To saker verdt å kjempe for, to mennesker verdt å kjempe for 👊

Nei, det blir aldri slik at jeg kommer til å slutte bruke bloggen min til å kjempe for hva jeg mener er rett og galt. Jeg er medlem av Amnesty International som mange av dere vet, og det finnes en del saker der jeg er uenig med organisasjonen i hvilke handlinger som er riktige eller feile. Men jeg bruker min blogg og min stemme til å ytre hva jeg mener, og jeg er medlem i organisasjonen fordi jeg er enig i de fleste sakene, og jeg mener akkurat de sakene må kjempes for. Vi må kjempe for hva vi tror på, nestekjærlighet og menneskers rettigheter.

Her er to saker jeg er enige med organisasjonen om, to saker jeg vil påvirke andre til å gi støtte til. Gjennom signaturaksjoner og demonstrasjoner.

Sak 1).

Advokat og tobarnsmor Nasrin har lenge jobbet for at Iran skal bli et bedre land å leve i for barna hennes. Men denne sommeren ble hun fengslet, og tatt bort fra familien, fordi hun støtter kvinners rett til å gå uten det politisk ideologiske plagget hijab.

Nasrin valgte å vise sin støtte til kvinnene som protesterer mot tvungen bruk av hijab. Da hun ble arrestert, fikk hun beskjed om at hun må sone en dom på 5 år. Hun har aldri blitt dømt til denne straffen, der var ingen rettsak, de bare sperret henne inne.

Nasrin gikk selv med hijab. Nå som fengslingen hindrer henne i å forsvare kvinnene som har ført an i hijab-protestene, de såkalte "Girls of Revolution Street", har hun bestemt seg for å fjerne sin egen hijab mens hun sitter fengslet. Med det vil hun vise at tvungen bruk av hijab er nedverdigende og i strid med menneskerettighetene.

Kanskje med tiden vil hun fordømme hijab, islam og islamske ideologier. Dette er en kvinne som har mulighet til å se Islam for hva det er, og muligens påvirke andre. Hun skal ikke sitte i fengsel for å være imot at kvinner blir tvunget til å bære undertrykkende ideologiske plagg.

Det er ikke første gang Nasrin har blitt fengslet. Forrige gang dette skjedde, protesterte tusener av mennesker over hele verden. Protestene førte til hun ble løslatt før tiden. Det betyr at myndighetene lar seg påvirke av presset.

Hjelp oss å legge ytterligere press på iranske myndigheter, og krev at Nasrin løslates. Jeg håper, vi håper du vil bruke noen sekunder på å hjelpe oss med din underskrift.

Signér her: Link!!

Sak 2).

I Oslo arrangeres det demonstrasjon fredag 7. september, det vil si, altså neste uke er det tid for høstens første demonstrasjon foran den saudiske ambassaden.

Amnesty demonstrerer for den saudiarabiske bloggeren Raif Badawi. Han er dømt til ti års fengsel og tusen piskeslag for å ha opprettet en nettside for liberal og sosial debatt.

Det er galskap og må stoppes!!

Alle kan bli med!

Se Facebook-event: Link!!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#iran #iranskemyndigheter #nasrin #hijab #mothijab #fengsel #fengselstraff #urettferdighet #kvinnersrettigheter #menneskerettighetene #amnesty #amnestyinternational #neitilislam #islam #religion #neitilreligion #ideologi #neitilideologier #organisasjonsarbeide #nestekjærlighet #signaturaksjon #demonstrasjon #protest #løslatnasrin #saudia #saudiskeambassade #ambassade #saudiarabia #arabia #blogg #blogging #blogger #raifbadawi #badawi #ytringsfrihet #rettferdighet #piskeslag #kjemp #kamp #bunnytrash #ai #AI

2 kommentarer
    1. Hun må få lov til gå uten hijab . Og hun andre i Saudi-Arabia må frifinnes Flo r den tåplige tiltalen mot b henne

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg