SKAM: Sesong 4 – min mening.

Sesong fire av SKAM:

De første episodene var for rolige, begynte nesten å kjede meg litt, men fra episode fire begynte det å ta seg litt opp. Likte veldig godt den fortrolige samtalen mellom Yousef og Sana – om islam og religion. “Islam, eller religion generelt skaper masse angst hos mennesker”.

Sana har hovedrollen denne sesongen, og det gjør at man begynner tenke litt mer på karakteren. Hvorfor har hun på seg hijaben hele tiden, til og med når hun er alene på sitt eget soverom, mens moren bruker den alt ettersom, og viser seg blant annet uten, i vinduet, for Yousef, når han fulgte Sana hjem i slutten av episoden.

Den fortrolige samtalen mellom Sana og broren Elias i episode fem er også fin. “Du vet at mamma er født i et helt annet land, i en helt annen tid”, kom det fra Elias.

Trist var det at Isak ble slått av Elias, selv om vi ikke ikke får vite før senere årsaken. Og trist var det når Sana overhørte russebuss-jentene at hun var blitt lurt, og at dem kom til å ‘kaste’ henne av bussen. Episode fem er sterk.

Episode syv er rørende. Sana og Isak har en fortrolig samtale om det å være muslim, muslimsk jente, gå med hijab. De snakker om rasisme. Om misforstått rasisme. Om kunnskap, toleranse og fordommer. Og de snakker om det å være homo. Samtalen er rørende, og bra, fordi den setter hjernen i gang. En får tanker som burde tenkes, for å si det sånn.

En scene i episode åtte er virkelig god. Når de avslutter russebussmøtet ved benkene. En får en utrolig gledesfølelse. Opplevelsen av å ha venner som virkelig er glad i deg og bryr seg om deg uansett. Det er så fantastisk. En følelse alle burde få oppleve. Og slutten av episoden var dritkul, hehe 😜

Også denne sesongen var bra, men jeg synes fremdeles at sesong tre er den beste. Episode ti i denne sesongen, altså avslutningen, var bare lang og kjedelig.

Det beste med SKAMs sesong fire er de fortrolige samtalene om livet, islam, religion, kjærlighet, homoseksualitet og så videre. Selv om vi ser islam fra en såkalt objektiv synsvinkel, så synes jeg at de som har skapt serien romantiserer denne “religionen”. Jeg har tilgode å møte noen som Sana, hun er virkelig mye lettere å like og forstå enn de muslimene jeg møter i Norge i det virkelige liv. Sist jeg møtte en muslimsk dame så ropte hun ‘Jævla Homo’ etter meg.

En annen ting er at handlingen er lagt til Oslo. Og Sana tusler rundt som den eneste med hijab. I klassen er hun den eneste muslimen?! Og blant russebussjentene er hun også den eneste. Og morsomt er det når Vilde leter etter en muslim for å få råd om hvordan EID feires. Når jeg er i Oslo så ser jeg muslimer overalt. Samme her i Drammen. Og skolene her jeg bor er det mindretall etnisk norske. Så selv om SKAM prøver å være realistisk, og ta opp samfunnsproblematikk som eksisterer i dag, så er det ikke helt som i virkeligheten. Virkelig ikke.

Men SKAM er en bra serie. Disse ungdommene spiller bra. Og hvordan film og musikk er satt sammen er veldig bra. Jeg ser gjerne alle sesongene en gang til!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#skam #tvserie #oslo #drammen #islam #nrk

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg