Krim fra virkeligheten: Carroll Cole!

Hei og god morgen, i dagens krim fra virkeligheten handler det om en mann som ved flere anledninger meldte fra om hvor gal han var, noe som sier meg at politiet og psykiatriske ansatte der han befant seg var enda galere..

Carroll Edward Cole ble født May 09/05-38 i Sioux City, Iowa, som den andre sønnen til LaVerne og Vesta Cole. Hans yngre søster kom til verden i 1939 og like etter hun ble født flyttet familien til California, hvor deres far begynte jobbe på et verft, og kort etter dro han som soldat til kamp i andre verdenskrig. Mens faren var borte, hadde moren flere affærer og tok noen ganger Cole med til sextreffene sine, og truet med å slå ham hvis han fortalte faren om dette. Vesta var følelsesmessig voldelig mot Cole og kledde ham som en jente. På skolen ble han ertet med jentenavn av de andre barna.

Som 8-åring tok han hevn mot en gutt i klassen sin, en gutt på med navn Duane, ved å drukne ham i en innsjø. Dødsfallet ble sett på som en ulykke av myndighetene, inntil Cole tilsto det mange år senere i en selvbiografi han skrev i fengselet.

Som tenåring begikk Cole flere småforbrytelser og ble ofte arrestert for fyll og mindre tyverier. Etter videregående meldte han seg inn i den amerikanske hæren, men ble utskrevet for dårlig oppførsel i 1958 etter å ha stjålet noen pistoler. I 1960 angrep Cole to kjærestepar parkert i biler på såkalt romantisk sted for elskende. Like etterpå ringte han politiet og fortalte dem at han var plaget av voldelige fantasier som involverte å kvele kvinner.

Cole tilbrakte tid på forskjellige mentalsykehus i løpet av de neste tre årene. Ved det siste av dem, Stockton State Hospital, skrev en Dr. Weiss: «Han ser ut til å være redd for kvinneskikkelser og kan ikke ha gjennomføre samleie med henne først, men må drepe henne før han kan gjøre det». Weiss godkjente hans utskrivelse i april 1963, til tross for at sykehuspersonalet hadde diagnostisert Cole med antisosial personlighetsforstyrrelse.

Da han ble løslatt, flyttet Cole til Dallas, Texas, hvor broren Richard bodde. Der møtte han og giftet seg med en alkoholisert stripper ved navn Billie Whitworth, selv om dette ikke endret perspektivet hans til kvinner. Etter to år tok ekteskapet slutt da Cole brente ned et motell etter å ha overbevist seg selv om at Whitworth hadde sex med menn der. Som et resultat ble han arrestert for brannstiftelse. Da han ble løslatt fra fengselet, forsøkte Cole å kvele en 11 år gammel jente i Missouri. Han ble arrestert og dømt til fem års fengsel.

Etter at han hadde sonet sin dom ferdig endte Cole opp i Nevada, hvor han forsøkte å kvele ytterligere to kvinner. Nok en gang sjekket han seg inn på et mentalsykehus. Legene der la merke til hans morderiske fantasier, men valgte likevel ikke å holde han innlagt, men istedet fikk han en billett tilbake til San Diego.

Coles første offer som voksen var Essie L. Buck, som han hadde plukket opp i en taverne i San Diego 7. mai 1971. Han kvalte henne til døde i bilen sin og kjørte rundt med kroppen hennes i bagasjerommet før han til slutt dumpet den. Bare to uker senere drepte han en uidentifisert kvinne og begravde henne i et skogsområde. Han hevdet senere at de hadde bevist at de var utro mot sine ektemenn, og minnet ham derfor om hans utroskapsmor.

I juli 1973 giftet Cole seg med barpiken Diana Faye Younglove Pashal, som var alkoholiker. De kranglet og sloss ofte, og Cole dro regelmessig bort alene i flere dager av gangen. Han ville begå drap mens han var borte, inkludert en kvinne han angivelig kannibaliserte, altså spiste kroppsdeler av.

I september 1979 kvalte Cole sin kone Diana Faye til døde. En nabo som anet mistanke om noe galt ringte politiet åtte dager senere. Selv om politiet fant Diana Fayes kropp pakket inn i et teppe og stappet i et skap, bestemte de at hun hadde dødd på grunn av mye drikking, og Cole ble løslatt uten siktelse etter avhør. Ikke bare han som var gal tenker jeg, det politiet virker temmelig ko-ko..

Cole forlot så San Diego og begynte å bevege seg rundt igjen. I 1979 møtte han Marie Cushman på en bar i Las Vegas. Samme kveld dro de to til et motell hvor de hadde sex. Om sexen foregikk før eller etter han hadde kvelt henne var et usikkerhetsmoment.

Etter drapet i Las Vegas, returnerte Cole til Dallas, hvor han kvalte ytterligere tre kvinner til døde i november 1980. Cole var mistenkt i det andre av disse drapene og ble også funnet på åstedet for det tredje drapet. Han ble pågrepet og satt i varetekt. Også i Dallas var det tilsynelatende ko-ko politi, for der greide de å komme til den konklusjon at offeret sannsynligvis hadde dødd av naturlige årsaker. Det hadde seg slik at Cole var i ferd med å bli utelukket som mistenkt før han tilsto. Og når han først tilsto så var det vitterlig ikke måte på. Cole fortalte at han hadde myrdet minst fjorten kvinner i løpet av de siste ni årene, selv om han la til at det kan ha vært flere og at han ikke kunne huske nøyaktig, siden han vanligvis var full da han begikk sine forbrytelser.

Den 9. april 1981 ble Cole dømt for tre av drapene begått i Texas. Han ble dømt til livstid i Huntsville-fengselet. I 1984 døde Coles mor og hans holdning ble rapportert å ha endret seg. Han gikk med på å møte ytterligere drapsanklager i Nevada, selv om det muligens kunne bety dødsstraff.

I februar 1984 ble Cole utlevert til Nevada, hvor han ble stilt for retten og dømt for å ha kvalmt to kvinner til døde i 1977 og 1979. I oktober 1984 ble Cole dømt til døden i Nevada. Da straffutmålingen hans ble avsagt sa han: «Takk, dommer». American Civil Liberties Union (ACLU) prøvde å få dommen omgjort, men Cole protesterte., han ville dø. Cole ble henrettet ved en dødelig injeksjon i Nevada State Prison 6. desember 1985. Med tiden har de funnet ut at han var ansvarlig for over 35 drap.

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#carrolcole #cole #siouxcity #iowa #sandiego #california #dallas #texas #missouri #kannibalisme #seriedrap #seriemorder #historie #krim #bunny #bunnytrash

4 kommentarer
   1. Jeg fant den historien spesiell da det offentlige så ut til å være både uten utdannelse og ikke opptrådte profesjonelt i det hele tatt. Mange liv hadde vært spart hadde de holdt han på institusjon.

     1. Helt koko, men ikke så uvanlig, det rareste her er at det faktisk har kommet ut at de opptrådte så uprofesjonelt, både i psykiatrien og politiet. En sak verdt å nevne i dette konseptet.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg