Krim fra virkeligheten: Jack Leon Ruby!

Hei og god morgen! I gårdagens utgave av ‘Krim fra virkeligheten’ så kunne dere lese om mannen som angivelig drepte president John F. Kennedy. I dagens utgave tar vi et tilbakeblikk på mannen som drepte mannen som angivelig drepte president Kennedy.

Jacob Leon Rubenstein ble født i Chicago i 1911. Foreldrene hans var ortodokse jøder av polsk herkomst. De kom til USA i 1903 og bosatte seg i det jødiske området på Chicagos vestkant. Jack var nummer fem av i alt åtte barn og disse hadde en problemfylt barndom med flere opphold i fosterhjem. Det hadde seg slik at begge foreldrene hadde alkoholproblem og ble behandlet for psykiatriske lidelser.

Jack sluttet skolen i en alder av 16 år og ble del av det kriminelle gatemiljøet på West End. I denne tiden var han blant annet ærendsgutt for mafiabossen og gangsterlegenden Al Capone. Han fikk offentlighetens søkelys på seg da lederen i fagforeningen han var medlem av, advokaten Leon Cooke, ble skutt og drept i desember 1939. Ruby var en kort tid mistenkt, men etterhvert ansett som uskyldig. Til minne om advokat Leon Cooke tok Ruby navnet «Leon» som mellomnavn.

Ruby ble innrullert i flyvåpenet i 1943. Etter tre år ble han dimittert og returnerte til Chicago hvor han drev forretningsvirksomhet sammen med sine brødre som i den tid skiftet navn fra Rubenstein til Ruby. Dette ble gjort fordi de fryktet at enkelte ikke ville gjøre forretninger med jøder. Brødrene kjøpte Jack ut, og han flyttet deretter til Dallas, hvor han begynte i nattklubbransjen sammen med sin søster.

Ruby var ekstremt voldelig og asosial. Han bar revolver som beskyttelse når han hadde kontanter på seg. Den brukte han dessuten til å konfronterte folk som ikke kunne betale for seg, eller som plaget jentene hans. Han fikk tilnavnet «Sparky» fordi han var impulsiv og aggressiv.

Fram til 1963 drev Ruby en rekke mindre vellykkede nattklubber, hvordan han kunne starte opp nye nattklubber uten å lykkes i bransjen antas å være inntekt fra kriminell virksomhet. Han ble arrestert ni ganger for småkriminalitet, før han 24. november 1963 skjøt og drepte president Kennedys antatte drapsmann, Lee Harvey Oswald.

Lee Harvey Oswald ble arrestert kort tid etter attentatet mot John F. Kennedy.

På det tidspunktet da Kennedy ble myrdet var Jack Ruby i kontorene til Dallas Morning News hvor han leverte inn annonser for sine daværende to nattklubber. Vitner fortalte at Ruby ble meget oppbrakt over nyheten om at presidenten var myrdet.

Neste dag besøkte Ruby sin søster Eva Grant. De snakket om attentatet. Ruby var nedbrutt, fortvilet og sint. Senere samme kveld dro Ruby til politistasjonen og hørte på Oswalds pressekonferanse ved midnatt.

Det ble offentlig kjent at Oswald skulle overføres til fengsel klokken 10:00 neste dag, søndag 24. november 1963. Pressen mente dette ville bli siste sjanse til å få et blikk av attentatmannen på lenge, oppmøtet ble derfor enormt. Avhørene av Oswald dro imidlertid ut i tid. De ble avsluttet godt og vel en time etter planen. Først klokken 11:15 forlot Oswald forhørsrommet og ble ført mot den panserede bilen som ventet på ham for transport til fengselet.

Journalistene var klare. Fjernsynskameraene sto på. Fotografer tok bilder. Det var skarpt lys, og de som geleidet Oswald i håndjern, hadde vanskelig for å se. Akkurat i det øyeblikket steg Ruby fram med sin pistol. Han skjøt Oswald i magen med et eneste skudd. Jack Ruby ble der og da overmannet og arrestert. Klokken var da 11:21 og det hele ble beleilig nok vist direkte på fjernsyn. En offentlig henrettelse. Oswald ble erklært død klokken 13:07.

I det Ruby ble ført vekk etter å ha skutt Oswald sa han: «Jeg håper jeg fikk drept den jævelen, det vil spare dere for en masse arbeid». I avhør han at motivet hans var å skåne Jacqueline Kennedy fra å måtte komme tilbake til Dallas og møte sin mann (presidenten) morder i en rettssak. Flere av Rubys venner derimot, har ytret at Ruby håpet å bli betraktet som «nasjonens helt» fordi han hadde knertet president Kennedys morder.

At Ruby hadde hatt forbindelser med mafiaen er dokumentert. Det som er oppsiktsvekkende i dag er at det finnes flere bortforklaringer av motiv og konspirasjonsteorier, enn faktiske konspirasjonsteorier.

Ruby ble stilt for retten. Den 14. mars 1964 ble han dømt til døden for mordet på Oswald, men straffen ble senere omgjort. Han anket og fikk ny rettssak, men døde visstnok av blodpropp i lungene som følge av lungekreft. Dette var 3. januar 1967, før ny behandling i rettssystemet.

Link: Jack Leon Ruby (Wikipedia)

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

 

Noen tanker eller innspill?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#jackruby #jacobleonrubenstein #jack #ruby #leeharveyoswald #oswald #johnfkennedy #kennedy #dallas #texas #attentat #drap #mord #president #usa #krim #bunny #bunnytrash

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg