For 30 år siden i dag startet utførelsen av hva som ble fullført i 2001.

I dag er det 26. februar 2023 og det er nøyaktig 30 år siden World Trade Center-bombingen. Et grusomt terrorangrep i New York. En varebilbombe ble detonert under under nordtårnet og var ment å sende dette til å krasje inn i sørtårnet, med hensikt å ødelegge begge tårnene og drepe titusenvis av mennesker. Planen mislyktes, men seks mennesker ble likevel drept, inkludert en gravid kvinne. Over tusen mennesker ble skadet og omtrent 50 000 mennesker ble evakuert fra bygningene.

Angrepet ble planlagt av en gruppe terrorister, en muslimsk ekstremistgruppe. Bakmannen var Ramzi Yousef som hadde fått bred opplæring ved en Al-Qaidaleir i Afghanistan. I tillegg til Ramzi Yousef var det Mahmud Abouhalima, Mohammad Salameh, Nidal A. Ayyad, Abdul Rahman Yasin og Ahmed Ajaj.

I mars 1994 ble fire av disse dømt for å ha utført bombingen: Abouhalima, Ajaj, Ayyad og Salameh. Anklagene inkluderte blant annet konspirasjon, eksplosiv ødeleggelse av eiendom terror. I november 1997 ble ytterligere to dømt: Ramzi Yousef, arrangøren bak bombingene, og Eyad Ismoil, som kjørte varebilen som bar bomben.

Cirka 8,5 år etter bomben detonerte fullførte terroristene ødeleggelsen av World Trade Center. Den 11. september 2001 ble fire sivile fly kapret av muslimske terrorister fra Al-Qaida på selvmordsoppdrag. To av flyene ble med få minutters mellomrom styrtet inn i World Trade Center-tårnene i New York. Et tredje fly ble styrtet inn i forsvarsdepartementets hovedkvarter The Pentagon like utenfor Washington D.C. Det fjerde og siste flyet gikk i bakken i Pennsylvania. 2996 mennesker ble drept, vi kunne se på direktesendt TV at mennesker hoppet i døden, de hadde intet valg.

Hele verden ble påvirket, jeg glemmer det aldri.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#terror #bunnytrash #bunny

2 kommentarer
    1. Det er ikke mulig å glemme denne dagen i 2001.
      Jeg var på jobb i fotobutikken da jeg gikk forbi radioen som sto på og det jeg hørte fanget min oppmerksomhet.
      Min første tanke var at det var en film de snakket om…dessverre tok jeg feil. 😳
      Det var forferdelige scener vi kunne se, og dette sitter godt i minnet 😥

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg