Gratulerer M!!


I dag har mitt store idol, superstjernen over alle superstjerner, Madonna selvfølgelig, bursdag. Med det må jeg jo lage et kort innlegg som en hyllest til henne hvor jeg legger ved hennes 10 mest populære låter akkurat nå i skrivende stund.

01). Popular (with The Weeknd & Plaiboi Carti)

Denne ble gitt ut 2. juni i fjor og da den kom syntes jeg den var grei nok, men tenkte at den ikke ville bli noen stor hit. Over et halvt år etter den ble sluppet smalt den plutselig inn på Topp 10 listen i England, en musikkvideo ble laget og gitt ut i midten av februar. Den har solgt til 3x platina i Australia. 2x platina i Brasil og Hellas. Platina i Danmark, New Zealand, Polen, Portugal, England og USA. Gull i Belgia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania. Den bare vokser og vokser og avspilles i milliontall enda i dag, og har endt opp bli Madonnas største hit på 15 år.

02). Like a prayer

Denne ble en massiv hit da den ble sluppet i 1989 og er en av Madonnas mest kjente låter. Gjennom årene har den poppet inn og ut av listene og er regnet som en klassiker nå mer enn 35 år i ettertid. Ryan Reynolds fikk tillatelse til å bruke den i den nå kinoaktuelle filmen «Deadpool & Wolverine» og igjen klatrer sangen på listene med millioner avspillinger hver dag.

03). Who’s that girl?

Nylig gikk denne hitlåten fra tidlig i Madonnas karriere inn som nummer 9 på Billboards DanceClub liste i USA. Dette uten at hun har gitt ut noen nyutgivelse/re-issue av låten eller har hatt noen medvirkning til dette. Det er ganske spesielt, låten er 37 år gammel og plutselig skjedde dette. Også slik en plassering, i 1987 havnet den på 44-plass, og nå havnet den plutselig og uten forvarsel som nummer 9!

04). Nothing Really Matters

Denne sangen fra 1998 fikk nytt liv etter å ha vært åpningslåt på hver eneste konsert under Madonnas utsolgte «The Celebration Tour» i fjor og i år. Både snuppen min og jeg har tatt oss selv mang en gang å begynne synge på denne. Det er mulig at konsertversjonen er enda bedre enn originalen.

05). La isla Bonita

Den ultimate sommerlåt fra Madonna. Den kom med albumet «True Blue» i 1986 og ble utgitt som singel i 1987. Hver sommer spilles den på strender og feriesteder verden over. Det har aldri skjedd at vi har vært på sydentur uten at denne har blir spilt noe sted.

06). Material Girl

I 1984 ga Madonna ut denne sangen som muligens er låten som blir mest referert til henne. Når Madonna skrives om i artikler i engelskspråklige land så skriver de ofte ‘the material girl does this and that’. En massiv hit på 80’tallet som har blitt vekket til liv utallige ganger. Fikk et stort oppsving også i 2019 da den ble inkludert på soundtracket til Netflix-serien «Stranger Things» sesong 3.

07). Levitating (with Dua Lipa, Missy Elliot & The blessed Madonna)

Denne sagen er originalt fra Dua Lipa som spurte Madonna i 2020 om å være med å lage en remix-versjon sammen med henne, The Blessed Madonna og Missy Elliot. Hvis denne hadde blitt promotert og utgitt musikkvideo til ville den blitt en stor hit. En tapt sjanse fra plateselskapene. Låten er kul og gjorde det bra på nattklubber og club-hit listene.

08). Hung up

Denne er vel Madonnas største hit på denne siden av millenniet, den ble utgitt i 2006 og førte Madonna inn i Guinnes book of World Records nok en gang da den ble den sangen som inntok flest førsteplasser på hitlistene verden over.

09). I don’t seach, I find

Denne ble gitt ut i 2020 og markerer Madonnas siste sang som gikk inn på topp 10 på noen av Billboards hitlister med Madonna alene uten noen medvirkende artist. På Billboards DanceClub-liste i USA inntok den førsteplassen og det ble da hennes 50 gang at hun toppet denne listen og Madonna ble da første og eneste artist med så mange topplasseringer på noen liste.

10). Vogue

Madonnas monsterhit fra 1990 som ble en landeplage. Utallige artister har laget coverversjoner av denne og fremført under sine konserter, deriblant Beth Ditto, Kylie Minogue, Katy Perry, Britney Spears, Ariana Grande og Beyonce. Sistnevnte samplet også låten og brukte den i sin egen remix av låten «Break my soul». Vogue er en udødelig danse-pop låt.

Hvil i fred Elvis, og gratulerer med dagen Madonna, takk for alt du har gjort for meg og så mange millioner mennesker på denne planeten. Du er helt rå, ha en knallbra feiring i Italia!!

«Beste Madonna Ballader»

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#madonna #idol #superstjerne #dronning #bursdag #fødselsdag #bunnytrash #Bunny

4 kommentarer
    1. Gratulerer til deg og ditt store idol. Musikksmak er forskjellig så jeg lar det bli med det. Håper du får feiret M på din måte😉. God klem fra Birgitte

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg