Psykiatern!!

Nå har jeg vært i ‘behandling’ hos min terapeut i et år. Og det er gjort framskritt i forhold til NAV. Jeg har en saksbehandler som viser mer forståelse enn noen tidligere, og som ser ut til å faktisk ønske å hjelpe meg.

Min problematikk er bred, og det med forbindelse mellom somatisk og psykisk er ønsket en utredning og dokumentasjon på. Så forrige mandag var jeg og min terapeut hos en psykiater som jeg er blitt henvist til gjennom min lege.

Første halvtimen satt denne mannen og skulle ha bekreftet alle mine personalia, adresse og så videre. Som han da måtte skrive inn på sin laptop type-én-og-én-finger. Terapeuten min som er en meget erfaren dame innen psykiatrien ble like satt ut som meg. Mannen kunne ha skrevet disse opplysningene da han mottok henvisningen, så kunne jeg svart, ja, ja, og ja, det stemmer – istedet for å kaste bort så mye tid.

Videre i ‘avhøret’ fortsatte mannen med én-og-én-finger og skulle taste inn på laptopens mens jeg satt og fortalte om meg, livshistorien min, sykdomshistorie og så videre. Og han sa ‘vent litt’ og avbrøt hele tiden fordi de gamle fingrene hans ikke fungerer. Men han insisterte på å fortsette med laptopen sin, istedet for å ta frem en notatblokk.

Videre lå sakspapirer og navn på andre klienter, diagnoser fremme i et kaos på pulten hans. Han forsøkte flere ganger å dytte ord og følelser inn i munnen på meg. Både terapeuten min og jeg var ganske satt ut av hele situasjonen.

I dag var jeg hos denne psykiateren igjen, sammen med terapeuten min. Denne gangen så var han enda rarere, og jeg var på vei til å bli sint. Blant annet spør han om ting han allerede har spurt om og fått svar på. I tillegg ville han diskutere hvordan rekkefølge ting går i systemet, hvor mange klienter han har, og en del ting som er irrelevant for meg og min sak. Han ga også utrykk for at han ikke skjønte hvem terapeuten min var, og to ganger i dag måtte vi forklare at hun er terapeuten min og jobber i psykiatriske helsetjenester i kommunen. Det i tillegg til at hun var med under hele ‘timen’ min hos han i forrige uke.

Da timen i dag var over greide han å uttale at han skulle sende sin erklæring i min sak til NAV. Da måtte vi stoppe han. Før den skal noen steder skal jeg lese den, og vi måtte forklare han at det er ikke NAV som har bedt om erklæring, men legen min. Så han skal ikke sende noe til NAV, men til legen min. Dette hadde han vanskeligheter med å forstå, og kverulerer faktisk på det. Så terapeuten min er i gang med å kontakte legen min om dette.

Ble ikke noe bedre av å gå til psykiater gitt, ble faktisk mer urolig og frustrert. Og sint og provosert. Så får se hvordan det går når jeg skal tilbake å lese ‘rapporten’ før den videresendes.

Nå hjemme googlet jeg denne psykiateren, og jeg fant to uttalelser om han. Den første uttalelsen ble skrevet i januar i år og lød slik:

Anbefales! En helt annen person enn det man møter i sentral helsetjenesten. Han møter mennesket med den bakgrunnen det måtte ha. Har personlig vert min livsredning når helsesystemet rundt er samlebånd.

Og den andre uttalelsen er litt nyere, og skrevet i mars i år. Den er slik:

Var hos denne legen for en spesialisterklæring i forbindelse med uføretrygd. Erklæringen inneholdt så mye beviselige faktafeil og grov historievridning at jeg følte ett sterkt behov for å rette det opp. Dessverre så avviser han en hver dialog om å rette opp i hva som for meg oppleves som en krenkelse.”

Så hva går jeg i møte nå……?

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#lege #psykiater #terapeut #psykiatriskehelsetjenester #nav #somatiskeproblemer #psykiskeproblemer #livshistorie #sykdomshistorie #sykdomshistorikk #angst #uro #depresjon #frustrasjon #sinne #aggresjon #galskap

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg