Min ‘RebelHeart Tour’ reise og opplevelse (2015-2017)

Første RebelHeart Tour konserten snuppen min og jeg deltok på var i Praha 7. november 2015. Vi ankom flyplassen Vàklav Havel tidlig dagen før.

Det var vår første gang i Tsjekkia. Vi tok taxi fra flyplassen til der vi skulle bo, et slags “Hotel/Hostel”. Jeg hadde booket det billigste rommet jeg hadde funnet innenfor rimelig avstand til sentrum og til O2 Arena der Madonna skulle spille.

Vi hadde ståplasser i fremste halvdel av ståområdet. Helt super plassering i en arena som tar 18000 tilskuere. Først varmet Reijie Snow opp, og det var helt forferdelig – jeg hold på å klikke av den tullingen som bare hoppet fram og tilbake og ropte navnet sitt til elendig musikk.

Jeg tok meg selv i å bue på han.

Etter oppvarmingen ble det spilt musikk gjennom anlegget, populær musikk. Og når Michael Jackson plutselig kom i høytallerne så tok det av. Alle visste at etter Jackson-låten startet Madonna konserten – og som bestilt fallt sceneteppet ned og konserten var i gang.

En sterk åpning med masse greier i typisk Madonna-stil. En fantastisk konsert der vi ble overrasket med “Ghosttown” som ikke sto på setlisten. Sammen med “Like a virgin” og “Rebel Heart” ble “Ghosttown” kveldens høydepunkt. Den som sier Madonna ikke kan synge.. jeg fikk rett og slett gåsehud.

Hun spilte også “Secret” denne kvelden,

Kveldens “Unapologetic bitch” var Jessica Chastain.

Dagen etter, altså på vår andre RebelHeart Tour konsert, havnet vi lengre bak på gulvet enn vi gjorde kvelden før, og vi var mer mot motsatt side. Vi fikk showet fra en litt annen vinkel. Showet var like fantastisk som kvelden før, om ikke “Like a Virgin” var enda bedre.

“Virgin” og “Rebel Heart” ble igjen min favoritt.

“Secret” og “Ghosttown” uteble, og hun droppet “Dress you up”-medleyen. Men til gjengjeld fremførte hun “Like a Prayer” til publikums store begeistring.

Kveldens “Unapologetic bitch” ble ‘Chris from Greece’, såkalt kjekkas, men ikke ‘my cup of tea’, men heldig var han.

Den tredje RebelHeart Tour konserten jeg dro på var i Stockholm. Denne gang alene uten snuppen min.

Jeg ankom flyplassen Arlanda i den svenske hovedstaden tidlig på morgenen den 14. november.

Etter masse komplikasjoner og stress i byen med taxi og hotell kom jeg meg inn på Tele2 Arena, og jeg var overlykkelig over å ha greid det. Jeg fikk til og med meg litt av oppvarmingen før konserten. DJ Mary Mac, hun var flinkere enn tullingen i Praha, men ikke så bra at jeg kunne rope hurra. Når hun var ferdig kom musikken i anlegget, og så.. plutselig.. Michael Jackson-låten. Og i Stockholm som i Praha ble alle elleville og visste at etter Jackson startet showet.

Enda en sterk åpning og et fantastisk show fra begynnelse til slutt. Jeg hadde ståplass og jobbet meg nærmere og nærmere scenen, men følte aldri at jeg kom nær nok. Jeg mistet det intime som gjorde showet så utrolig bra i Praha.

Joda, det var kjempebra i Stockholm også, men hakket bedre i Praha. Høydepunktene i Stockholm var fremføringen av “Like a Virgin” og talen Madonna hadde før hun spilte “Like a Prayer” og “Rebel Heart”.

Talen var for ofrene som døde under terrorangrepet i Paris et par dager i forveien. Alle ble så rørt av Madonnas ord at ingen sto igjen uten tårer i øynene.

Kveldens “Unapologetic bitch” var en eye-candy kjekkas, mye kjekkere enn “Chris from Greece”, og showet endte i perfeksjonisme med “Holiday”.

RebelHeart Tour konsert nummer fire var i Amsterdam, og snuppen min var igjen med på turneen.

Å reise til Nederland er bare en fryd i seg selv fordi vi har vært der før, og fordi at det er en av våre favorittplasser å være, i Amsterdam altså.

Det bruset på med gode følelser i meg da vi sto i kø for å komme inn i “Domen” (06.12.15). Det er som i en nattklubb. Lyden holder seg istedet for å forsvinne som jeg føler den gjør på større arenaer.

Vi hadde sitteplasser på venstre side når en står foran scenen. Litt nærmere scenen enn midt på. Helt perfekt, med oversikt over hele catwalken og hele showet.

Dette var eneste konserten på denne turneen hvor vi hadde sitteplasser, og det kan jeg garantere at neste gang Madonna legger ut på turne skal jeg minst ha en konsert til med sitteplasser. Det er utrolig mange effekter og detaljer en ikke får med seg fra gulvet, der det er mest bare musikken og stemningen som “løfter deg opp”.

Oppvarmingen var “Lunice” whatever.. det virket på meg som om Madonna bare hadde amatører til å varme opp for seg på Europadelen av denne turneen.

Setlisten denne kvelden var helt lik som den første konserten i Praha med hele setlisten og “Secret”. Bare det at istedet for “Ghosttown” ble det “Don’t Tell Me”. Og kveldens «Unapologetic bitch» var superlekker, en fantastisk kropp som han virkelig visste hvordan han skulle bevege. En skikkelig lekkerbisken eye-candy!

Helhetlig var det også mye mer trøkk og energi hele veien.

Dette ble den beste av alle fem konsertene. Alt var perfekt fra begynnelse til slutt

Musikk, show, vokal, energi, humor.. Alt!!

Kvelden etter dro vi på (min femte) og vår siste Rebel Heart Tour konsert. På gulvet igjen, første gang på gulvet i Domen noensinne. Denne kvelden var som andre konserten i Praha. “Secret” forsvant igjen og “Dress you up” medley tatt bort, og som en positiv overraskelse kom “Who’s that girl?” som var en megastor hit i Nederland i sin tid.

Kveldens “Unapologetic bitch” var ikke helt min cup of tea, men alt annet var!!!..

Jeg fikk tatt masse flotte bilder og jeg fikk danset og slått meg mer løs en jeg hadde gjort på noen av de andre konsertene. Som sagt lyden i Ziggo Dome er helt fantastisk.

Når en får oppleve sitt store idol live in the flesh der inne så kan det ikke bli bedre!!

Så var det dessverre over. Fem utsolgte konserter med Madonna på sitt beste. På høyde med “Confessions Tour” og “MDNA Tour” og bedre enn “Sticky & Sweet Tour”, og samtidig mer annerledes enn de tre forgående turneene. Mer intimt, up close and personal, mer Madonna!

Og nå endelig(!!) cirka 2 år etter har CD, DVD og Blu-Ray av The RebelHeart Tour blitt gitt ut. Og jeg sitter nå og ser showet for sjuende gang hjemme. Jeg gleder meg veldig over at denne utgivelsen er bedre enn hennes MDNA Tour utgivelse. En stor skuffelse at “Like a virgin” som var min store favoritt i Praha, Stockholm og Amsterdam er overprodusert, klippet og herjet med i så høy grad at den er vel noe av det jeg liker minst på disse utgivelsene.

Derimot elsker jeg Madonnas versjon av Edit Piafs ‘La vie en rose’, sangen ‘Devil Pray’, “Body Shop”-delen og avslutningen med ‘alle’ de som har vært ‘Unapologetic bitch’es gjennom turneen. Og ‘Holiday’.

Nå er det slik at jeg forhåndsbestilte BluRay/1CD fra Madonnas Fan Club i Amerika og fikk med RebelHeart Tour T-skjorte. Og så (forhånds)bestilte jeg 2CD’en fra CDon her i Norge. Noe jeg ikke visste var at utgivelsen i Japan fikk en ekstra bonus, så derfor bestilte jeg DVD derfra. Den utgivelsen har “Take a Bow” som ekstra bonuslåt, og den er nydelig.

Synes også det var veldig bra at vi (fansen) fikk ‘exerpt’ fra “Tears of a Clown” med på BR/DVD-utgivelsene. Synes gjerne vi kunne fått hele showet, men det var jo ment som en gave til Australia siden de har gått glipp av alt etter “Girlie Show Tour” (1993), men synes det var veldig bra det vi fikk.

Madonna I love U ❤❤❤

#rebelhearttour #rebelheart #madonna

Har tatt alle bildene selv.

Jeg har grupper hvor jeg publiserer mine innlegg etterhvert som de blir produsert. Dere er mer enn velkommen til å følge disse.

Bunny Trash på MeWeLink!!

Bunny Trash på FacebookLink!!

#madonna #rebelheart #album #tour #bunnytrash

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg