Kjemp mot vold og overgrep!

Vold og overgrep kan ramme mennesker i alle aldre, og omfatte flere ulike handlinger. Vold kan være fysiske handlinger som å slå eller sparke eller psykisk vold som trusler, degradering, kontrollering eller å bli utsatt for ydmykelser. Vold kan også være seksuell vold, som voldtekt, incest eller uønsket beføling.

Andre former for vold kan være handlinger som skremmer eller sårer, men ikke skader fysisk, som materiell vold (ødelegge gjenstander av verdi eller som er skremmende å bevitne) eller økonomisk vold (materiell utnyttelse av andre, eller ikke å kunne råde over egen økonomi).

​Vold og overgrep kan grovt deles opp i det som skjer i nære relasjoner (vold i parforhold, vold mot barn eller mellom søsken til eksempel) eller vold i andre relasjoner (på arbeidsplassen, mellom venner og bekjente, eller i det offentlige rom).

All vold er potensielt skadelig, og vold er en ulovlig handling. Opplever du å bli utsatt for vold eller er vitne til vold mellom andre mennesker bør du oppsøke hjelp for å forsøke å få slutt på volden, eller å motta hjelp for eventuelle skader du er påført.

Vold og overgrep kan gi fysiske skader på kort og lang sikt, og psykiske plager eller lidelser. For flere av de som utsettes for alvorlig vold kan lidelsene handle om angstproblemer, depresjoner eller posttraumatisk forstyrrelse (PTSD).

Jeg har personlig vært utsatt for vold, flere typer vold. Vold i nære relasjoner, andre relasjoner, og i det offentlige rom.

Jeg ble som barn hjemme i Harstad utsatt for overgrep av voksne. Det samme som ungdom. I Oslo ble jeg overfalt av fem utenlandske ungdommer, en av dem med kniv. En annen gang fikk jeg en knust flaske mot strupen, vedkommende ville ha opplysninger om en kompis av meg. Jeg har en voldelig far som drikker mye. Jeg har en onkel som har gjort meg fysisk og psykisk vondt. En vilt fremmed slo meg ned bakfra på et utested i nordnorge. En ‘kompis’ forsøkte å voldta meg. Noen homofober har jeg møtt. Noen mennesker er bare ustabile, feks så var det en som slo meg i ansiktet og knuste brillene mine på Unique her i Drammen, først var han hyggelig, så snudde han helt om. Og for et par måneder siden ble jeg utsatt for overgrep og vold av vakter på en tur med Stena Saga.

Han som knuste brillene mine er dømt. Saken på Stena Saga er anmeldt og etterforskes as we speak. Og som sikkert en del av dere har fått med dere så pågår det også en sak akkurat nå i Harstad, byen der jeg vokste opp. Hendelser fra min barn og ungdomstid.

Uansett hvem som utfører volden, uansett hvem som gjør overgrep, så ikke ‘finn deg i det’! Forstå meg riktig! Det er ikke din feil i slike situasjoner, husk alltid det!! Har eller får du mulighet, gjør alt i din makt for å straffe vedkommende. Få overgriperne til å gå inn i seg selv for å skjønne at handlingene de begår er alvorlige og uriktige.

Jeg snakker selvforsvar, politianmeldelse, gapestokk i alle miljø og samfunn overgriperen beveger seg i..

Det er ikke rom for tilgivelse før overgriperen oppriktig angrer, det er ikke rom for tilgivelse før du vet at vedkommende aldri skader deg eller noen andre igjen..

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!
Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#vold #overgrep #misbruk #mobbing #politi #rettsak #harstad #oslo #drammen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg