Da fuglene ruget på eggene sine i januar blant blomster i full blomstring.

Det har vært flere dager denne vinteren jeg har kledd meg lett og ruslet meg lengre turer. I dag for eksempel. Jeg tok bussen til byen og spaserte hjem fra Bragernes torg her i Drammen og hjem til Fjell. Åtte plussgrader og det er 7. januar, altså midtvinter her i Norge.

Klimahysteriet pågår enda. «Jorden brenner opp og krisen er menneskeskapt» er mantraet. Sannheten er at den milde vinter er ingen sjeldenhet i historien, men mange mennesker sluker rått alt de blir servert av organisasjoner, media og politikere. Og ikke minst fanatikere som oppfordrer til skolestreiker. Uvitende om at det hele er propaganda styrt av pengegrådige bakmenn som George Soros (Schwartz György).

På Goggen Sportspub over en kaffe og en røyk før jeg spaserte hjem kom jeg i snakk med en eldre mann på nærmere 70 år. Mannen fortalte om en vår (mars måned) han opplevde i sin barndom på Bardufoss da der var 28 plussgrader. Familien hadde gått ned i kjelleren og lagt seg på gulvet fordi det var så varmt. Uansett om han husker riktig eller galt, så er det ikke problematisk å gjøre seg kjent med litt historie.

Det å ta en anelse initiativ selv, å ta et dykk i historien er ikke vanskelig. Vi har internett, bibliotek og bøker, gamle aviser og fortellinger fra våre eldre. Det har jeg gjort flere ganger. Andre ganger kommer man rent tilfeldig over informasjon fra historien. Som jeg i dag.

En venninne viste til en artikkel i en gammel Trondheimsavis som hadde dokumentert at i 1172 ble løvskogen grønn i februar og fuglene ruget allerede på eggene sine. I 1289 var det hverken snø, is eller frost – altså ingen vinter. I 1412 blomstret trærne i mars. I 1532 var hagene dekket med blomster allerede i januar. I 1572 var det igjen grønne skoger i januar, fuglene hadde allerede bygget rede og ruget på eggene sine. I 1585 stod det kornaks ved påsketider. I 1606, 1609, 1618 og 1692 var det igjen hverken is, snø eller frost innenfor «vinterhalvåret» – altså ingen vintrer disse årene. I 1781, 1807 og 1822 var det milde vintere som ble anført som særsyn i den meterologiske historie. I 1795 var det kun én dag termometeret viste under null, altså kun én eneste dag med minusgrader. I 1890 var det full blomstring i januar, og potetsetting på Jæren i mars. I 1890 var det full sommer 20. april på Jektstrand i Sjona. Dyrene var ute på beite og gresset var opptil 30 centimeter langt. 1898 kom nok en mild vinter der man såvidt opplevde is, som i dag 7. januar 2020 hvor vi har 8 plussgrader og en anelse is på bakken på sjeldne steder.

Noen som kan tagge Gretha Thunberg til dette innlegget, så kan hun kanskje snakke litt med disse forskerne hun sier hun har kontakt med?!

Takk for at dere leser og nyt morgendagen, her i Drammen er det meldt sol og det blir 9 plussgrader allerede klokken 05:00 i morgen tidlig 😜


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#george #soros #gretha #thunberg #klima #klimakrise #mildvær #klimahysteri #sol #glede #jatillivet 😜

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg