Krim fra virkeligheten: Sinatra, Elvis, Cash, Hendrix, Morrison, Bowie, Jagger, Joplin og Cobain!

Hei og god morgen! I dag er det ikke noen seriemordere, kannibaler, maktsyke politikere eller voldelige voldtektsutøvere eller noe helt grusomt forferdelig det skal handle om her i krim fra virkeligheten. Disse krimhistoriene er rett og slett bare tatt med fordi disse er legender, ikke fordi de har gjort noe alvorlig.. eller det kommer jo an på øyet som ser:

Frank Sinatra ble arrestert i 1938, 22 år gammel for utroskap og forførelse i 1938. Han ble anklaget for å ha ligget med «en singel kvinne av hederlig vandel», noe som var i mot loven på den tiden. Saken ble henlagt da det viste seg at kvinnen var gift. Selv ble Sinatra gift fire ganger.

Elvis ble arrestert i 1956 da han var 21 år. Han hadde nettopp kommet hjem til Memphis etter en fire-dagers konsertturne i Texas. Han hadde en måned til å hvile seg før han dro ut på veien i slutten av november. Elvis syntes det var rar lukt i bilen og dro inn på en bensinstasjon for å få sjekket eksosrøret for lekkasjer. Etter at bilen var sjekket ut startet Elvis motoren for å kjøre unna. Men på det tidspunktet hadde synet av luksusbilen tiltrukket seg en stor mengde mennesker. Da en gruppe unge jenter nærmet seg, slo Elvis av motoren og begynte å signere autografer. Slik ble andre kunder blokkert for å fylle bensin og da ba stasjonseieren Elvis om å flytte bilen sin. Elvis ble sinna og tydde til vold. Dette var stasjoneierens versjon, Elvis derimot hadde en annen forklaring.

Johnny Cash tilbragte aldri noen lang tid i fengsel, men han ble faktisk arrestert hele syv ganger og tilbragte noen netter i fengsel. Hans mest berømte arrestasjon skjedde i El Paso, Texas, i oktober 1965. Da var han 33 år. Han hadde krysset grensen til Juarez for å kjøpe billig amfetamin som han hadde blitt avhengig av på begynnelsen av 60-tallet. Nyhetsoppslag sa at han ble funnet med 668 Dexadrine og 475 Equanil-tabletter i bagasjen. Han fikk en suspendert dom og betalte en liten bot, men bildet av at Cash ble ført bort i håndjern var ikke en hit med Cash’ konservative publikum, så edgy som det kan se ut for samtidens øyne..

Jimi Hendrix hadde allerede som 19-åring rukket å bli arrestert i stjålne biler to ganger. Han fikk valget mellom å sone i fengsel eller melde seg til tjeneste i US Army. Han valgte arméen, der han etter sigende brukte så mye tid på gitaren og musikk at det ikke bare skapte disiplinære problemer. Han ble etter et år også erklært uegnet som soldat og kunne som 20-åring våren 1962 forlate armeen uten å ane noe om framtida. 3. mai 1969 ble han arrestert på flyplassen i Toronto med hasj og heroin i bagasjen.

Jim Morrison ble dømt for offentlig «usømmelig» oppførsel på scenen i 1968. Han var 25 år gammel. Morrison og hans advokater anket dommen som var på seks måneder i fengsel og 500 dollar i bot. Men saken ble aldri gjort ferdig fordi han døde 3. juli 1971. Det ble framlagt over hundre bilder fra konserten, men ingen bilder kunne vise at han faktisk viste penisen. Bandmedlemmene i The Doors vitnet at det aldri skjedde, det var en illusjon, en «massehypnose» som en del av showet. Han ble også arrestert for noe greier i 1970.

Dawid Bowie ble arrestert og anklaget for voldtekt i 1987, da han var 30 år, i tillegg til at han skal ha hatt seksuell omgang med en 15 år gammel jente på 70-tallet. Fansen har i stor grad forskanset seg i to leire, de som nekter for at Bowie gjorde noe galt. Og de som mener han var både en voldtektsmann og pedofil. Han ble ikke dømt for dette, uskyldig til det motsatte er bevist.

Mick Jagger og de andre medlemmene The Rolling Stones’ ble bandet like kjent for en utsvevende livsstil da bandets karriere skjøt fart i 1960-årene, og i 1967 da 24 år gammel ble Jagger arrestert og dømt til tre måneders fengsel for besittelse av amfetamin-tabletter. I 1972 skjedde noe lignende.

Janis Joplin var en av artistene under en festivalkonsert i 1969 hvor publikum på rundt 3500 personer ble elleville da hun fremførte hitlåten «Summertime». Fansen forlot setene sine for bedre utsikt og noen danset på toppen av stolene sine. Politiet, i frykt for brannfare, prøvde å lede folk tilbake til setene og bort fra scenen. Joplin ble rasende politiet begynte å rope og irettesette fansen hennes midt i sangen. «Don’t fuck with those people» ropte hun til politiet inn i mikrofonen sin. Det var nok for Ed Williams i Tampa politidistrikt for å få en arrestordre. Grunn: «vulgært og uanstendig språk». Joplin var ikke ferdig ennå. En annen politimann skrek til fansen hennes med et bullhorn mens hun sang. Joplin bannet mer, denne gangen direkte til politimannen. Så ja, hun ble arrestert og bøtelagt. Hun var 26 år.

Kurt Cobain ble født 20. februar 1967. I juli 1985, 18 år gammel, ble Cobain arrestert for hærverk i noen bygninger og ble senere bøtelagt og gitt en suspendert dom. Dette var bare måneder før han etablerte sitt første band, før Nirvana. I 1990 traff han Courtney Love, de to giftet seg i 1992. I 1993 måtte politiet i Seattle bryte opp en voldelig hendelse i ekteparets hus. Våpen ble konfiskert i tillegg til at politiet arresterte Cobain for å ha angrepet Love.

Er du fan av noen av disse? 😜

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#franksinatra #elvispresley #johnnycash #jimihendrix #jimmorrison #davidbowie #mickjagger #janisjoplin #kurtcobain #sinatra #elvis #cash #hendrix #morrison #bowie #jagger #joplin #cobain #courtneylove #love #historie #krim #bunny #bunnytrash

2 kommentarer
  1. Fan og fan. Eg speler jo mykje forskjelleg musikk, og då ein del av nokon av deisse.
   Janis Joplin var jo genial i si tolkning av ein del låtar, deriblant Summertime som du nevner her. Me and Bobby McGee er vel ein av dei mest kjente, men hu har mykje bra.
   Johnny Cash, som eg var heldeg å få helsa på saman med resten av The Heigwaymen, kjem me jo ikkje utanom. Der er liksom ein grunn til at Leonard Cohen ba han om å spele inn, og gi ut Bird on a wire, før han gav den ut sjølv. Eg veit ikkje grunnen, men noko må det ha vore.
   Johnny Cash er absolutt ein av dei store.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg