lang, kokain, diverse medisiner som ritaliner, temgesic, stesolid, rohypnol..

Det var ikke en dag uten rus, år etter år, fra en sto opp til en «gikk i dørken» på kvelden og natta. Til og med da kunne en våkne for å få i seg noe. Det gikk fullstendig i ett, for alt jeg vet så kanskje satte jeg noe i årene i søvne også, hehe.. ikke greit å si. For så rusa var jeg!

Og vet dere hva, det å være rusa i seg selv var aldri det verste. Rusen var jo en virkelighetsflukt, rusen tok vekk smerter, tankekjør og i det hele tatt. Rusen gjorde livet der og da lettere å leve. Rusen var deilig, rus ER deilig, derfor man ruser seg. Tankemønsteret, holdninger, det å være rusa gjorde at en håndterte ting annerledes. En ga mer faen rett og slett. Pytt pytt. En virkelighetsflukt. Sådan kan rusen være en gave, men med tiden så blir det et slit. Den stadige jakten på en ny dose, finne ut hvordan skaffe penger, bytte, deale, avtale, låne. Tjenester. Umoralske betenkelige tjenester.

Det verste i seg selv var ikke rusen. Det verste for meg var miljøet. Et tungt belastet kriminelt miljø av vinningskriminelle, voldskriminelle, torpedoer. Stadige razziaer, politiovervåking, barnevern. Et vanvittig sammensurium av galskap og kaos. Jeg har så mange historier som for mange er helt ubegripelige. Venner havnet på ungdomshjem, unger ble hentet av barnevern, en tid døde bekjente i hopetall, skjøt seg, hengte seg, tok overdoser og u name it. Folk jeg ruset meg med har blitt druknet i en elv, en annen ble funnet i grunnvannet. En av mine beste venner ble slått ihjel med en jernstang, rullet inn i et teppe og kjørt til skogs og forlatt i en grøft der. Det viste seg at han enda levde inni det teppet i skogen, og døde i grøfta der.

For min del så kom det til et vendepunkt da jeg hang sammen med et gjeng, det var mye amfetamin den perioden. Jeg var fordypet i en psykedelisk tegning som jeg satt og tegnet på i flere dager. Sov ikke, spiste ikke, stanset kun opp for å få en smell eller en blås. Så fortsatte jeg på tegningen. Folk kom og gikk innom denne hybelen jeg var i hele tiden, ting og tang ble levert, penger og dop ble omsatt. En som var innom der ble funnet drept noen dager etter. Funnet i et rør hvor en liten elv, eller bekk rant gjennom. Han hadde tydeligvis snakket litt for høyt om de 7500 kronene han hadde i lommeboken. Så noen av de jeg hang med på den hybelen knertet han.

Derfra ville jeg ut av dette, jeg innså hvor dypt inni det jeg var. Hvilke folk jeg hadde rundt meg. Hvor mye stygt som foregikk. Hvor avhengig av narkotika jeg var blitt. Men en kan ikke bare leve i en liten by som Harstad og bare slutte. En blir oppsøkt hele tiden. Mange jeg kjenner var til rehabilitering, flere var på slike evangeliesentere. Den ene og den andre ble jo bare galere etter slikt opphold, jesuspreik og fiction, lost from the real world, på en annen måte igjen. Og så kom de tilbake til byen, møter miljøet, sprekker og da havner i rushelvetet igjen oppå den religiøse fanatismen, så med det landet enkelte av dem aldri igjen. Livredde for små menn i lyktestolpene, for at djevelen skulle komme, og disse gadgetene ei mente tannlegen hadde satt inn i tennene hennes. At hun ble overvåket, fullstendig paranoia, hold på å rive av seg kjeften.

Det gikk sin tid, for å finne veien ut. Jeg hadde langt hår til halebeinet. Langt tykt hår, som min mamma lovet meg at hvis jeg klippet det vekk så skulle hun betale sydentur for meg. Jeg var kommet i kontakt med en miljøterapeut som hjalp meg søke på skoleplass. Jeg klipte av meg håret, fikk en tur på to uker til Cesme i Tyrkia. Svettet masse dritt ut av kroppen, kom tilbake til Harstad, begynte på skole, fullførte. Traff en mann, innså og innrømmet for meg selv min legning, giftet meg, og havnet så i et annet helvete, men whatever. Jeg satte aldri mer ei sprøyte, jeg sluttet med alt unntatt av å røyke hasj. Hadde jeg ikke røyket hasj hadde jeg nok helt sikkert sprukket mer enn jeg gjorde. Jeg sprakk én gang, fikk i meg noen doser amfetamin, men det ble med det døgnet.

Dette er kortversjonen altså. Jeg var gift noen år, separert og skilt. Begynte på skole igjen, utdannet meg. Pakket pikkpakket mitt, reiste til Drammen, begynte å jobbe på sykehuset. Og her er jeg nå. Jeg er blitt en Drammenser fra Harstad, og har nå i mange mange år vært rusfri, da iht narkotika.

Så grunnen til at jeg skriver dette. Jeg blir rett og slett helt forstyrra av en persons flere ganger daglig oppdateringer om å være rusfri narkoman, sykdom og narkotika, hver dag hele året. I det siste har jeg lagt merke til at ganske mange reagerer på dette. Det er diskusjoner i grupper og forum om denne personen som legger ut flere ganger daglig dette, om seg selv og alle rundt seg. Barn som vokser opp med stemplet av å være barna til hin som ikke gjør annet enn å snakke om rus og narkotika fra morgen til kveld, skriver om det på nettet bak meget dramatiserte clickbait-overskrifter.

Bevares, alle har sin greie. Og jeg vet hvor tøft det er å komme ut av rus og vekk fra et tungt belastet miljø. Jeg vet hvordan det er å se nære og kjæres liv gå til helvete, og jeg har stor respekt for og hyller enhver som kommer seg ut av det. Å skrive en bok eller en blogg or whatever der en tar opp tabutema, inspirere, fortelle om veien ut, sette ord på problematikken, bevisstgjøring rundt rus og avhengighet. Fjerne stigma og fordommer mot rusmisbrukere og narkomane, det er jeg altså for. Jeg vet så inderlig godt om historiene bak personene som havner «utpå», vold, overgrep, mishandling, mangel på kjærlighet og sådanne ting som går igjen. Det jeg ikke har respekt for er melkingen, det å skape et drama rundt, overeksponering og overdrivelser. På et punkt må livet gå videre, hvis en skal være rusfri og hver dag mase om dette, tenke på hver dag, så er en jo faktisk ikke kommet ut av det. Livet til vedkommende handler like mye om narkotika i dag som den gang vedkommende tok narkotika.

Gi slipp på rusen da menneske!!

Enda verre, å vokse opp som barn med foreldre som daglig bedriver dette usunne fokuset, at hver dag skal handle om seg selv og denne rusen, om og om og om og om og om og om og om igjen. Det blir som å sette en ny dose rett i årene. Og disse barna skal foreviges og bli husket som barna til vedkommende som satte disse skuddene hele sitt liv. Tenke seg til når dag 3650 som rusfri skal feires?! Hjelpes, nei den gang jeg ble rusfri, ble et kapittel avsluttet, jeg kan snakke om det i ettertid, men det er et endt kapittel. Mange kapitler har blitt avsluttet siden den gang. Det er bra nå. Jeg feirer heller kjærligheten og livet 🥰

Takk for at du leste!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#narkotika #rus #bunny #bunnytrash

83 kommentarer
    1. Jeg får fortsatt “bad request” når jeg skal kommentere på innleggene dine, dette er fjerde dagen jeg prøver å legge igjen en kommentar. Har sendt ny mail til blogg support (men de har vel påskeferie). Så dette er en prøve…

    2. Endelig gikk det gjennom en kommentar! Guri malla så frustrerende. Håper jeg kan fortsette å kommentere hos deg nå.
      Så glad for å lese at du har kommet deg ut av det rushelvetet. Sterkt å lese hvordan du har hatt det, men enda sterkere å vite at du har kommet deg ut av det.

    3. Noen av tankene dine får meg til å huske en annen blogg jeg fulgte noen år. Ei fantastisk jente med større helseutfordringer enn de fleste og et tilsvarende pågangsmot.

      I avskjedsinnlegget sitt, så skrev hun:
      «Når jeg deler, så dveler jeg. Jeg tror det er sunt å konsentrere meg om det som er nå. Det som har vært, er ferdig.»

      Verdt å tenke over….

      Fikk følge henne videre på FB, og hun stråler av livsglede, selv om nye utfordringer følger henne ❤️.

      1. Verdt å tenke over ja.. livet er utfordringer, vi kommer ikke forbi akkurat det, men å henge seg opp i et tidligere kapittel og aldri komme seg videre i boka, få alt til å handle om dette som det eneste ene, det er jo galskap slik jeg ser det.. på et tidspunkt må en slutte å telle dager. Move on!!

    4. Bra innlegg, du har en sterk historie. Er så enig med deg og ditt syn på det. Det man fokuserer på får man mer av osv..loven om tiltrekning…Orker ikke lese bloggen av nevte grunner.

                1. Rusavhengig. Og ikke missbruker som de fleste sier😝Og alt er ikke svart hvitt..jeg kan ta meg en joint, og kose meg..In the moment😉For min del, kommer i kontakt med regne følelser på en helt annen måte, reflekterer. Sløv, slapper av i kroppen. Er igjennom hele følelsesregisteret på et kvarter😅Sorterer, kvitter meg med dårlig energi👍🤗Fantatisk, flere burde prøve😉På tide å snakke om fordeler også👍Går helt fint å røyke seg en å bli en bedre utgave av seg sjøl..Kontakt med seg sjøl.Blir j skravlesjuk en periode der også😄

                  1. Jeg kritiserer aldri at noen tar seg en blås under annenhver fullmåne. Som jeg skrev så var hasjen en del av veien min ut av dette. Jeg har også bodd i Christiania og har aksjer der. Problematikken med cannabis er når den tar over livet ditt og en røyker hver dag fra morgen til kveld. Nå er det nå en gang slik at spiser en Grandiosa hver dag så er det også usunt. Tobakk er mer avhengighetsskapende enn cannabis, men ingen av delene gjør at en blir voldelig eller farlig, det går aldri så langt at en i desperasjon raner eller dreper noen for neste dose. Neida, verden trenger happy hippies, det er min mening.

                    1. Akkurat sånn føler jeg jeg også👍☺️Jeg tenker at jeg har et ansvar egentlig, om å være åpen om det…Først da får man til forandring. Folk må slutte å stigmatisere. Jeg tar ikke gjerne kampen, men jeg gjør det. Hver dag egentlig..

    5. Det er godt med et vitnesbyrd som sier: Gå videre! Bli frisk! Bli noe annet!

      Det er ikke alle som klarer å snu som du har gjort, så selv om innlegget ikke var skrevet i den hensikt, er jeg glad for at du skrev dette. Du har min respekt for den kampen du har lagt bak deg.

      Ikke at det kan sammenliknes, men da jeg sluttet å røyke for fem år siden var jeg ikke umiddelbart røykfri. Jeg var helt røykfri den dagen jeg sluttet å fokusere på røyken, og det var først lenge etterpå.

      1. At ikke alle klarer å snu vet jeg alt om, faren min, søsteren min.. var i Harstad sist sommer, var som å bli skutt 20 år tilbake i tid, i tillegg til de triste synene av gamle venner som vandret rundt hver dag i samme klær og tilstander.. det du sier om røyken er mye sannhet. Det blir som å gå ut av et dårlig forhold, en må legge det bak seg for å gå videre. Dessverre er mitt inntrykk om denne saken jeg nevner at vedkommende er desperat på oppmerksomhet, det hele melkes. Dessverre tror jeg også at det er skadelig, konsekvensene er usunne for alle involverte parter.

    6. Selvdestruktive. Virker som noen bare må ha fokuset på rus resten av livet. Som du sier man kan ikke leve uten.. det er en del av deg. Men jeg hadde ikke orket dette NA opplegget.Så sektpreget man kan få det. Fokuset er rus, og gled deg over om andre sprekker for da er d hvertfall ikke deg..Mye der som ikke er bra..Og det enorme fokuset på seg selv..

    7. Flott skrevet ♥️.
      Kva er å vera rusfri?
      Eg har ein god venn, som gjekk på kjøret i Oslo. Bodde for det meste på gata, om han ikkje sat inne. Brukte alt han kom over.
      Etter fem år sa kroppen stopp, og han fann ut at han måtte berre vekk frå Oslo.
      Han erstatta “rusen” med jakt, fiske og vandring i skog og fjell.
      Det er på ein måte og ein rus, som ein verte avhengig av. Berre må ha.
      Altså, mennesket må ha eitt eller anna til å fylle kvardagen med, og så må det ha noko å “ryme” frå kvardagen med, “rus”.
      Sjølv kan eg ikkje tenkje meg betre “rus”, enn å ta med telt og utstyr, stryke til fjells, og fiske smårøye med tørrflue, eller prøve å lure småauren i fjellbekken.
      Det kallast avkobling, men er i aller høgste grad ei flukt frå kvardagen, og ein form for rus.
      Å skrive kvar dag om så og så lenge rusfri?
      Det forteller meg om eitt fangenskap og slaveri av dei same stoffene han brukte til å rusa seg, berre på ein annan måte. Fri er han definitivt ikkje.
      Skulle eg liksom skrive kvar dag, at nå er der så monge dagar sidan eg full av angst, ikkje våga gå ut å møte livet, før eg hadde 3 murerar innabords, og gjerne tømte ei heil Ballentines for dag?
      Då hadde eg ikkje vore fri frå verken angst eller alkohol. Dei hadde berre bunde meg på ein annan måte.
      Beklager, men på meg virker det litt patetisk.

      1. Det er noe med det. Når noen spør meg så vil alltid mitt råd være å komme seg bort. I mitt tilfelle, lille byen Harstad, hvor man alltid må møte på de man ikke vil eller burde møte, så er en nesten dømt til å gå på en smell hvis en skal leve oppi det. Hver gang noen kom tilbake til byen etter rehabilitering og sådan, så visste jeg hvordan det dessverre ville gå, før eller siden. Jeg har sett dem som har klart mange år, så plutselig går de i fella. Du bruker ordet patetisk, vet ikke om jeg ville brukt akkurat det ordet, men ser at det blir lett å tenke sånn. For der dette startet som selvterapi ser det nå ut til å ha blitt et manisk oppheng for oppmerksomheten og vedkommende ser ikke ut til å komme seg videre. Stygt redd for at vedkommende da legger opp for seg selv til å feile en dag.

        1. Joda, det kan vera det er eitt litt sterkt uttrykk, men eg tok utgongspunkt i meg sjølv, og alt det eg har vore gjennom.
          Nå er det titusensjuhundreogtriogtrygve dagar sidan eg kom meg ut av rullestolen, eller femtusenogfjeksten dagar sidan sist ambulansen var og henta meg for hjertetrøbbel, liksom. Joda, det kreves arbeid å halda seg på beina, og det kreves arbeid å halda seg ute frå sjukehuset.
          Skulle eg mesja om det til alle tider, og hatt fokus på kor sjuk eg er, eller kva plager eg har, ville eg synes eg var patetisk sjølv.
          Det hender jo eg legg ut nokre bileter frå turar og slikt eg og. T.d. la eg ut ein del bileter frå då me kreka oss rundt i Tafjordfjella ei veke, men då med fokus på opplevingane, og ikkje på kva eg klarte og ikkje klarte.
          Det kan godt vera det starta som ein form for terapi, men det er vel ei tid sidan det stadiet vart passert.

          1. Ja, etter nesten tre år om dette så burde det stadiet ha passert nå. Men for all del, når vedkommende nå har pumpet ut på alle sosiale media at jeg hater henne og mobber henne, så har jeg jo fått bekreftet hva dette handler om.

            1. He he, ja, det handlar nok mest om merksemd. Det er igrunnen litt synd om dei, for dei slit litt med sjølvbiletet og sjølvsikkerheita si.
              Eg er stygt redd for at du får rett, og at dei får seg ein real sprekk ein dag.
              Eg har dessverre sett det så alt for monge gonger, at dei som har fokuset den vegen, får seg ein karamell.

    8. Btw. Gratulerer med andreplassen på blogglista 😊👍♥️.
      Det kan sjå ut som blogg.no og har likt innlegget ditt, for det var det fyrste som dukka opp, då klikka meg inn 😊.

      1. Liker at det er flere som leser innleggene mine, men er ikke så glad i den lista. Det er for mye fokus på den, og spesielt én blogger blir veldig sjalu på andres plasseringer og begynner da å lage kvalme.

        1. Nå går det ikke an å kommentere under der jeg ville kommentere..ang lockdown.
          Regner ikke med at Bunny har gjort at jeg ikke Jan kommentere der..Tror ikke det om Bunny!
          Ja, det kunne nok redda mange forhold🤗

          1. Mitt siste innlegg omtaler jeg faktisk hele fire bloggere, med navn og greier, og vet du hva, jeg tror faktisk de synes det er hyggelig. Håper denne skribenten som omtales her i dette innlegget kommer seg ut av rusopphenget, videre til neste kapittel og får et godt liv. Og takk samme MonicaVederhus

    9. Bloggeren på tredje plass du omtaler dette. Et evig gnag om den samme gamle søpla, i nye sensasjonelle overskrifter. Skiftet ut rusen med oppmerksomhet rundt bloggen. Henger ut unger og sin far i sin søken etter oppmerksomhet. Lenker til bloggen sin på alle tenkelige og utenkelige sider. Føles rett og slett bare overkill ut. Fint du er rusfri, men hun kommer seg jo ikke en meter videre med det fokuset.

      1. Jeg har på ingen måte ønsket å bekrefte eller avkrefte hvem, da hadde jeg jo bare skrevet det. Jeg vet ikke hvem som er på hvilken plass på topplisten heller, unntatt førsteplassen. De som vet hvem, vet hvem, tenker jeg. Men hva du ellers skriver, da tenker jeg på dette med oppmerksomhet, så samsvarer det med mine tanker om vedkommende jeg nevner her. Og det du skriver til slutt samsvarer også, at vedkommende ikke har kommet seg et skritt videre. Dag ut dag inn med samme greia, det er en ond sirkel en bør komme seg ut av før det smeller. Det er hva jeg tenker.

    10. Jeg hadde venta på om det kom noe fra andre bloggere ang dette. Det er jo too far.. Ikke overaskende at d var deg…

      1. Nå er det jo slik at min liv er svært preget av rus og rusproblematikk, som jeg skriver så har jeg mistet mange oppi dette. Jeg støttet i starten vedkommende som jeg nevner i mitt innlegg, for jeg tenkte at det er bra noen tar det opp, at rusproblematikk ikke skal være tabu er jeg helt for. Men etter to-tre år så er det slik at jeg begynner bli dårlig av hvordan dette melkes. Det er mennesker jeg er glad i som sliter under rus, så at noen skal bruke problematikken for oppmerksomhet, det plager meg faktisk. Da gikk det til et punkt hvor jeg måtte si noe. Jeg kunne sendt ei melding og sagt noe direkte, men av erfaring så vet jeg at den meldingen ville ikke blitt besvart på 5 uker eller aldri.

        1. Trist å høre. Bekrefter bare det jeg har følt.. Ja, det er virkelig leit.
          Folk leser bloggen din hvertfall fordi du setter ord på det de tenker..tenker jeg😃👍Bunny er en fin fyr med et godt hjerte, samfunnsengasjert og blid😃Og jeg blir i godt humør av deg😊Det tror jeg mange blir🤗Som du skrev om.. mange starter dagen sin med deg😊Og det ansvaret er du bevisst🌞

          1. Får litt pes innimellom. Var mer før, der var en tid jeg egentlig ikke hadde tatt innover meg dette med ytringer på internettet. Nå er jeg mer bevisst, men jeg feiler jeg også, samtidig som jeg mener at enkelte temaer må bringes på bane, selv om det ikke er politisk korrekt.

    11. Godt og reflektert skrevet Bunny. Flott at du kom deg utav det, og har gått videre, uten å terpe på det hele tiden

      1. Takk, jeg er innom tema innimellom, det er mange historier og erfaringer. Men som jeg skriver, å hele tiden hver dag i ukesvis, måneder og flere år faktisk dramatisere dette, det er ikke bra. Like ille som å være på kjøret, vil man ut så må man videre.

    12. Og jeg tror at dette er ei jente med bein i nesa, som har evnen til å forandre, det har vi jo sett👍Bare skifte litt fokus nå.. og det tror jeg hun gjør. Dette er en del av tilfriskningen, mange faser…Veien til tilfriskning er lang, og hun har kommet veldig langt med å akseptere. Men fokuset vidre på veien bør jo endres etter mitt syn..Forstyrrende og slitsomt og lese om DE som har blitt «sånn»..

      1. Jeg håper vedkommende går videre, skulle gjerne hjulpet til der, men som jeg skrev i en tidligere kommentar her så blir meldinger sendt den veien oversett.

    13. Sterk lesning, godt at du kom deg ut av det❤ Mistet et nært familiemedlem for noen år siden. Heroinoverdose. Grusomt😔

    14. Har mange ganger lurt på om denne personen går på speed eller noe. Innleggene kommer på løpende bånd, nett som at det skulle vert et speeda menneske, ute etter oppmerksomhet bak tastaturet🤷🏼‍♀️

    15. Jeg har lest meg opp og en sterk historie….leste dette i stad…
      Hjemme nå og jeg tenker at en blogger bør ikke selge sjela si helt for å komme til toppen…
      Jeg tenker ikke på deg nå, men du skjønner!

        1. Jeg synes ikke at du lager drama. Du har en sterk livshistorie, men du klager og syter ikke. Du er heller ikke i en loop der ting går på repeat med klikkbaits hele tiden. Hen henger nå ut faren som utredes for demens. Første regel ift sykdom som demens er å beskytte og ta vare på vedkommende slik at personen ikke eksponeres for hendelser relatert til nettopp sykdommen. Men, det gis det blaffen i, og i dag skrives det at dem, foreldrene, har gitt sin tillatelse. Er faren ferdig utredet, og ikke dement? En dement person skal som regel ha verge, og dem har taushetsplikt. Så klages det over angivelig kaosfamilie, og nå er det visstnok også så mye å gjøre at hen blir helt utslitt og ferdig. Faren er på sykehjem, har dem ikke akseptert det, og at der gis pleie og omsorg 24/7? Det hele fremstår merkelig, og hen er nå også selvpåtatt sykepleier, vernepleier, taxi og alt av tjenester?
          Jeg har ikke fått med meg alt fra det holdet, men denne tette relasjonen henger ikke helt sammen opp mot det hen har fortalt om alkoholisert og dysfunksjonell familie helt tilbake til barnsben. Hva pokker tror hen vi lesere skal gå på av visvas om den gjenoppståtte idylliske familien som aldri egentlig har fungert godt! Det er ikke lenge siden det ble skrevet om kriser der noen hadde dratt alkohol i hus og rusen seg. Like etterpå var idyllen igjen på plass og det ble plastret opp følelser og inntrykk av tilgivelse og nytt pågangsmot i den hen nå kaller kaosfamilie i et innlegg. Drama og klikk tror jeg også er blitt en ny form for rus og oppmerksomhet. Hen tåler ikke tilbakemeldinger av en eller annen grunn. Folk må tåle at andre kan mene annerledes uten å dra krenkekort og lage nye store overskrifter om sånt. Det er som om hen fortsatt sitter i sandkassen.
          Bra at du setter fokus på dette. Folk som er voksne bør komme seg videre i livet. Det er vanlig. Livet på repeat hele tiden er utmattende for en selv og dem som måtte lese og høre. Og tenk på unger som en gang leser det klisteret som virker å ha satt seg fullstendig fast! Jeg ser ikke læring i den formen, den er statisk og heller en selvdyrkende form der barne og ungdomstiden nå skal leves sammen med foreldrene i voksen alder.
          Nå blir det trolig nye overskrifter. Du får velge om du vil slippe ordene mine ut. Jeg tror dem favner kun en liten oppsummering av det hen selv publiserer i egen blogg.

          1. Personlig så hoppet jeg av å følge med der for lenge siden. I begynnelsen følte jeg at vedkommende var en viktig stemme, men etterhvert fikk jeg bare lyst til å ruse meg. Sluttet som sagt å følge med, men får jo med meg overskriftene og diskusjoner i diverse grupper. Det er hinsides, det er ikke bare jeg dom reagerer. At vedkommende nå har postet på egen side og i over 40 grupper på FB forteller meg at der er mer galt enn først antatt.

    16. Takk🥰 Han prøvde og prøvde, og vi rundt gjor også alt vi kunne for å hjelpe. Det gikk dessverre galt😔

    17. Skjønte jo hvem du omtalte, men for min del var jo ikke det hva som var vesentlig i din tankerekke, Bunny. Trist å se hvordan det ble oppfattet.

      Jeg synes du var reflektert i din tilnærming, og med gode ønsker for vedkommende liggende til grunn.

      Det skal visst aldri være lett å være tydelig.

      1. At det nå er postet på vedkommendes side og i over 40 grupper på FB av vedkommende selv at jeg er en hater og en mobber sier meg at der er mer galt enn jeg trodde. Håper hin tenker litt mer over hva jeg faktisk skreiv, og tar det til etterretning. Jeg hater ikke personen, og hvis dette er mobbing, så har vedkommende aldri opplevd hva det faktisk er. Har ikke sagt et vondt ord til eller om.

        1. Å påpeke hvordan det fortelles, og innholdet er ikke mobbing eller hat. Bare å kunne påstå noe sånt er egentlig kun infantilt, og en svært forenklet måte å forholde seg til innhold i andre sine reaksjoner og tilbakemeldinger. Dette er måten hen har som måte å reagere, og det er med alle piggene ute. Jeg tror egentlig ikke at hen bryr seg om å virkelig lese det som skrives, om det da ikke klappes etter hårene. Alt handler om hen og hens følelser. Jeg har aldri registrert empati derfra til andre. Hen er den som vil ha regien, og gud bedre den som sier i mot. Det er sånn jeg oppfatter retorikken. Man ser gjengen som lever sammen, og vi ser hvem som styrer. Det hele synes å ha gått til hodet og bakkekontakten er blitt litt borte, kan det se ut til. Livet består av samhandling, å gi og få, ta i mot og ha dialoger. Dialog. Lytte, reflektere og utvikle seg i det. Alt i dette er ikke nødvendigvis kun behagelig.

          1. Det er noe med hvordan du ser dette, som sier meg at det har blitt enda verre etter jeg sluttet å følge med, og da kan jeg kun være glad for at jeg hoppet av. For denne adferden virker på meg rett og slett skumlere enn å ruse seg. Altså, forstå meg rett.

    18. Veldig glad du har kommet ut av dette, og fint du er åpen om det.
      Når det er sagt, så har jeg ikke behov for å lese om slikt hver dag, derfor er det enkelte blogger jeg ikke orker innom.
      Livet går videre, og vi har alle vårt uten at vi skriver om det hver dag. Da ville jeg blitt rimelig lei sjøl 😉
      Ha en god 2.påskedag! 🙂

      1. Ja, nei.. jeg hopper over den der jeg også. Nytter ikke med dialog heller når det tar 5-8 uker å få svar på en henvendelse. Noe som kunne vært forståelig fra en ikke så aktiv blogg, men når en poster flere innlegg en alle andre hver dag så er en jo tilgjengelig. Bare uhøflig tenker jeg. En blogg jeg hele veien har støttet og poengtert som viktig er for meg blitt rent mas, jeg bekymrer meg for konsekvensene av hvordan hun holder på. Men jeg innser at der kan jeg ikke hjelpe. Jeg har gjort mitt. God påske til deg også Heidi 🥰

    19. Hvorfor ikke bare la være å lese og bry seg om hva andre skriver og gjør hvis man ikke liker det man ser? Vi er alle forskjellige og takler ting forskjellig. Ha respekt for at andre tenker annerledes og har andre behov. Så enkelt kan det faktisk være… Be kind – always ❤️

      1. Tro meg, jeg leser ikke. Jeg bare ser overskriftene ruller ned på felles plattform as we speak. Og det må de gjerne gjøre. Jeg vet jeg kastet første stein her, men det er likevel tull at jeg hater noen, uttalelsen min var observasjon ut fra hvem jeg er, hva jeg selv har opplevd og min reaksjon på en annen offentlig persons adferd. Jeg har ikke mobbet vedkommende og jeg driver ikke å poster i flere titalls grupper i sosiale media at jeg blir mobbet av en medblogger. Min intensjon var langt fra de fremstillinger som nå pumpes ut i alle retninger. Blir jeg mobba nå?

        Vel, jeg svarer med ❤️

      1. Takk for det Lene 🥰 uansett, så er veien den som har gjort meg til meg, og hadde ikke veien blitt som den ble så kanskje det ikke hadde vært noen Bunny 😜

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg