12 smarte apper – det startet 10.03.1876!

Det er litt rart å tenke på at i dag 10. mars 2023 er det nøyaktig 147 år siden den første vellykkede toveis overføring av klar tale med en telefon ble gjennomført av en av telefonens oppfinnere, Alexander Graham Bell, og da hans partner Thomas Watson. Dette var altså den 10. mars 1876.

I dag telefonerer man knapt lengre, altså det er uhyre sjelden noen ringer til meg ihvertfall. Og uhyre sjeldent jeg ringer andre. Mest er det meldinger mobilen brukes til, pling-pling-pling, melding på SMS, melding på FB, melding på insta, melding på messenger, meldig på e-mail, melding på blogg. Tatt helt av for å si det mildt! Dernest brukes mobilen mest til å knipse bilder og skrive blogginnlegg. Og ikke minst til å betale med, et klikk på siden av mobilen så popper kredittkortene opp på mobilen og man slipper dra frem betalingskort. Veldig greit, for mobilen har man jo alltid i handen, sant!?!!

Kjekt å bruke mobilen som fjernkontroll til stereoanlegg og TV også da. Selv om vi ikke bruker TV, så er jo funksjonen der, og stereoanlegget brukes masse!!

Så var det alle disse appene da. De fleste er helt tullete og unødvendige. Men noen synes jeg faktisk er geniale. Som Vipps. Jeg husker en tid da man dro et gjeng ut på byen etter vorspiel, det endte med at én betalte taxien og de fleste andre forsvant i hver sin retning etter å ha sagt «betaler deg neste gang vi sees» eller «jeg spanderer en øl». Man maser jo ikke om småpenger hos den enkelte, selv om taxiregningen var betydelig, så det kjentes på lommeboken når en endte opp med å være den som tok regninga. Med Vipps er det null stress, og en kan betale regninger og så videre, just like that.

Jeg har noen apper jeg liker veldig godt. Kan ramse noen av de opp her, så hvis det er noen dere der ute ikke har, så sjekk de ut:

1). Vipps (denne er en genial betalingsapp).

2). Spotify (musikkstrømmetjeneste, et must).

3). Brakar (til å betale buss med, finnes sikkert egne apper for å betale buss der du bor).

4). PlantSnap (er det noe du lurer på med planter, feks hva den heter, eller hvorfor den har et gult eller brunt blad, knips bilde av den og få svar).

5). Netflix (film- og seriestrømmetjeneste).

6). Shazam (er du feks på et kjøpesenter og det spilles musikk, og du vil hvite hvem som synger akkurat den sangen og hva låten heter, bruk Shazam så gir den deg svaret).

7). Youtube (her kan man se infovideoer, musikkvideoer, dokumentar, film osv)

8). Bank Norwegian (mitt mest brukte kredittkort, med denne appen kan man sjekke med én gang hvor mye en har brukt i løpet av måneden, dagen, uka, hvor man har brukt det, og jeg liker godt når jeg har betalt i utlandet at jeg får opp i norske kroner, så vet jeg om kursen stiger eller synker, liker poengsparingen også, at det er reiseforsikring inkludert og ikke gebyr i utland).

9). Wish (denne har jeg brukt en del til utstyr til hunder, noe sokker og sko pluss diverse, spart mye med den appen. Er man ikke fornøyd med produktene får man pengene tilbake og slipper returnere varen).

10). H&M (jada, joda.. er det noe man trenger, en grei t-skjorte, billig accessories, eyeliner, så er det jo Hennes og Mauritz man tyr til, da er det greit med en app som gir ytterligere rabatt).

11). Appene til sosiale media (MeWe, Insta, Messenger, Facebook osv) mye sånt, men en må jo være overalt, eller..?

12). SnapChat (fotofilter er kjekt og moro).

Jeg savner i bunn og grunn en app for bloggen. Det hadde vært kjekt. En med funksjoner der jeg kan gjøre enkelte blogger og nettroll usynlig, følge med på statistikk og holde meg oppdatert. Jeg er jo mer på blogg enn andre sosiale media. Jeg savner også alkometer på mobilen, hvor man kan sjekke  promille, hvor politiet blir varslet om man setter seg bak bilrattet om en har for høy promille, og sosiale media ikke lar seg pålogges før brukeren er edru. Alkolås. Dét hadde vært noe dét, hahaha..

Noe du kunne tenkt deg på din mobil som du føler burde vært? Og har du noen geniale apper å anbefale som jeg ikke har nevnt?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#telefon #mobil #app #apper #teknologi #thomaswatson #alexandergrahambell #bunnytrash #bunny

4 kommentarer
    1. Det er jo kvar sin ting til sitt bruk, og så kjem det ann på hobbyar og interesser.
      For meg som liker å fiske, er det eitt must å ha app som forteller om tidevatnet og månefasane.
      Sidan eg bur i eitt fylke med monge ferger, er rutetidsappen og kjekk å ha.
      Ellers har me nok mykje dei same.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg