Krim fra virkeligheten: Catherine og David Birnie!

David Birnie ble født 16 februar 1951 og var den eldste av fem barn og vokste opp i en bygd vest i Australia. Venner fra skolen og bekjente fra kirken husker familien som å ha vært dysfunksjonell, det var snakk om alkoholisme, promiskuitet og incest.

På begynnelsen av 1960-tallet bestemte Davids foreldre seg for å flytte til en annen bygd et stykke unna hvor de hadde bodd. Der møtte David sin kjære Catherine Harrison. I en alder av 15 forlot David skolen for å bli jockeylærling og jobbe med hester. I løpet av sin tid der ble det avslørt at han mishandlet hestene fysisk. Han gjorde også andre ting som vakte oppsikt. En natt brøt han seg inn, naken, med bare strømper over hodet inn i huset og inn på rommet til en eldre dame i begynnelsen av 70-årene og forsøkte å voldta henne. Hun var sprek og motstandsdyktig og David mislyktes i forsøket.

Da David var tenåring var han inn og ut av fengselet for flere forseelser og forbrytelser. Som voksen ble han avhengig av sex og pornografi, og var parafil. Han giftet seg med sin første kone i begynnelsen av 20-årene, og paret fikk en datter. Denne datteren har i voksen alder endret navn og uttalt om sin single tilværelse og sin barnløshet: «Jeg vil ikke skape en ny David Birnie».

På slutten av 1986, på tidspunktet for drapene, ble David ansatt ved en bilopphuggerbutikk i Willagee, en forstad til Perth.

Catherine Birnie ble født Catherine Margaret Harrison 23. mai 1951. Hun var to år gammel da moren hennes døde da hun fødte Catherines lillebror, den nyfødte døde også to dager senere. Ute av stand til å oppdra Catherine, sendte faren henne til å bo hos besteforeldrene på morssiden, som var strenge og ikke snille. Selv flyttet faren langt vekk, etter noen år kom han tilbake, og Catherine flyttet med han igjen da hun var 10 år gammel.

Catherine møtte David Birnie i en alder av 12 år og innledet et forhold med ham to år senere. Faren hennes tryglet henne ved flere anledninger om å forlate David på grunn av at hennes omgang med han førte til at hun fikk problemer med det lokale politiet. Men at han ville det motsatte førte bare David og Catherine nærmere hverandre.

Catherine havnet i fengsel som ungdom og det ga henne en sjanse til å bryte seg løs fra David. En prøveløslatelsesoffiser hadde god innflytelse og påvirket Catherine, hun begynte å jobbe for en familie, McLaughlin-familien, som husholderske. Det medførte at hun innledet et forhold der, og giftet seg med Donald McLaughlin på sin 21-årsdag.

Hun og McLaughlin fikk syv barn. Den førstefødte, en sønn, ble påkjørt og drept av en bil i spedbarnsalderen. Hun hadde hatt venner på besøk, satte barnestolen med sønnen i bak bilen til vennene da de skulle reise etter besøket den kvelden. De rygget over guttungen.

I 1985 forlot hun plutselig mannen sin og de seks barna. Mannen hennes skulle hente henne etter jobb, men hun dukket ikke opp. Hun hadde ikke vært på jobb den dagen, hun hadde reist til David hvor hun forble. Catherine og David ble aldri lovlig gift, men Catherine endret etternavnet sitt til Birnie.

Over en periode på fem uker bortførte paret fem kvinner i alderen 15 til 31. Alle ofrene, bortsett fra ett, ble voldtatt og myrdet. Det eneste unntaket var deres siste offer, som rømte dagen etter bortføringen hennes og førte politiet til Birnie-huset, og dermed avsluttet deres grusomme handlinger.

22 år gamle Mary Neilson var psykologistudent og jobbet deltid i en delikatesseforretning da hun møtte der han jobbet, på bilopphuggerbutikken. David tilbød seg å selge henne billige dekk til bilen hennes, privat, altså dekk han sa han hadde hjemme hos seg selv. Hun fikk telefonnummeret hans og det var 6. oktober 1986 at hun dro til Birnies’ hus. Der ble hun møtt i døren av både David og Catherine som dro henne inn i huset, kneblet henne, lenket henne til en seng og han voldtok henne igjen og igjen mens Catherine observerte. Så kjørte de henne avgårde til et avsidesliggende sted, voldtok henne igjen, kvalte og knivstakk henne og begravde henne.

To uker etter drapet på Mary Neilson, bortførte paret 16 år gamle Susannah Candy som haiket langs en vei. Hun var en fremragende student som alle var sikre på hadde en lovende framtid. Hun bodde hos sine foreldre, og faren var en av de beste øyekirurgene i Australia.

Etter at Candy forsvant, tvang Catherine og David henne til å sende brev til familien for å forsikre dem om at hun hadde det bra. Men familien visste at noe var galt og fryktet for livet hennes. Catherine og David hadde lett hele den dagen etter et nytt offer da de fikk øye på Candy som haiket. Da hun kom inn i bilen, ble hun truet med kniv og fikk hendene sine bundet sammen. Hun ble ført til hjemmet til C&D hvor hun ble kneblet, lenket til sengen og voldtatt, igjen og igjen av David mens Catherine så på. Når han var ferdig fikk hun «gleden» av å kvele jenta med nylonsnor, så begravde de henne på samme sted som forrige offer.

1. november så paret 31 år gamle Noelene Patterson stå ved siden av sin bil på motorveien, hun hadde gått tom for drivstoff mens hun var på vei hjem fra jobben. De tilbød hjelp, og hun satte seg inn i bilen. Så skjedde med henne som med Candy før henne. Kneblet og lenket til sengen hjemme hos C&D ble hun voldtatt igjen og igjen, men denne gangen holdt de på i tre dager. Det framkom tegn på at David likte denne jenta ekstra godt og at han hadde utviklet en følelsesmessig tilknytning til henne. Catherine ble raskt sjalu og stilte et ultimatum: David måtte drepe Noelene selv, ellers ville Catherine begå selvmord. Så David kvalte Noelene mens hun sov. Siden David syntes Noelene var ekstra spesiell ble hun ikke begravet sammen med de andre ofrene.

5. november bortførte paret 21 år gamle Denise Brown mens hun ventet på en buss. De tilbydde henne skyss og hun aksepterte hjelpen fra dem. Med det vet vi hva som skjedde videre, truet med kniv, bragt til parets hjem, kneblet, voldtatt, igjen og igjen. Så kvalt. Da de skulle begrave henne viste det seg at hun enda levde, så hun ble slått to ganger i hodet med øks før hun ble lagt under jord.

Sytten år gamle Kate Moir ble bortført på samme vis etter å ha akseptert skyss fra Birnies. Kate fortalte i avhør at hun spurte paret om de hadde til hensikt å drepe eller voldta henne, og de sa: «vi vil bare voldta deg hvis du er flink». Hun ble tvunget til å danse for dem, og sov i parets seng lenket i håndjern til David.

Dagen etter hun ble bortført greide Kate å rømme. Etter at David gikk på jobb, kom et besøk som skulle levere narkotika C&D hadde bestilt. Catherine gikk til døren for å gjennomføre handelen, og glemte å lenke Kate til sengen. Kate benyttet anledningen til å komme seg ut soveromsvinduet. Hun ramlet og slo hodet i betong, og hun ble angrepet og bitt av Davids hund, men kom seg vekk. Det var 10. november 1986, hun kom inn i en støvsugerbutikk, hysterisk, i svarte leggings, en svart singlet, ingen truse.. Hun informerte butikkeieren om at hun var blitt voldtatt.

Da politiet ankom sa hun at hun var blitt bortført med kniv av et par som hadde tatt henne med tilbake til huset deres og voldtatt henne. Politiet var i utgangspunktet skeptiske til historien hennes, men 22 år gamle konstabel Laura Handcock trodde på henne fra begynnelsen, på grunn av mengden detaljer hun oppga, inkludert adressen og telefonnummeret deres. David og Catherine ble arrestert.

Det er spekulasjoner om at Birnies var ansvarlige for forsvinningen av Cheryl Renwick i mai 1986, og Barbara Western i juni 1986. Det har blitt antydet at David var ansvarlig for at Lisa Marie Mott forsvant i 1980. Men under press i avhør etter arrestasjonen tilsto altså David disse som er omtalt i innlegget her. Det var David som brøt sammen og fortalte hvor de fire jentene var gravlagte. Han ble dømt til fire ganger livsvarig fengsel.

Etter å ha blitt funnet tilregnelig nok til å stå for retten, ble Catherine Birnie også dømt til fire ganger livsvarig fengsel. Under loven på den tiden, ble begge pålagt å sone 20 år før de var kvalifisert for prøveløslatelse.

Paret ble sendt til hver sine fengsler og fikk ikke ha noen annen kontakt enn brevveksling. De utvekslet 2600 brev inntil David ble funnet død i cellen sin 7. oktober 2005. Han hadde da  hengt seg, 54 år gammel. Catherine fikk ikke delta i begravelsen.

I 2007 ble hennes søknad om prøveløslatelse avvist. I 2010 avgjorde Australia at hun aldri skal prøveløslates. Hun skal dø i fengsel!

David og Catherine går inn i historien som det mest hatede paret i det moderne Australia.

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#catherinebirnie #davidbirnie #birnie #kidnappere #voldtekt #seriemordere #australia #historie #krim #bunny #bunnytrash

2 kommentarer
   1. Krim fra virkeligheten ja, prøver å finne de som skiller seg ut fra resten av galskapen. Noen av disse har virkelig fått nakkehårene til å reise seg.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg