Her svarer jeg på spørsmål om slanking.

I tidligere innlegg har jeg fortalt at jeg har tatt av meg, altså slanket bort over 23 kg på 5 måneder ved å «faste» to dager i uken. Disse to dagene spiser jeg ikke mer enn 500 kalorier (kcal). De siste ukene har jeg også trimmet litt mer for å få ekstra effekt. Det vil si jeg har gått turer lengre enn 30 minutt som er minstekravet per dag.

Jeg har oppfordret de som har overvekt til å stille spørsmål hvis de selv har interesse for å ta av seg litt. Her er altså spørsmålene jeg har mottatt, og mine svar.

01). Du sier du faster to dager i uken og spiser kun 500 kalorier. Spiser du det i ett måltid, for eksempel til middag, eller deler du det opp i flere måltider utover dagen?

– Dette spørsmålet er det flere som har spurt om. Man kan gjerne dele det opp og spise flere måltider utover dagen. Jeg tenker det er opp til den enkelte å finne ut hva en føler er best for en selv. Jeg spiser alt i ett måltid, i 18-19 tiden på fastedagene. I dag har jeg fastedag og spiste 200 gram kyllingfilet og 200 gram grønnsaker nå litt over klokken 18:00. Det funker best for meg, for jeg opplever at jeg er mest sulten på kveldene, derfor spiser jeg sent.

02). To dager i uken med faste.. er én dag fra man står opp om morgenen til man legger seg om kvelden, eller er det fra klokken 00:00 til klokken 00:00?

– Jeg følger døgnet som det er, fra 00:00 til klokken 00:00 (24t) og holder meg til de 500 kcal.

03.) De andre dagene, når man ikke faster, hva skal man ligge på av kalorier da?

– Det er individuelt, kommer an på hva man veier og hvor aktiv man er. For de aller fleste blir det ganske nøyaktig nok å bruke tommelfingerregelen om at vi trenger cirka 30-35 kcal per kilo kroppsvekt per døgn. Det betyr at en som veier 70 kilo trenger rundt 2100-2500 kcal per døgn. Er du veldig aktiv trenger du mer, lever du et ganske stillesittende liv, trenger du mindre. Personlig tenker jeg ikke så mye over det, jeg teller ikke kaloriene, men følger sunn fornuft og ikke overspiser, bare spiser litt mindre enn jeg gjorde til vanlig før jeg reduserte vekten. Jeg tenker, bruker man feks spise to brødskiver om morgenen, spis heller 1,5. Bruker en spise 3 pizzaslicer på fredag eller lørdagskveld, spis heller 2. En porsjon middag er nok, en trenger ikke fylle på og fylle på.

04). Spiser du brød eller knekkebrød på vanlig dager eller ris og poteter?

– Brød, ris, pasta og poteter kuttet jeg de første månedene, ved unntak hvis man er på middag hos venner eller ute og spiser. Hjemme ble ris, pasta og poteter erstattet med grønnsaker. Brød ble erstattet med knekkebrød, men mindre og sjeldnere. I dag spiser jeg alt, men i en anelse mindre mengde enn før jeg begynte slankingen, og litt sjeldnere.

05). Det er kalorier i brus, juice, melk og så videre. Hva drikker du?

– Dette er vel det største grepet jeg har gjort utenom fastedagene, og det er å helt kutte ut sukkerholdig drikke fra første dagen jeg fastet. Solo Super, Pepsi Max, Coca-Cola Zero, kaffe og vann har ikke kalorier, så det drikker jeg så mye jeg føler for. Kanskje 5 ganger på 5 måneder har jeg unnet meg en halvliter Coca-Cola eller Solo. Jeg kan drikke et glass melk til frokosten de dagene jeg ikke faster, eller ha litt Baileys i kaffen.

06). Har du ikke dager du koser deg med mat eller drikke, eventuelt «skeier litt ut»?

– Jo helt klart. Helgene mine er veldig lik helgene jeg alltid har hatt. Lørdag blir det gjerne drinker og fest, det medfører gjerne at jeg blir ekstra fysen på søndager. Søndagsmiddagen har ofte blitt hjemmelaget pizza, lasagne, kebabtallerken, hamburger med ost og bacon fra BurgerLand og slike ting. Nå er jeg heldigvis veldig glad i Sushi også, så noen ganger har jeg bestilt det, eller gått en tur til No.1 Sushi.

07). Finnes det mat som øker forbrenningen?

– Da jeg gikk på kokkelinja fikk jeg høre at gulrot øker forbrenningen. Det har jeg blitt opplyst ikke stemmer, men gulrot er veldig sunt, så spis gjerne det. Chilli derimot øker forbrenningen bittelitt, og er vel det eneste som gjør det. Men i stedet for å tenke på økt forbrenning, hva med å for eksempel erstatte litt av kjøttet på pizzaen, kjøttet i lasagne og kjøttet i gryteretter, erstatte det med sopp?! Champignon har nesten ikke kalorier, og hvis man lar den stå noen timer i lys før man tilbereder den så tar den til seg D-vitamin som tilføres kroppen når man spiser den. Genialt!

08). Hva spiser man som snacks?

– Potetgull, baconcrisp, sjokolade og smågodt er fy-fy. Popcorn er bedre, men ikke bra nok tenker jeg. Jeg har lagt min elsk på blåbær og jordbær. Til fest istedet for potetgull så kan man hakke opp grønnsaker som agurk, gulrot, stangselleri, blomkål osv og lage dip av Dipmix, men istedenfor å bruke vanlig rømme eller lettrømme, så bruk heller Drømmelett fra Q.

09). Andre ting du har funnet nyttig?

– Velg en fast morgen i uka og veie seg på. Veier man seg jevnlig så er det lettere å holde kontroll på vekten. Og husk at når en slanker seg ved fasting så tror kroppen at det er hungersnød og lagrer kalorier. Begynner man da med overspising, så legger man på seg dobbelt så mye som en som ikke slanker seg. Det er fordi kroppen frigjør sparte kalorier i tillegg til de man spiser. Derfor sier mange at de feks gikk ned 6 kg, men la det like fort på seg igjen. Derfor mener mange at dietter ikke fungerer. Altså hvis man slanker seg må man vite hva man gjør, så ikke begynn å faste, for så og overspise, da går det gærnt. Og ikke begynn med slanking hvis du ikke er overvektig!!

Takk for at dere har lest, spør gjerne om mer hvis det er noe dere lurer på – jeg er her og stiller gjerne opp 😘


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#diett #slanking #overvekt #vektreduksjon #5:2 #slanketips #kalorier #kcal #faste #slankespørsmål #kosthold #fasting #vekt #overspising #spørsmål #svar #5:2dietten #kilo #helse #råd #tips #godhelse #helsegevinst #jattillivet ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg