Ønsker å hedre menn også!!

Idéen om en internasjonal kvinnedag ble lansert i begynnelsen av forrige århundre i sammenheng med kvinners kamp for stemmerett og kvinnelige fagforeningers kamp for rettigheter.

I Norge ble den internasjonale kvinnedagen feiret første gang i 1915. Kvinneforbundet i Arbeiderpartiet avholdt et folkemøte for fred denne dagen. Men den regelmessige, offisielle feiringen kom først i gang etter annen verdenskrig.

Dagen hadde sin storhetstid på 1970-tallet, og spesielt i 1978 da over 20 000 kvinner og menn gikk i tog over hele landet. Etter dette sank oppslutningen. Men i 2014 ble det rekordstor oppslutning på bakgrunn av abortloven.

Hovedparolen i 2014 var «Forsvar abortloven – nei til reservasjonsretten». Bakgrunnen for oppslutningen var i hovedsak motstanden mot regjeringens planer om å innføre reservasjonsrett for leger i abortspørsmål.

Jeg ser årsaken til kvinnedagen, og jeg ser kvinners kamp. Men i dag er dagen mest feiret for å hedre kvinnen. Med tanke på like rettigheter, likestilling osv så synes jeg det skulle vært en dag for å hedre menn også. Der det kommer fram hva samfunnet ønsker av en mann, fremme gode forbilder, kanskje kåre “årets mann”. Ved fremstilling av hva vi mener er gode rollemodeller kan mange menn bli en bedre utgave.

Nei til drittsekker, ja til dagen der vi viser hva ordentlige menn er, og hedrer dem!!

Og dere kvinner som leser, gratulerer så mye med dagen 😊

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!
Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#kvinnedagen #vihedrerkvinnen #likestilling #likerettigheter #abort #forsvarsbortloven #abortloven #kvinnerskamp #vilhedremenn #åretsmann #rollemodell rollemodeller #gratulerermeddagenkvinner

6 kommentarer
  1. “Med tanke på like rettigheter, likestilling osv så synes jeg det skulle vært en dag for å hedre menn også.”
   Det finnes. 19. november er den internasjonale mannedagen.

  2. Anonym: Takk, men den dagen har ingen offisiell status, eller fast dato, dermed så er det ingen dag – det jeg mener med innlegget er at jeg synes menn som kvinner skulle hatt en bestemt dag!

  3. Du har misforstått kvinnedagen. Den feires ikke, men markeres. Den er til fordi det fortsatt er behov for en dag som setter fokus på urettferdigheten kvinner må igjennom hver eneste dag. Joda, vi har det ganske så greit i Norge. Men kvinnedagen er ikke norsk. Den er internasjonal. Og kvinner over hele verden lider hver dag. Haugevis med kvinner kjemper hver dag for rettighetene sine, for selvrespekt og for livet sitt.
   Jo, vi hyller de kvinner som kjempet veien før oss. Men for veldig mange andre kvinner i verden så pågår kampen nå. De kjemper de for de mest selvfølgelige ting. Kvinnedagen er med på å sette fokus på alle disse kvinnene.
   Menn har sine kamper å kjempe, men sammenlignet med kvinner over hele verden, så er det nok ikke i nærheten av kvinners kamper.

  4. Med at du sier at dagen er mest feiret for å hedre kvinner. Nei, det er ikke det dagen blir mest brukt til. Den blir brukt til å sette fokus på all urettferdigheten som kvinner kjemper mot. Her hjemme kan det virke som at det “feires”, men løfter man blikket ut i verden så er det ikke sånn kvinnedagen blir brukt.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg