Jentebarn måtte samle tomflasker og tigge på gata.

Noen ganger blir jeg helt rørt av tilbakemeldinger jeg får på innlegg jeg har skrevet i bloggen. Det er faktisk en rar greie, har folk noe positivt å si, eller noe de føler for å dele, da kommer det i innboksen min. Skal noen slenge med leppa og være negativ, ja da skriver de selvsagt i bloggen som anonym eller så skal de ‘trolle’ eller være ufyselige i offentlige grupper på Facebook.

Nettroll er det mange av vet jeg..

Anyway, en ung jente på 16 sommere tok kontakt med meg på Facebook etter at hun hadde lest et blogginnlegg jeg hadde skrevet om narkotika og rusproblemer..

Dette er hva hun skrev:

“Det blogginnlegget ditt om å leve med rusproblemer og det å være ‘fanget’ i et rusmiljø synes jeg var et fantastisk innlegg! Det kan kanskje få uvitende mennesker til å åpne øynene sine, jeg synes det er tøft av deg! 🙂

Jeg er vokst opp med min mamma som er alkoholiker og stoffmisbruker. Vi bodde i en liten by i Finnmark da jeg ble født, men min mamma er fra Bergen. Pappa er fra Finnmark, han har også drevet med narkotika og rus.

Vi måtte plukke tomflasker og tigge penger for å ha råd til mat da vi flyttet til Bergen. Jeg var ikke mye på skole, og jeg gikk glipp av sinnsykt mye, for å ta vare på familien, og holde den sammen. Jeg ble flyttet til et fosterhjem der jeg måtte bo i fire år, og hvor jeg ble misbrukt av en fire år eldre fosterbror. Jeg begynte å stikke av, ruse meg og henge med de eldre gutta som bare brukte meg for sex fra jeg var cirka 12 år. Jeg ble flyttet rundt i landet, på institusjoner og i beredskapshjem. Jeg endte til slutt opp her i et fosterhjem som kun består av min fostermor, en katt og meg.

Jeg har sluttet å drikke alkohol og røyke sigaretter og hasj. Etter at jeg kom hit her jeg er nå har jeg også sluttet med speed. Jeg begynte med “gestalt terapi” som har hjulpet meg å bearbeide det jeg har gått gjennom. Jeg har jobbet mye med meg selv, og gjort mirakler.

I dag holder jeg foredrag for barnevernspedagoger og sosionomer. Jeg går på kurs og deltar i støttegrupper. Snart drar jeg til Latvia for å være sammen med rusavhengige og gatebarn. Ville bare dele dette med deg. Jeg deler helt og fullt synet ditt. Thanks for your time!”

Og med dette stiller jeg enda spørsmål ved folk som er så dumme som kommer med kommentarer som: “Så bra!”, “Suverent, da forsvinner narkisa en etter en”, “Synes ikke synd i dem, de vil det jo selv!” når det skrives om narkomane, rusmisbruk og overdoser i media.

Er det ikke tåpelig å være så uvitende, dum eller ond at man dømmer uskyldige mennesker? Mennesker man ikke vet annet om enn uføret de har havnet i..

Denne 16 år gamle jenta, det som skjedde med henne, var det hennes feil? Noen som tror hun ville ha det livet hun gikk gjennom?

All ære til denne jenta som har kommet så langt som hun har, at hun gjør det hun gjør, og at hun delte dette!! RESPEKT!!

Jeg har grupper hvor jeg publiserer mine innlegg etterhvert som de blir produsert. Dere er mer enn velkommen til å følge disse.

Bunny Trash på MeWeLink!!

Bunny Trash på FacebookLink!!

#rus #rusproblematikk #narkotika #barnevern #fosterhjem #fosterhjemsordning #rusmiljø #hasj #amfetamin #speed #rusmisbruk #seksuelleovergrep #overgrep #overgrepmotbarn #beredskapshjem #ungdomsinstitusjon #institusjon #alkohol #sosionomer #barnevernspedagoger #pedagoger #misbruk #voldtekt #gestaltterapi #terapi #norge #norge2017

4 kommentarer
    1. Du skal huske at gjennomsnitts IQ i befolkningen ligger på 100. 100 i seg selv sier ikke så mye, det betyr kun at på det nivået ligger flesteparten når man tar gjennomsnittet. Mange ligger under, og mange ligger over. De aller smarteste ligger på 130 og over. Det er neppe dem som mener at de rusavhengige har valgt livet sitt selv. Det er nok heller dem som ligger fra 110 og nedover 😉 Hvis du alltid husker det, er det lettere å forstå dumheten hos folk.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg