Krim fra virkeligheten: Kain, sønn av Eva!

God morgen, dere får tro hva dere vil om denne historien, den er uansett en av de mest omtalte og berømte drapene i historien..

Mennene var Kain og Abel, sønner av Adam og Eva fra den bibelske skapelsesberetningen. Kain ble sjalu da Gud foretrakk broren Abels offergave (sau) framfor Kains (korn). Kain lokket med seg Abel ut på åkeren og drepte han. Som straff ga Gud Kain det såkalte Kainsmerket, som brennemerket han som morder og landsforvist på livstid.

Altså, Kain utførte (ifølge Bibelen) det første mordet i historien da han drepte broren sin Abel. Gud forbannet Kain og forviste han til landet Nod der han måtte gå i ørkenen resten av livet, men for at Kain ikke skulle bli drept av personer underveis, ga Gud han et merke som ga de beskjed om å holde seg unna han. Kainsmerket.

Det første mordet i historien begått av førstefødte sønn av de første menneskene. Altså ingen mennesker hadde noen gang dødd før, så hvordan vite at livet har en ende. Hvordan kunne vite at drap medfører død? Hehe.. Og de sier Gud er god!

Link: Skapelsesmyter (Wikipedia)

Bibelen har brakt mange fantastiske eventyr til verden, enda mer fantastisk er det å vite mengden mennesker som tolker dette som den rene sannhet.

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Hvordan er det med deg, tror du på dette?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#kain #abel #eva #adam #gud #kainsmerket #skapelsesberetningen #mord #bibelen #eventyr #krim #historie #bunny #bunnytrash

4 kommentarer
  1. Ja, eg trur på det, men har og ei mengde spørsmål kring det.
   Adam betyr menneske (mann), og Eva betyr manninde (kvinne), eller menneske av menneske.
   Kain slo Abel ihjel, og vart redd for at andre skulle slå han ihjel, då han vart forvist.
   Om der ikkje var andre mennesker på jorda, kven skulle då slå han ihjel?
   Der står og at Kain bygde den fyrste byen i verda. Kva i all verda skulle han med ein by, om han gjekk åleine å virra ute i ørkenen?
   Abel og Set (3. son til A og E), gifta seg, og fekk born, men kven skulle dei gifta seg med, om der ikkje var andre mennesker på jorda?
   Nå taler jo Bibelen svært mykje i bileter, og då gjeld det å kunne skilja mellom bileter og reelle historier.

    1. He he, ja det er som regel visa, det. Dei verte sure når folk stiller spørsmål, og dei ikkje kan svara.
     Me skal liksom berre godta det dei seier, utan å stilla spørsmål, for dei er ikkje ærlege nok til å innrøma at dei ikkje skjønar.
     Eg har drevet både “prest og fut” til vanvidd med mine spørsmål 🤣.
     Eg er kanskje litt stygg av meg, men eg elskar å klynga slike arrogante betreviterar, opp etter veggen 😜.
     Det er greit at å tru, er eitt personleg valg, men ein får vera såpass ærleg, at ein innrømer at det er ikkje alt ein forstår. Det er ingen ting å verta sur for.
     Der står trass alt skrevet, at me skal skjøna stykkevis og delt.
     Det er iallefall berre slik det er.

     1. Ironien er jo at i skolen ble det sagt at spørsmål var verdsatt, bidro ril bedre læring og kunne gi bedre karakterer i dagene.. det gjaldt visst ikke religion. Men jeg klarte meg bra likevel, religion og engelsk var noe som engasjerte meg uansett om mitt engasjement provoserte.. ser jo nå at det er sider ved meg som forblir uendret.. høhø..

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg