Krim fra virkeligheten: Charles Lindbergh – Bruno Hauptmann!

Charles Lindbergh – Bruno Hauptmann

Hei og god morgen alle sammen – i dag må jeg dessverre gjøre dette veldig kort for dette blir en hektisk dag for meg. I dag skal jeg på butikk og handle, hente pakke, rydde litt i heimen etter helga. Jeg skal lage fårikål, altså kutte, svisje, skrelle og sette på kok. Og så skal jeg ha et møte med en person jeg er i konflikt med. Mange i bloggverdenen kjenner til denne saken, så trenger jo ikke si noe mer enn dét. Dette møtet skal foregå på skjerm, det skal da også være en tredje part fra Konfliktrådet, en megler altså skal være tilstede. Dette møte vet jeg heller ikke hvor lang tid vil ta, jeg vet ikke hva dette vil resultere, men da har jeg tatt flere initiativ for å løse konflikten og få denne elendigheten ut av verden.

Tilbake til ‘Krim fra virkeligheten’:

Fly pioneren Charles Augustus Lindbergh fra Detroit, Michigan i USA gikk inn i historien da han i 1927, som første mannen, klarte å fly non-stop over Atlanterhavet i sin «Spirit of St. Louis».

Lindbergh ble folkehelt, men samtidig vekket han også grådige menneskers interesse. Den 1.mars 1932 ble hans halvannet år gamle sønn bortført. Kidnapperne krevde en løsesum på 50 000 amerikanske dollar. Og Lindbergh betalte, men deretter ble det tyst, helt stille, ingen lyd, gjerningsmennene lot ikke høre fra seg mer og gutten var og ble borte.

Det hele skjedde slik, moren til babyen (Ann Marrow) hadde lagt sønnen i sengen cirka klokken 20, men da hun senere skulle se til ham cirka klokken 22 var barnesengen tom. På utsiden av huset stod det en stige som var reist opp mot vinduet til barnerommet.

Det ble funnet et dårlig skrevet brev som framsatte et krav om 50 000 dollar i løsepenger. Mot sin vilje ble Charles tvunget til å be gangstere, blant annet Al Capone, om hjelp. Til slutt betalte de løsepengene, men det førte ikke til noen oppklaring og søket ble trappet opp. President Herbert C. Hoover tok initiativet til en stor leteaksjon og mer enn 100 000 mennesker fra hele USA deltok. Sønnen ble funnet død 12. mai samme år, bare noen kilometer fra hjemmet, etter et ti uker langt landsomfattende søk.

Obduksjonsrapporten viste at sønnen døde av fallskader og at kidnapperen sannsynligvis hadde mistet ham fra toppen av stigen som ble brukt til bortføringen. Bruno Hauptmann ble arrestert etter å ha brukt sedler som var en del av løsesummen, han ble dømt for bortføringen og henrettet 3. april 1936 i den elektriske stol, etter en rettssak som varte i over ett år. Det var stor tvil om skyldspørsmålet, men juryen fant ham skyldig. Det er den dag i dag enda stor tvil i hans skyld.

Tragisk, bare tragisk. Anyways, Charles Lindbergh var en veldig spennende mann. Han levde til å bli 72 år, og dere kan lese mer om han HER (Wikipedia). Har dere lyst å lese flere krimhistorier fra virkeligheten, så finner dere mange her:

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Dette ble jo ikke SÅ kort likevel? Ha en flott dag, ta vare på dere selv, og ta vare på barna, følg med og gjør fornuftige og gode valg!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#charleslindbergh #lindbergh #brunohauptmann #hauptmann #kidnapping #historie #krim #bunny #bunnytrash

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg