Panda Moor Gullfisker.

Jeg tittet nettopp innom min Instagram og der poppet det opp en liten videosnutt av en spesiell type gullfisker ( <— link til videosnutten). Utrolig artig utseende på dem, ser faktisk ut som små pandabjørner. Se videoen!!

Når jeg kommer over noe slikt så må jeg jo finne ut mer. Elsker dyr, alle slags dyr, og synes det er kjempemorsomt med slike som man sjelden og aldri ser, som man kan stille seg spørsmål ved om de faktisk er ekte. Det er jo så mye rart på internett, mye er photoshoppet, manipulert, fake news og fake stories. Men disse er ekte nok.

På engelsk kalles disse ‘Panda Moor Goldfish’, det vitenskapelige biologiske navnet er ‘Carassius auratus’. Søker man opp dette biologiske navnet så vil det komme på norsk ‘Svart Slørhale’.

Gullfisk/Slørhale (Carassius auratus) er hjemmehørende i Kina, Korea og Eurasia fra Lena til Amur-elvene, og ble muligens introdusert i antikken til Japan, Hainan og Taiwan. Selges i dag som akvariefisker med forskjellig utseende/arter.

Panda Gullfisk har en levetid i gjennomsnitt 15 år, men kan faktisk leve i over 30 år hvis de blir veldig godt tatt vare på, altså at forholdene er helt riktige eller perfekte, som for eksempel at vannet de lever i har en pH på 7,2 – 7,5.

Panda Gullfisk er en sort og hvit art av ‘Slørhale’ (Moor). De har store teleskopøyne, og er stort sett som andre slørhaler flest, men det som skiller dem ut er at de endrer seg over tid. Panda Gullfisk er ikke svart-hvite for alltid. Når de blir eldre, blir den svarte fargen rød og etter de har blitt røde, forblir de røde resten av livet.

Artige skapninger, eller hva?!

Her er flere morsomme skapninger som lever i vann:

«Axolotl»

«Blå Drage»

«Portugisisk Krigsskip»

Ha en nydelig dag!! 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#pandagullfisk #gullfisk #pandamoorgoldfish #slørhale #carassiusauratus #bunnytrash #bunny

4 kommentarer

Siste innlegg