Krim fra virkeligheten: Jack the Ripper!

Heisann, heisann, og god morgen! I dag kommer en kort krimhistorie fra virkeligheten som omhandler en person de absolutt fleste har hørt om i en eller annen forbindelse, ihverfall navnet..

«Jack the Ripper» var en seriemorder som mellom august og november 1888 (angivelig) drepte fem prostituerte kvinner i Whitechapel-distriktet i London.

Alle mordene fant sted på offentlige eller halvoffentlige steder, og ofrene fikk fjernet organer og ble maltraktert på grusomste vis. Alt dette «mesterlig» utført i løpet av få minutter, før morderen forsvant igjen.

Navnet på morderen «Jack the Ripper» har sin opprinnelse i et brev som ble sendt til en avis under drapsorgien, og som ble undertegnet «Yours truly, Jack the Ripper». Sannsynligheten for at morderen faktisk ga sitt riktige navn, «Jack», er der, mange tror det.

«Jack» ble ikke tatt, på tross av en massiv politijakt og stort engasjement fra beboerne. Man mistenkte leger og slaktere, dømte seksualforbrytere, selv adelige og kongelige, inkludert Albert, sønn av den fremtidige Kong Edvard VII.

Man får kanskje aldri et sikkert svar, og hendelsene har dannet utgangspunkt for utallige filmer, bøker, teaterstykker og spill.

Link: Jack the Ripper

Gufne greier altså!! Har du sett noen av filmene basert på The Ripper? Noen å anbefale?

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#jacktheripper #theripper #seriemorder #london #england #historie #krim #bunny #bunnytrash

6 kommentarer
  1. Hei Bunny trash
   Jeg falt over bloggen din her forleden og synes at den er utrolig interessant.
   Vi kunne gjerne tenke oss å samarbeide med deg og derfor ville jeg høre om du har en e-postadresse jeg kan skrive til, så jeg kan forklare mer i detalj hva vi kan tilby deg?

  2. Historien om Jack the Ripper er godt kjent, ja, og kanskje spesielt “interessant” siden mordene var så makabre og han aldri ble tatt.

  3. Det verserer mange teorier om hvem Jack the Ripper var, og like mange bøker og filmer har blitt laget som støtter de forskjellige teoriene. Jeg har alltid ønsket å være med på disse guidede turene i London hvor han opererte. Ikke for at det gir så mye svar, men interessant og gøy å få med seg.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg