Krenka på vegne av kua!

Kjersti Elizabeth Grini er en norsk tidligere håndballspiller. Hun spilte over 200 landskamper med over 1000 scorede mål og er en av Norges mest markante spillere gjennom tidene. Nå er hun med i «Farmen-kjendis» og har greid å få halve Norge til å føle seg krenka på vegne av ei svart ku.

Jeg ser ikke på Farmen, men dette var altså første oppslag som møtte meg når jeg logget på internettet i dag. Det skrives om Farmen hvor gjengen på gården slipper kyrne ut av fjøset og Kjersti Grini får seg til å si: «Har vi fått en neger-ku, det ser jo ut som en neger-ku».

Ordet ‘neger’ har vi fått via tysk og fransk fra portugisisk og har vært integrert i det norske språk for mange generasjoner siden. Det kommer i siste instans av det latinske ordet for ‘svart’.

Med i gjengen er unggutten Adam Ezzari på 23 år. Jeg kjenner egentlig ikke til han, men han går under beskrivelse «artist og skuespiller» og har vært med i TV-serien «Skam». Jeg har sett «Skam». Jeg likte «Skam». Les om sesong 1 her, sesong 2 her, sesong 3 her og sesong 4 her.

Men uansett, det som forløper seg videre er at ungpjokken Ezzari får seg til å irettesette Grini og sier «sånn snakker vi ikke».

Joda, vi gjør faktisk det. Enhver får med seg at uttalelsen til Grini ikke er ondsinnet på noen måte. Hun snakker om en ku faktisk. Men likevel blir det en sak av dette.

I media står det at Grini ikke ba om unnskyldning for dette da hun kommenterte neger-kuen, men etter det er blitt vist på TV har hun lagt seg «langflat» og unnskylder. Det ville ikke jeg gjort. Jeg tenker, hun måtte vel det, for krenkelseshysteriet har blitt innført for fullt her til lands.

Norge med frigjort fargerikt språk i form av mange dialekter og uttrykk, landet hvor man egentlig ikke har vært særlig høytidelige, men snarere rett frem, direkte og ærlige, så har vi nå en «gå på tå» kultur hvor vi må passe oss for enhver ytring og det minste ord. Alt er galt, selv om det ikke er galt ment.

De eneste vi har lov å si noe negativt om i dag er uvaksinerte, de som ikke har tatt koronavaksiner. Utenom det er alt tabu og forbudt, selv om som sagt og gjentatt, selv om enhver ser og vet at det som blir sagt og gjort ikke er vondt ment.

Dette er ikke bra, det er insane. Jeg vet om folk som ekskluderer seg fra enhver diskusjon og aldri tør si sine meninger fordi de er redde for å si et feil ord, redde for å bli hengt ut med holdninger og ideer de ikke har, for med et ord kan den nye kulturen vri om på hele din persona og fremstille deg på en måte der du er hekt ugjenkjennelig. Folk melder seg ut. Det er konsekvensen.

Grini har nå sagt offentlig unnskyld etter å ha blitt tillagt holdninger hun ikke har. Og det er der problemet mitt ligger. Hvis en har negative holdninger i forhold til noens hudfarge eller utseende, så er det noe en burde jobbe med, for det er urettferdig å bli stigmatisert eller dømt for noe en ikke kan for. Men å kommentere utseende på ei ku, ei ku som hverken skjønner eller whatever greia her. Idioti!

Ja her har vi dagens Norge, vi krenkes på vegne av kyr som helt sikkert ville gitt flatt faen i dette uansett hvis denne kua hadde skjønt. Men i media og på sosiale media fortsetter hatet og hetsen, massemobbingen og stigmatiseringen av medmennesker for fullt. På Dagsnytt 18 i går var vi en hel gruppe mennesker som fikk høre at vi er regelrett dumme, altså idioter av Trude Basso, overlege ved St Olavs hospital. Dét var visst helt greit og har hittil ikke fått noen overskrifter av media.

Hvis dere liker bloggen min så følg meg gjerne i gruppene mine på Facebook og MeWe. Beste alternative bloggen i Norge!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#krenkelseshysteri #krenking #neger #rasisme #ku #farmen #kjendis #bunnytrash

40 kommentarer

Siste innlegg