Diskusjon, kritikk og respekt!

Nå har jeg skrevet blogg i cirka fem og et halvt år, hovedsakelig for min egen del, men også for å dele opplevelser, være til stede for andre og vise at dem ikke er alene. Da tenker jeg i forbindelse med å slite med sykdommer og lidelser, fysisk og psykisk. Jeg tenker på samfunnet, systemet, NAV. Jeg tenker på det å være utsatt for overgrep, misbruk, fordommer og diskriminering.

Jeg skriver også for å provosere og diskutere. Jeg legger ikke skjul på det. Bloggen min handler om å være åpen og ærlig og stå for den man er!

Og joda, jeg vet jeg har gått hardt ut mot enkelte, blitt oppfattet som slem og ekkel, og jeg prøver ikke unnskylde det, men jeg vet med meg selv at jeg jobber hver dag for å være og bli et bedre menneske.

MEN jeg slutter aldri å ta opp disse tingene som jeg har nevnt, jeg slutter aldri å provosere og legge opp til diskusjon. Men der stopper min agenda. Jeg har ikke noe ønske om å henge ut noen, jeg har ikke til hensikt å hevde meg for noen, jeg vet ikke bedre enn alle andre, og jeg har ikke alltid rett.

Så med dette vil jeg si at jeg synes det er både trist, morsomt (latterlig) og utrolig dumt av mennesker å slenge drit og komme med ufyselige kommentarer når man tar opp en sak.

Man er ikke homofober fordi man diskuterer homofili, man er ikke rasist fordi man diskuterer innvandringspolitikk, man hater ikke tyrkere fordi man ikke liker islam. Man misliker nødvendigvis ikke barn fordi en uttaler at en ikke hadde taklet jobbe i barnehage.

Så det jeg sier nå er at når man på internett leser om en sak som noen har lagt ut på Facebook, i blogg or whatever – prøv å være saklige da, ikke kall noen for pakk fordi du ikke er enig i kulturen de kommer fra, ikke kall noen ‘navere’ eller snylterne fordi de går på trygd. Å kalle noen for dumme, hjernetom og idioter fungerer heller ikke i diskusjon. Da kan en heller bare holde seg utenfor.

Og nettrolling, netthets og å sende folk stygge meldinger i innboks pga forskjellige oppfatninger og meninger. Det er sjikanering, trakkassering og mobbing. Hva er vitsen med å være en slik?

Vær mot andre slik dere ønsker å bli behandlet selv. Respekt må være gjensidig for å oppnås!

Takk!!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!
Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg