Når en mangler søvn, pust og hørsel..

Etter over en time på venterommet kom jeg inn til audiograf på søvn- og hørselssentralen i dag. Dessverre ikke min faste audiograf, men men.. lang historie kort så fikk jeg to nye høreapparater i forrige uke, da jeg kom hjem og skulle stille dem inn og bruke dem så hylte og pep de så høyt at trommehinnene mine holdt på å vrenge seg. Jeg måtte bare røske dem av meg så det ikke skulle skje. Etter noe fram og tilbake oppdaget jeg at begge apparatene var til samme øre. Det høyre.

Link: Skal høre mye før ørene detter av.

I dag forklarte jeg audiografen at apparatene bare hyler og ikke lar seg bruke. Jeg ga dem til henne og spurte om hun kunne se noe spesielt. Det kunne hun ikke. Begge apparatene er til høyre øre forklarte jeg. Da lo hun. «Du kan le sa jeg, men nå har jeg blitt lovet hjelpemidler i to år, så jeg synes ikke det er morsomt lengre». Heldigvis hadde de flere apparater av denne typen på avdelingen, så de slapp å bestille. Jeg har igjen fått nye, et til høyre, og et til venstre. Nå gjenstår det å se om (hvordan) disse fungerer.

Da jeg skulle gå gikk jeg innom skranken igjen og forklarte at jeg har en ekstrem grad av Osas, Obstruktivt søvn apné syndrom. At jeg testet ut Cpap pustemaskiner i 2012, og endte opp med én maskin som jeg enda i dag ikke får til å bruke ved nattesøvn.

Etter utredning for noen år siden ble jeg henvist til Drammen kommune psykiske helsetjenester for å få hjelp til å bruke maskinen. De mente at det kunne være pga traumer tidligere i livet at jeg får panikkangst av maskinen. Etter noen år nå er situasjonen uforandret, men jeg er anvist til å teste ut nye maskiner.

Det heter seg slik at jeg skulle ha oppfølgning fra søvnsentralen og bli innkalt ihvertfall én gang i året. Jeg har aldri blitt innkalt, så nå er det på tide å få satt igang en prosess da det er avklart at det ikke finnes andre løsninger enn å teste ut nye apparater.

Dama i skranken hadde først problemer med å finne opplysninger om meg, så hun lurte på om jeg har vært fraflyttet Drammen. Ironisk, iom at jeg er der nesten ukentlig, ukentlig og noen ganger flere ganger i uka. Hun begrunnet sitt spørsmål med at søvnsentralen har prøvd å ringe meg, men ikke fått tak i meg.

Hvor merkelig er det ikke å stadig få slike beskjeder?? Det heter «søvn- og hørselssentralen». Så når de ringer meg vedrørende hørsel så får de tak i meg, men når de ringer vedrørende søvn/pust så får de ikke tak i meg.. Det er jo samme avdeling, samme kontor og samme telefonnummer… Det er vel ikke bare jeg som synes dette er rart?

En annen ting.. noe så alvorlig som mitt tilfelle av Osas, hvor hver dag uten å bruke Cpap forkorter livet mitt og risikoen for lungekollaps, hjertesvikt, blodpropp og diabetes øker så sier de seg fornøyde med å «forsøke» å ringe? Det i løpet av 6 år!! Er ikke dét også veldig merkelig???

Link: Slik sover/puster jeg..

Hva med email, SMS, brev i postkassa…?

Jeg lover, de har aldri ringt – jeg har så mye med sykehuset Drammen og Vestre Viken å gjøre, jeg svare, jeg svarer alltid, eller ringer tilbake.. jeg har jobbet flere år i sykehusbarnehagene, vikarsentralen, kiosken, kantina OG vært buffévert der et par år. Snuppen min har jobbet 21 år på sykehuset. Alt dette i tillegg til alle avdelingene jeg er innom i forbindelse med mine diagnoser.

Jeg opplever mye rart, jeg hører aldri andre som kommer med historier som dette.. jeg vet nesten ikke hva jeg skal tenke eller si lengre. Det er som om noen leker med livet mitt.

Uansett, jeg fikk Cpap-time om et par uker, så får vi se da….

Slik startet min uke, hvordan startet din?

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#søvn #hørsel #vestreviken #søvnsentralen #hørselssentralen #drammensykehus #audiograf #høreapparater #hjelpemidler #cpap #pustemaskin #panikkangst #osas #psykiskehelsetjenester #drammenkommune #terapi #hjertesvikt #lungekollaps #blodpropp #diabetes #oppfølgning #sykdom #diagnoser #sykehus #drammen

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg