Krim fra virkeligheten: Rosemarie Nitribitt!

God morgen, i dag er det et mysterium som skal fortelles om i dagens utgave av ‘Krim fra virkeligheten’.

Maria Rosalia Auguste Nitribitt (Rosemarie) ble født i Düsseldorf i Tyskland i 1933 og vokste opp under fattige kår sammen med to søstre. Hennes mor var alene med barna og klarte etterhvert ikke ta seg av dem. Jentene ble plassert i et ungdomshjem og deretter i fosterhjem hvor Rosemarie ble voldtatt av sin fosterfar 11 år gammel og rømte.

I tenårene begynte hun å jobbe som prostituert, ble arrestert og sendt til ungdomskriminalomsorg. Hun rømte derfra gjentatte ganger og kom seg etterhvert til Frankfurt am Main, hvor hun tok opp prostitusjon igjen og ble arrestert på Frankfurt jernbanestasjon i 1951.

I følge folk som kjente henne på den tiden, prøvde Nitribitt hardt å skjule sin ydmyke opprinnelse for å kunne fortsette samtalen i det høflige samfunnet og tiltrekke seg mer sofistikerte kunder. Hun begynte for eksempel å lære engelsk og fransk.

En av hennes faste kunder ga henne en bil i gave, andre inviterte henne med på middelhavsferier og denslags. Følgelig ble hun svært rik ganske raskt, hun gjorde rett og slett kometkarriere og byttet ut den brukte opelen hun hadde fått i gave med kjøpe seg en svart Mercedes-Benz 190SL med rødt skinntrekk.

I 1956 flyttet hun inn i en overdådig luksuriøs leilighet. Politiet estimerte senere at hun hadde tjent rundt noe som tilsvarte cirka 400 000 norske kroner, nok til å bygge 4 hus den gang.

1. november 1957 ble hun funnet død i leiligheten sin i Frankfurt, kun 24 år gammel. Hennes død skal ha skjedd tre dager tidligere. Kroppen hennes viste tegn til kvelning og skader på hode og nakke.

Hun ble gravlagt på Nordfriedhof  i Düsseldorf. Hodet hennes ble imidlertid holdt i politiets varetekt som bevis og senere utstilt i Kriminalmuseum i Frankfurt, det ble til slutt begravet 10. februar 2008, 51 år etter hun ble myrdet faktisk. Morbid.

Politiets etterforskning av saken ble utført svært slurvete, med mye bevis som ble ødelagt i løpet av de første dagene. En lydbåndopptaker stod på opptak i leiligheten til Nitribitt, men båndet var, eller ble ødelagt. Flere fremtredende borgere ble avslørt som hennes personlige bekjente, altså kunder, dette fordi innhold fra hennes meget detaljerte og intime dagbok over kundebesøkene lekket til media.

Heinz Pohlmann, en forretningsmann og venn av Nitribitt, ble hovedmistenkt. Han hadde besøkt henne kort tid i forveien og plutselig hadde han masse penger, kjøpte ny bil og gjorde opp stor gjeld. Hvor pengene kom fra kunne han ikke gjøre rede for. Han ble siktet for drapet, men frikjent på grunn av rimelig tvil.

Da det ble klart at politiet ikke ville klare å finne morderen, ble det insinuert i media at høytstående personligheter forsøkte å hindre ethvert forsøk på å oppklare forbrytelsen.

Link: Rosemarie Nitribitt (Wikipedia)

Rosemarie Nitribitts liv og virke, hennes dagbok og avslørende historier ble til en stor skandale, utallige konspirasjonsteorier, med gode grunner vil jeg påstå, deretter ble det utgitt en bok, tre filmer og en musikal – men mordet ble aldri oppklart.

Tragisk, eller hva?

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#rosemarienitribitt #rosemarie #nitribitt #prostituert #callgirl #skandale #drap #mord #mysterie #dusseldorf #frankfurt #tyskland #krim #bunny #bunnytrash

4 kommentarer
  1. Om det var Pohlman eller en eller annen høyt på strå som tok livet av henne er vel ganske sikkert. Å da vet man jo hva som skjer, eller skjedde den gangen, for disse mennene har så pass stor innflytelse at de kan få bevisene til å forsvinne. Ofte blir jo ikke vold og drap på de som er prostituerte ikke prioritert høyt, verken den gangen eller nå, så det er vel ingen overraskelse at saken ikke er oppklart 🤔

   1. Nei, det er sant. Selv om jeg tror etterforskningen i dag ville blitt gjort mer seriøst hvis det hadde vært en prostituert som hadde oppnådd det denne dama greide. Jeg tenker tjener man til å kunne bygge fire hus i året uten å ta opp lån, så har en vel også oppnådd en grad av anseelse i samfunnet som ville ført til bedre granskning. I dag handler det vel mer om å ha et kjent navn og penger på konto, fremfor hva man gjorde for å så navnet kjent og få pengene på konto?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg