Har kontaktet den svenske ambassaden i Oslo!

I dag klokken 13:10 ringte jeg til den svenske ambassaden etter å ha blitt opplyst via deres nettsider at de har åpent mellom 13:00 og 15:00. Likevel kom jeg ikke gjennom, kun telefonsvarer. Dermed har jeg skrevet følgende på mail til [email protected] og lagt ved mitt fulle navn, adresse og telefon + hvilket hotell/park i Alanya dette gjelder:
«Årsaken til at jeg tar kontakt er fordi min samboer, en venninne og jeg var i juni på ferie i Alanya. Vi bodde på hotell midt i sentrum. En dag la vi merke til en kvinne som satt på en benk i en liten park på andre siden av veien for hotellet. Hårene mine reiste seg på hele kroppen min og det gikk kaldt nedover ryggen på meg da jeg så ansiktet og utrykket på denne kvinnen. «Det var skikkelig creepy» sa jeg til min venninne. «Ja», svarte hun samtykkende. Det var tydelig at ikke alt sto helt vel til med henne.
Noen dager etterpå fortalte noen kvinner på hotellet at denne kvinnen hadde fått lov til å bo på hotellet når der var ledig rom, dette var før vi kom dit. De fortalte at hun hadde mistet hukommelsen og at hotelleieren hadde kjørt henne rundt i Alanya, i håp om at hun skulle huske noe, kjenne seg igjen, finne ut hvor hun bodde eller hadde bodd. Men det var håpløst. De fortalte at politiet ble kontaktet, men ingenting ble gjort.
Hele perioden vi var i Alanya satt hun på den samme benken i parken rett over gaten. Vi så rett ned på henne fra hotellbalkongen vår. Hotelleier og/eller hotellets ansatte der vi bodde var ga henne mat og holdt henne i livet. Det heter seg at politi, ambassade og det svenske konsulatet er kontaktet. Men likevel sitter denne damen i parken, ingenting er blitt gjort. Dette er særdeles bekymringsverdig.
Nå nærmer det vel seg et par uker siden vi kom hjem fra Alanya i Tyrkia. Deromkring. Forleden kveld fikk jeg melding på messenger. Noen har postet bilde av denne angivelig 53 år gammel svenske kvinnen ved navn Pia. De har funnet ut at hun kom til Alanya som turist, har slitt med å overleve i en park i Alanya sentrum i 4 måneder. Hun husker angivelig ikke fortiden sin. Innbyggere som har sett til henne hevder at hun har Alzheimers. Folk ønsker å hjelpe og få henne sendt hjem snarest mulig. Stadig flere er i vantro over at politi, ambassade, konsulat ikke gjør noe.
I lokale temagrupper og turistgrupper for Alanya på facebook er saken nå blitt delt, og der står «den psykologisk problematiske svenske kvinnen, hvis nåværende visum er utløpt bør bli sendt fra Alanya umiddelbart».
Vedlagte bilde er av kvinnen, dette er samme person som satt på benken perioden vi var i Alanya!
Jeg er helt sjokkert over denne saken, at ingen har grepet inn enda. Ved første øyekast da jeg så henne skjønte vi at der var noe virkelig galt, noe som var langtifra bra. Å bli opplyst om at hun enda sitter i denne parken alene i Alanya på samme benk er skremmende, og enhver skjønner at her burde noe vært gjort for lenge siden. Hun trenger uten tvil å bli hentet hjem til Sverige, bli ivaretatt og gitt professjonell hjelp. Derfor har jeg forsøkt å komme i kontakt med dere, derfor skriver jeg dette til dere her nå. Noe som burde vært gjort for lenge siden må gjøres NÅ!! Jeg ber dere!!
Mvh..»
Dette innlegget postet jeg i går, klikk på link —> «Hun har sittet på en parkbenk i 4 måneder!!» og jeg håper dere der ute vil og kan fortsette å dele det innlegget til noen som kjenner henne, vet hvem henne er, det være familie, venner, kollegaer eller andre med relasjon til henne, evt noensomhelst som kan gripe inn og gjøre noe ser dette!! Selv skal jeg ringe den svenske ambassaden igjen i morgen, og ta en ny runde om hva som kan gjøres. Damen må få hjelp!!
Del! Del! Del!!

Jeg har grupper hvor jeg publiserer mine innlegg etterhvert som de blir produsert. Dere er mer enn velkommen til å følge disse.

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#svensk #kvinne #pia #alzheimers #alanya #tyrkia #ambassade #svenskeambassade #svenskeambassadeoslo #oslo #sverige #bunnytrash #bunny

8 kommentarer
    1. Det skulle jo vært bilder av hennes ansikt, mulig hun er savnet i Sverige, det er rett å slett skremmende at ingen løfter en finger for henne, for hva er hennes fulle navn og hvor og hvilket hotell har hun bodd på og hva har skjedd og hvor er hennes pass og resten av sine eiendeler, ja hvor er de. ?

      1. Jeg er blitt så provosert av saken nå at om jeg hadde hatt bilde av ansiktet hennes så hadde jeg kanskje postet det nå. Det var jo det jeg opprinnelig ønsket, og foreslo da vi var i Alanya, men en må ha tillatelse. Damen kan jo ikke gjøre rede for seg, hun trenger virkelig hjelp. Dette bildet som er brukt har noen i Alanya mest sannsynlig tatt i det skjulte og postet på FB. Uansett, jeg har ingen andre bilder av damen, og vet ikke mer enn at hun er svensk, heter angivelig Pia og er 53 år, hukommelsestap/Alzheimer/psykisk belastet og har sittet på en benk i Alanya i 4 måneder nå.

      1. Vanskelig å si om ingen har meldt henne savnet. Kanskje hun ikke vil bli funnet, har gitt inntrykk av at alt er vel? Hvem vet? Men når hun har sittet på en benk i 4 måneder nå, så er ikke alt vel. Hun trenger hjelp. Etter sommer kommer høst og vinter. Hun kan ikke sitte der 🐰

    2. Förstår att du menar väl, men bara för att myndigheter här i Alanya inte hänger ut henne och vad som görs för henne, så betyder det inte att inget görs. Det görs saker. Men då hon inte har uppehållstillstånd och därav ingen sjukförsäkring så är det några väderkvarnar att ta sig igenom. Hon vistas här olagligt enligt lag, de kan inte gärna slänga henne i häktet i hennes tillstånd. Hon behöver vård, psykiatrisk vård. Hon behöver också mediciner, som hon inte kan få utan recept, det har hon inte råd med. Hon har fått hotellnätter, men hon vill inte allting heller och man kan inte tvinga en människa tyvärr. Jag vet att det håller på att ordnas för att hon ska få åka hem till Sverige men någon bör ta emot henne där pga hennes psykiska ohälsa. Helst borde någon flyga med henne också.

    3. det må jo være noe alvorlig galt her… De vet at ho heter Pia.. alder og at ho er svensk turist som kom der for 4-5 mnd siden..
      hva med bilde av henne sendt til politiet i Sverige.. er det forsøkt av myndighetene der hun er nå.. i en park..
      jeg undres over mangt. pass eller andre papirer.. er de helt borte ?
      historien er jo nesten ikke til å tro på her.. dog svenske myndigheter bør jo komme på banen ASAP. En annen ting.. politiet på stedet ,har ikke de et ansvar her i å kontakte Sverige ? eller nærmeste svensk konsulat?

      1. Du stiller masse spørsmål ingen kan svare på, ikke spørsmål jeg kan svare på ihvertfall. Om noen har ansvar for, er pålagt, lovverk, regler.. jeg vet ikke. Feil person å spørre. Jeg vet at kvinnen har sittet 4 måneder på en benk i Alanya og hun ser langt fra frisk ut. Dette er fakta for det har jeg sett og opplevd selv. Hun er svensk, heter angivelig Pia, er angivelig 53 år, har meget sannsynlig alzheimer/hukommelsestap. Alt annet blir bare spekulasjoner og gjetninger. Det sies at ambassade etc er kontaktet, men hvem som kan gi svar på hva som er gjort og ikke gjort.. her er det vel både taushetsplikt og ditten og datten.. jeg selv har ringt til og skrevet til den svenske ambassaden i Oslo, og jeg skal ringe dit igjen.. noen svar skal jeg sitte med før jeg gir meg, det er hva jeg vet 🐰

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg