Tror du på månelandingene?

On July 20, 1969, Apollo 11 astronauts Neil Armstrong and Edwin E. “Buzz” Aldrin, the first men to land on the moon, plant the U.S. flag on the lunar surface.

Altså, en samtale oppstod der noen påstod at den russiske hunden som i ettertid har blitt kalt Laika var det første levende som ble sendt ut i rommet. Jeg avbrøt og insisterte på at det ikke stemte. Jeg hadde lest en gang, da det kom fram at fortellingen om Laikas romferd ikke stemte, de fortalte at Laika gikk i bane rundt jorden et par tre tusen ganger. En historie de holdt ved, og at denne hunden levde i sånn ti dager, så derfor var det en erklært sannhet at hun var første levende vesen som hadde blitt sendt ut i rommet og gått i bane rundt jorden. I over 40 år holdt de ved denne historien, så kom det frem at denne stakkars hunden døde straks etter at romkapselen ble skutt ut i rommet. Et par timer etter oppskyting var hun død. Av skrekk vil jeg anta, men den offisielle forklaringen var vel at romkapselen ble overopphetet. Laika ble visstnok kokt, stekt eller fritert?

Uansett, det heter seg at Laika var første levende som gikk i bane rundt jorden. En regelrett løgn, OM Laika gikk i bane rundt jorden, så var hun stein dau. Så en gang på denne siden av årtusenskiftet faktisk, så endret de hele historien. Sånn just like that var en gitt sannhet, en reinspikket usannhet.

Og hun var ikke første dyr sendt ut i rommet, jeg fikk heldigvis rett, jeg hater å huske feil. Jeg mente det første dyret var en ape, men haha.. det viste seg å være bananfluer faktisk. Jeg fant dette:

1947: Første dyr, bananfluer, i verdensrommet.

1949: Første ape i verdensrommet.

1951: Første hund i verdensrommet .

1957: Første dyr (Laika) i bane rundt jorden.

1968: Første dyr i det ytre rom.

De første dyrene i verdensrommet var fruktfluer, som amerikanerne skjøt ut i 1947. Insektene overlevde og kom trygt tilbake til jorden igjen. Verre gikk det med en serie aper, som alle fikk navnet Albert. Alle Albert apene døde, unntatt én Albert som ble skutt ut fra Florida i 1961. Én Albert-ape og bananfluer overlevde å bli skutt ut i rommet. Det var på amerikansk side. På sovjetisk side var det slik at i 1960 ble de det første landet i verden som klarte å sende dyr i jordbane og få dem tilbake i live. De hadde skutt opp et par hunder, en kanin, flere titalls mus, rotter og fluer i én og samme romferge.

Her blir jeg gjort til idiot, for jeg får det ikke til å henge på greip disse historiene. Hvorfor skulle de sende en bataljon av dyr i en og samme ferge? På meg høres det ut som om her pågikk en «drakamp» mellom amerikanerne og russerne om å demonstrere makt, hvem som hadde best teknologi og denslags. Den som har best teknologi har vel også de mest avanserte og farligste våpnene? Jeg finner en slags logikk i den tankegangen.. å lage romfartøy er jo en genial demonstrasjon av kløkt.. men uansett. Tilbake til Laika, har dere sett romkapselen hun ble sendt ut? Jeg får det ikke til å henge på greip..


Så disse månelandingene da. Neil Armstrong var første mennesket som satte sin fot på månen. Dette var 20. juli 1969. Meget spesielt at i ettertid (søk opp selv) at mannen skrøt aldri av dette, hent monotont fortalte han om denne månelandingen som lest opp av en lærebok. Ikke noe følelser rundt det hele. Jeg mener, jeg selv ble jo rimelig høy på meg selv etter første hopp i Zipliner. Jeg tenker, den dagen jeg hopper i fallskjerm fra et fly så vil nok folk måtte bli dritt lei av å høre om det. Om jeg lander fysisk på bakken, så ville det nok tatt laaaaaaang tid før jeg hadde landet psykisk. Så tenke seg til, en mann som har navigert seg til månen, gått på månen, og deretter navigert seg tilbake til jorden, uten å skryte av det?! Noe ingen andre har gjort før han! Jeg mener, det er en rimelig big deal å ha gjort dette!! Hallo!!!

Jeg tviler på disse månelandingene. Jeg tror på en måte ikke på dette. Jo jeg vet, hele verden så den første månelandingen på direktesendt tv. Jeg får det uansett ikke til å se realistisk ut. Jeg har sett like gamle «splætt-filmer» som ser mer troverdige ut! Har dere sett opptakene fra månelandingen? Anyways, Armstrong heter seg å ha vært første mannen på månen, i 1969 sammen med Buzz Aldrin. Det heter seg å ha vært totalt 12 personer som har vært på månen. Etter de førstnevnte som dro til månen med romfartøyet Apollo 11 i 1969 dro også Charles Conrad og Alan Bean opp senere samme året i Apollo 12. To år etter, i 1971 var det Alan Shepard og Edgar D. Mitchell som tok turen med Apollo 14. Deretter var det Apollo 15 med David Scott og James B. Irwin. Også i 1971. I 1972 var det Apollo 16 med John Young og Charles M. Duke Jr. Og samme året, Apollo 17 med Eugene A. Cernan og Harrison «Schmitt.

Nei, jeg kan ikke historien om Apollo 13, det var vel noe slik som «Houston, we have a problem».. så kan dere fylle inn resten?!

Som sagt, jeg er ikke overbevist. Jeg tenker, de var svært så flittige på 40-50-60 tallet å sende dyr ut i rommet for å bli kokt, stekt og fritert. Så sender de plutselig i 1969 mennesker som vellykket lander på månen og reiser hjem igjen. Så fortsetter de med det, til slutt to vellykkede månelandinger i 1972, så plutselig bom stopp??!!!? Hva skjedde i 1972? Nå er vi i 2024, just saying.

Tenk dere i 1972 hadde de ikke engang greid å finne opp flatskjerm TV. Selv den minste TV på den tiden veide jo et tonn, satt på spissen. Jeg hadde et lite TV på gutterommet mitt på slutten av 80-tallet. Det var svintungt å flytte på. Videre slet vi jo enda på 80-tallet med kassetter. Husker dere kassettene (MC) som vi spilte musikk fra? Med lydbånd som krøllet seg inni kassettspillerne? Altså, de oppfant ikke CD-plater før på 80-tallet. Da påstod de at det ikke kunne bli hakk i dem, ikke engang det hadde de fått til riktig. Men å lage romfartøy som flydde til månen og tilbake i 1969 hadde de greid? Og menn gikk på månen??!! Yeah right!!

Forøvrig, 1. oktober 1982, var dagen den første cd-spilleren og de første kommersielle CDer ble lansert. Deriblant Pink Floyd «Wish You Were Here, Michael Jackson «Off the Wall» og Billy Joel’s «52nd Street». Idiot som jeg er får jeg ikke dette til å adde!!

Noen tanker folkens? Tror dere på månelandingene?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#armstrong #bunnytrash #bunny

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg