Rasisme!

Hva er rasisme?

Rasisme er hat mot en gruppe mennesker kun basert på hudfarge eller etnisk opprinnelse.

Rasisme er å rettferdiggjøre at man forskjellsbehandler noen eller hele grupper fordi de har en annen hudfarge, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Rasistiske uttalelser og ytringer er relativt utbredt, men å si noe rasistisk betyr ikke alltid at personen egentlig er rasist. De kan ha sagt noe som er lite gjennomtenkt eller noe de har hørt fra andre, uten at de egentlig mente å være rasistisk.

Slik lyder rasismeparagrafen § 185 i straffeloven:

Med bot eller fengsel inntil 3 år straffes den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring. Som ytring regnes også bruk av symboler. Den som i andres nærvær forsettlig eller grovt uaktsomt fremsetter en slik ytring overfor en som rammes av denne, jf. annet ledd, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år.

Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av (1) deres hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse, (2) religion eller livssyn, (3) homofile orientering, eller (4) nedsatte funksjonsevne.

Dette må forstås riktig. Ytringsfriheten tillater oss å kunne si at vi ikke liker en bestemt religion eller homofile, men å skade noen fysisk eller psykisk pga livssyn eller orientering er ondskap – og ja, da rasistisk.

Å ytre at en religion ikke passer inn i enkelte kulturer, eller å være for en streng innvandringspolitikk er ikke rasistisk.

En må kunne se forskjellene.

For eksempel er jeg imot Islam, og Islam er mot meg, fordi jeg er homofil. Jeg er også for en strengere innvandringspolitikk og strengere krav til integrering her i Norge. Jeg vil være trygg, jeg ønsker derfor ikke at Norge skal bli et islamistisk land.

Det gjør meg ikke til Rasist.

For én uke siden var jeg i Tyrkia. Jeg har venner der, tilflyttede norske, og tyrkere, brune, muslimer.

Jeg har venner her i Norge også som er innvandrere fra Jamaica, Irak, Tyrkia og så videre. Ikke mange, men noen få – det kunne vært fler, men Allah er stor, og Islam er ekstrem. Jeg opplever mye hat fra mennesker som har tilhørighet i Islam.

Det jeg opplever er rasisme.

Jeg opplever også å bli kalt rasist fordi jeg deler mine opplevelser, forteller hva jeg har blitt utsatt for. Jeg har blitt kalt rasist for at jeg er for streng innvandring, og jeg har blitt kalt rasist fordi jeg har hatt FrP's logo på profilbildet mitt på Facebook.

Egentlig får jeg høre ofte at jeg er rasist.

Et eksempel: Snuppen min og jeg var på andre siden av elva her i Drammen for å handle hundemat på dyrebutikken. På tilbaketuren rett før vi skulle gå over brua sto en innvandrer der og viste oss fingern. Vi ignorerte han og gikk mot han, mot brua, vi skulle hjem. Vi måtte over brua.

Da vi var helt ved han så utbrøt han stygt 'jævla homo, jævla homser'. Vi ba han pelle seg hjem til hjemlandet sitt. Da hisset han seg opp og svarte aggressivt med hevet stemme: "Do værra rasist, jævla homser, rasister!"

Link: Viste fingern, ropte 'jævla homo', og truet med vold!

Rasisme er stygt, det er lavpannet og dumt, og ikke minst ondskapsfullt!

Rasisme må bekjempes!

Så folkens, uansett hvor dere er fra, fargen på huden deres, legning eller religion, prøv å forstå viktigheten av å ikke BESKYLDE andre for å hate på grunn av hudfarge eller etnisitet..

Det er da de VIRKELIGE rasistene slipper unna fordi de forsvinner i en større mengde.

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#stopprasisme #rasisme #rasistiskeholdninger #hat #hatkriminalitet #rasismeparagrafen #homohets #religion #islam #seksuellorientering #ideologi #homohat #homofobi #seksualitet #religiøs #legning #seksuellegning #seksuellorientering #innvandring #innvandringsproblematikk #politikk #integrering #livssyn #nedsattfunksjonsevne #funksjonshemming #integreringspolitikk #innvandringspolitikk #hatytringer #straff #norsklov #norskelover #etnisitet #straffeloven #ytringsfrihet #norge2017 #norge

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg