Tips til å få bedre dager 😉😘

♥ Det første tipset er det viktigste, det er å ta til deg kunnskapen om at vi mennesker har syv følelser som er grunnleggende og som er de samme på tvers av kulturer – med andre ord likt for alle mennesker.

Dette er: Sinne, tristhet, redsel, skam, avsky, glede og interesse.

FEM av syv primære følelser er smertefulle følelser. Det at de fleste av de primære følelsene er smertefulle betyr at vi skal ha det mye vondt. Det er en del av å være menneske, så du er ikke alene om å ha en dårlig dag, eller ha det vondt, alle mennesker opplever dette!

♥ Det andre tipset mitt er å akseptere det første tipset mitt her. Akseptere dine følelser. Er du sint, så vær sint. Knus et glass, slå på boksesekk, hyl alt du kan. Finn din måte å bearbeide dine følelser. Er du trist, så gråt hvis du vil det. Kryp under dyna og ligg i fosterstilling. Hva som helst som er i tråd med å akseptere og bearbeide akkurat den følelsen. Er du redd, ikke flykt, men konfronter frykten. Er du skamfull, be om unnskyldning, snakk med en venn.

♥ Å snakke med en venn er et tips i seg selv, uansett hvilken følelse du sitter med. Har man en god venn som en kan stole på og snakke med alt mulig om, så hjelper det utrolig mye. Snakk om hvordan du har det, men ikke la dine følelser gå ut over vennen.

♥ Det er mye følelser i musikk. Som jeg bruker si, «forskjellig musikk til hver sin tid». Sett på den musikken som du føler passer til dine emosjoner. Har du kjærlighetssorg, hvilken musikk passer? Er du sint, hva passer da for deg? Musikk er bra for hjerte og sjel.

​♥ Alle har noe å glede seg til/over, så hvis du velger å ikke tenke på eller bearbeide følelsene som gjør at du har en dårlig dag, hvis du velger å utsette bearbeidelsen, så tenk på noe du har å se fram til, eller ting du er glad for. Jeg skal på cruise neste år, og på P!nk konsert. Jeg har en kjempesnill og god samboer og en herlig liten familie. Skriv gjerne punkter på et ark, det kan fungere oppmuntrende.

♥ Som med musikk kan også film, bøker og tv-serier fungere. Har du noen favoritter du kanskje kunne tenkt deg å se igjen? Eller en fantastisk bok å fordype deg i?

Hobbyer kan også fungere for å stenge ute «støy» fra omgivelsene. Hobbyer er sunt og kan hjelpe en å slappe av. Jeg bruker for eksempel å male bilder. Noen liker å gå tur i naturen, der kan en få inspirasjon, ta bilder, trekke frisk luft og tillate seg å kjenne på følelsene sine og at en lever.

♥ Dette er mitt åttende og siste tips i denne sammenhengen. Det er å minne deg selv på at du er et menneske, du har følelser, og at de to øverste tipsene mine i innlegget her er de grunnleggende og viktigste. Det tredje er også veldig viktig. Resterende er tips om midlertidig «flukt», om du flykter fra en dårlig dag, utsetter bearbeidelsen, så vil det alltid komme en ny dårlig dag – ikke bli mindre av dem i hvert fall.

Jeg tror at hvis du virkelig jobber med de to første tipsene, at du tar til deg kunnskapen, aksepterer og bearbeider, så vil du straks oppleve å ha det bedre med deg selv og dermed en bedre hverdag.

Lykke til ♥

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#følelser #emosjoner #aksept #bearbeidelse #sinne #tristhet #redsel #skam #avsky #smerte #venner #musikk #kjærlighet #omsorg #hjerte #sjel #vennskap #problem #oppmerksomhet #oppmuntring #film #bok #tv #serie #terapi #terapeutisk #psykologi #selvterapi #selvhjelp #hobby #hverdag #angstmestring #angst #depresjon #empati #deprimert #inspirasjon #kunnskap #jobb #hjelptilselvhjelp #nestekjærlighet #lykke

4 kommentarer
    1. Tommel opp Roger!Dette skal jeg virkelig ta med meg i situasjonen jeg er i nå og på veien videre til å få det bedre…Takk❤Du er super!!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg