Skal jeg drite meg ut på debatt i morgen??

Jeg sitter her og forsøker mentalt forberede meg til debatten jeg skal være en del av i morgen. Det er en todelt debatt hvor jeg skal være med i del 1 som handler om hvordan det er å være skeiv i Drammen.

Deltakere er:

– Martha Yulieth Valencia Dreier som er oppvokst i Lier, og bor med kona i Tollbugata. Martha feirer Pride, men mener det ikke er nok skeive tilbud i Drammen.

– Roger Endré Pettersen er skeiv og bor på Fjell. Pettersen har tidligere uttalt at han ikke føler det er trygt å være skeiv i Drammen. Han mener Pride har mistet kontakt med røttene. I hans øyne tar Fri for stor plass i markeringen.

– Stephen Adom er daglig leder i Skeiv Verden Oslo og Østlandet. Skeiv Verden er en skeiv interesseorganisasjon for personer med minoritetsbakgrunn.

– Fri Oslo og Viken, tidligere LLH, er den største skeive organisasjonen i Norge. De arrangerer blant annet Oslo Pride. Fri jobber for likestilling og mot diskriminering av personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet i Norge. Hvem som stiller fra Fri er enda ikke avklart.

Jeg er ikke helt komfortabel med slike settinger hvor det snakkes til forsamlinger, hvor det vil være media tilstede og denslags. Det er ikke min komfortsone, og det handler vel kanskje mest om uerfarenhet og angst. Hadde jeg vært komfortabel i settinger som dette så hadde jeg muligens blitt politiker, for det er så mye jeg synes er helt bakvendt. Det er så mye jeg vil ha frem, som burde diskuteres ordentlig.

For eksempel hvorfor retter FRI seg så veldig mot barn iht pride, hvorfor de har fått til påbud om flagging i skoler, barnehager og så videre? Folk liker ikke tvang, det gjør dem sinte. Hvorfor så mye kjønnspropaganda oppi dette?

FRI mener at lærere i skolen ikke skal anta at en jente de snakker med er en jente, og i alle fall ikke kalle henne for «hun». Selv om de aller fleste elever helt klart vil foretrekke å bli kalt «han» eller «hun», så anbefaler FRI at ingen skal det av hensyn til noen ekstremt få med spesielle ønsker.

FRI mener også at barn ikke skal lære hva en jente eller gutt er, de anbefaler nemlig at man ikke skal si til barn at gutter har penis og jenter har vagina. De mener at barn skal velge kjønn selv, være det kjønnet de «føler seg som». Er dette en faglig forankret tilnærming?

Det er mange slike greier jeg undres meg over etter FRI med sitt Pride AS overtok det som en gang var LLH.

Hvorfor parader og arrangementer rettes mer og mer mot barn, i «skjønn forening» med SMere og BDSMere? Altså her har man gått fra å kjempe for retten til å elske hvem man vil, til eksponering av sexlivet, i et sammensurium med å skape kjønnsforvirring hos barn. Det er helt absurd, man vet liksom ikke i hvilken ende man skal begynne for å diskutere vanviddet i debatt.

En annen viktig ting for meg er hvorfor det er så lite fokus på islam og de holdninger som er blant den delen av befolkningen?! Hvorfor er det «ingen» som snakker om ideologen hvor homofile ikke aksepteres, hvor det faktisk er mye hat rettet mot homofile?! Hvorfor er det slik at ingen av moskeene i byen her er en del av pride-arrangementet? Hvorfor snakker ingen om det? Og hvorfor er ingen imamer med i debatter som dette i en mangfoldsby som Drammen?!

Nei, her er så mye, og jeg har ingen trening i å ta ordet i forsamlinger som dette. Jeg vet på mange måter ikke hva jeg går til.

Del to av debatten består av Andrew Douglas (R), Tony Burner (SV), Cathrin Janøy (MDG), Herman Ekle Lund (V), Jon Helgheim (FrP) og Angelica Bråten (Drammen Pride). De skal diskutere om det er god nok dialog mellom byens politikere og de skeive miljøene i Drammen.

Kanskje greier jeg å skyte inn noen kommentarer i del 2? Jeg vet ikke. Jeg gleder meg ikke til dette, jeg gleder meg til det er overstått. Noen mener at jeg kan jo bare trekke meg, men det er noe jeg aldri gjør. Jeg trekker meg ikke. Jeg bare håper ikke det blir for ubehagelig, at Drammens Tidende eller sådan ikke nok en gang kommer med sine overskrifter for å lage bråk, men at det heller kommer noe konstruktivt ut av dette.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#pride #frie #drammenpride #prideas #debatt #drammenbibliotek #drammen #norge #bunnytrash #bunny

28 kommentarer
    1. Lykke til, Bunny! Skjønner du gruer deg litt, men tror du vil være veldig godt fornøyd etterpå!
      Håoer du for frem synspunktene dine! 🤗

      1. Takk Skogfruen, jeg gleder meg ikke for å si det sånn, trenger litt pep-talk, men er alene hjemme 🤪🐰 godt blir det uansett å få det overstått.

        1. Neste år kan du delta på Arendalsuka! Der er det mange ulike debatter, søsteren min skal lede tre av dem. Skulle gjerne ha tatt en tur dit, som tilskuer. 🤗

          1. Hadde slike ting som dette vært noe for meg, så hadde jeg nok aktivt meldt meg på til debatter og denslags. Men jeg er mer en skriftlig type, grunnen til at jeg skal være med på debatt i morgen er at jeg ble kontaktet og spurt. De ville ha meg dit 🐰

    2. Lykke til, tror ikke du driter deg ut, du har klare meninger. Synd jeg ikke kan se debatten, går ut i fra den ikke sendes nasjonalt. Tenk på alt du har klart og stått i <3

    3. Jeg liker heller ikke sånne settinger, med mye folk og ta ordet. Selv om jeg er lærer. Blir spennende å høre hvordan det gikk da. Lykke til!

    4. Dette vet eg du fixer, men ønsker deg lykke til likevel 🙂
      Du har mye viktig på hjertet så ta ordet like lett som du gjør med “pennen” <3
      Klem Vibbe 😀

      1. Takk, gjenstår å se. Eneste lyspunkt er at jeg tror ikke andre debattanter tar så lett til karakteristikker og hersketeknikker som vi ofte ser her inne. Tenker det blir mer saklig og at mine ord ikke blir vridd og vendt på. Håper jeg klarer være tydelig hvis jeg klarer ta ordet 🤪🐰

    5. Lykke til 👍 Dette mailer du. Du har klare og tydelige meninger. Når jeg skal i tøffe møter pleier jeg å tenke; vi har ikke dødsstraff i Norge,så dette overlever jeg. Det kommer til å gå veldig bra 👍

    6. Jeg tror du hadde blitt en god politiker jeg, men det er bare sånn jeg ser det.
      Når det gjelder debatten og fri sin gruppe, hvis man kan kalle den for det så er jeg enig med deg på alle punkter, og helt ærlig så tror jeg ikke at barn får det bedre av å ikke bli fortalt hvilket kjønn som har hva og påtvunget ting er jeg ikke for i det hele.

      1. Jeg skjønner ikke denne type involvering i barns liv. La dem leke, leve og være seg selv, og ta voksenlivet, kjønn, sex etc når tiden er moden for det 🐰

    7. Bunny som politiker… hm, jeg hadde stått på barrikadene for å få seg som statsminister. Du utpeker deg spesielt bra fordi du sier tingene som du ser de.👍👍👍👍👍👍. Du går ikke rundt grøten, men er tydelig og lett å forstå. Krysser alt jeg har for deg 🤞🤞

      1. Takk, veldig hyggelig sagt, meg som statsminister, oioioi, da hadde mange blodrøde blitt forbannet, men gatene hadde blitt tryggere 😜🐰

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg