Softis i øret 😳

I dag har jeg vært på sykehuset, og det er ikke noen bombe, for der er jeg jo hver uke. Gjerne flere ganger i uken. I dag var jeg på hørselssentralen. Kari heter hun audiografen der. Vi er etterhvert blitt gode venner, jeg får alltid en klem når jeg kommer. Hun er ei sprudlende hyggelig og god dame.

Har nå levert inn høreapparatene «mine» for n’te gang.

Etter en lang prosess for å endelig få høreapparater igjen etter mange års opphold så ble jeg så glad. Det funket så bra. Det å ikke måtte være hyperkonsentrert eller lese på munnen til folk for å være sikker på at det jeg hører er det som blir sagt. Det var så godt. Det å ha hjelpemidler på forelesninger, i forsamlinger og så videre. Ha muligheten til å streame nyheter og musikk direkte gjennom disse apparatene og inn i ørene mine. Det var som å tråkke inn i en ny og bedre verden. Men. Det varte ikke lenge.

Temperaturen ble høy tidlig i år. Vi «hoppet» over våren og gikk direkte fra vinter til sommer. Dagene ble rekordvarme, og uansett hvor lett en kledde seg så kunne en ikke unngå å bli svett. Så da et av apparatene tok inn svette og batteriet begynte å irre så måtte jeg levere disse inn. De ble sendt til reperatør. Jeg fikk etter ei tid apparatene tilbake uten at de var fikset. Så da ble de sendt inn på nytt, de forsvant da mellom sykehuset og reperatør et sted. Dermed måtte det bestilles nye, så bestemte vi oss, audiografen og jeg, for å prøve et nytt merke. Helt nye apparater. Så ble de bestilt, og jeg tilbake til sykehuset etter noen uker for å hente dem. Vel hjemme så viste det seg at jeg hadde fått to like apparater, altså to til høyre øre. Og slik, på den måten har det fortsatt og gått. Enda.

Høreapparatene jeg leverte i dag hyler i ørene mine når jeg tar dem i bruk. HØYT, SKJÆRENDE og SMERTEFULLT!!

Så da var det i dag å bestille nye igjen. Alle disse apparatene er meget kostbare. Jeg snakker mange tusen. Og i dag måtte vi bestille noen som er en hel del dyrere enn til nå. En type apparater som kan styres gjennom to apper istedet for én. En app gjennom mobilen min, og en app gjennom et «smykke» som følger med.

I dag fikk jeg også spesiallagd øreplugger til disse apparatene. Først ble det ført en «pædd» inn i hvert øre for å tette foran trommhinnen slik at den ikke ble berørt. Så ble to flytende gummilignende stoffer blandet og fylt inn i ørene mine. Det kjentes ut som om hun fylte ørene mine med softis. Samme konsistens og kald som – softis.

Denne blandingen brukte noen minutter på å stivne, så ble den ferdige massen tatt ut av ørene mine. Dette blir da sendt med bestillingen på de nye apparatene og medfølgende utstyr.

Så da får jeg bare vente til neste møte med Kari, inn i neste måned, og bare håpe at jeg nå endelig kanskje får apparater og utstyr som fungerer for meg.

Kryss fingrene 🤞

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#sykehuset #vestreviken #audiograf #ønh #hørselssentralen #høreapparater #hørsel #hørselshemmet #app #apper #trommehinne #drammen

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg