Krim fra virkeligheten: Lee Harvey Oswald!

Heisann og god morgen, i dag er det tid for å ta for seg en sak som enhver har hørt om, men nødvendigvis ikke vet sannheten om, sannheten bak…

Lee Harvey Oswalds far døde to måneder før han ble født, dermed måtte hans dominerende og strenge mor oppfostre han, og hans to eldre brødre alene, inntil den dagen Oswald ble sendt til fosterforeldre, fordi moren var for fattig til å ha ansvaret for ham og gi han hva han trengte.

Før Oswald hadde fylt 18 år hadde han bodd på 22 forskjellige steder og hadde gått på 12 forskjellige skoler. En kan trygt påstå at hans barndom var preget av uro og ustabilitet, han var tilbaketrukket og temperamentsfull i barndommen. Han ble som 14-åring satt under psykiatrisk observasjon, og der ble han journalført som forstyrret av «schizofreni med passiv-aggressive tendenser».

Lee fikk aldri mer utdannelse enn grunnskole. Selv om han hadde store problemer med å stave og skrive, så leste han godt. Som 16-åring skrev han til det stadig mer blodrøde sosialistpartiet, hvor han opplyste at han hadde studert «sosialismens grunnprinsipper» og ba om opplysninger om deres ungdomsorganisasjon.

Oswald så veldig opp til sin eldste bror John, og lot seg påvirke av han i oppveksten, dette gjorde at han vervet seg i oktober 1956, en uke etter at han hadde fylt 17 år. Det var her han fikk skytetrening og oppnådde graden skarpskytter. Selv om han senere fikk en lavere grad, så ble hans skyteferdigheter beskrevet som godt over gjennomsnitt.

Oswald tjenestegjorde som radaroperatør først i California, senere i Japan. Han ble dimittert og forlot USA i september 1959, og ingen hørte fra ham før han møtte opp i USAs ambassade i Moskva i oktober 1959, hvor han ville frasi seg sitt amerikanske statsborgerskap og søke om sovjetisk statsborgerskap, som ble avslått. Deprimert forsøkte Oswald å ta sitt eget liv, ble ansett som psykisk ustabil og farlig, dermed mot KGBs ønske, lot myndighetene ham bli i Sovjetunionen, men han mistrivdes.

På tross av mistrivsel og depresjon møtte Oswald den da 19 år gamle farmasi-studenten Marina Prusakova, som han giftet seg med. I 1962 reiste de til USA og bosatte seg nært Dallas hvor hans mor og hans ene eldre bror bodde. Han tok flere jobber som han mistrivdes med, deriblant en grafisk bedrift hvor han rakk å lage seg forfalskede identifikasjonspapirer før han fikk sparken i 1963 for dårlig jobb utført og for å starte konflikter med sine kolleger.

Ti dager etter at han hadde fått sparken, avfyrte Oswald et skudd mot høyreorienterte general Erwin Walker som jobbet for like rettigheter for fargede studenter i USA. Oswald mente Walker var «fascist»  og skjøt han gjennom vinduet til sitt eget hjem. Kulen traff vinduskarmen, og Walker ble såret i armen av kulefragmenter. Politiet fant ingen spor som gjorde Oswald til mistenkt, så dette slapp han unna med.

Etter attentatet flyttet Oswald til New Orleans. Skaffet seg jobb, fikk sparken, samme leksa. Engasjerte seg politisk, spesielt i Fidel Castro og Cuba, og var pro-Castro aktivist, havnet i bråk med meningsmotstandere og havnet en natt i fengsel.

Deretter dro Oswald til Mexico, hvor han forsøkte å komme seg videre til Cuba. Han møtte opp i den cubanske ambassaden og hevdet at han skulle reise til Sovjetunionen via Cuba. Ambassaden bad om bekreftelse på dette, men Oswald hadde ingen papirer som kunne dokumentere det. Dermed var han og hans kone tilbake i Dallas igjen fra oktober 1963. Han skaffet seg jobb, men 22.november 1963 etterlot han sin giftering og 170 dollar til sin kone da han dro på jobb. Senere samme dag ble president John F. Kennedy skutt og drept av 3 skudd. Mordvåpenet ble funnet med Oswalds fingeravtrykk.

Under flukten etter drapet på presidenten ble Oswald stoppet av politimannen J.D. Tippit. Dermed ble politimannen også skutt og drept med tre skudd. Oswald rømte deretter inn i en kino, hvor han ble arrestert, han forsøkte da å skyte en annen politimann under arrestasjonen. Oswald ble ført til politistasjonen i Dallas for avhør. Han benektet alt, både at han hadde skutt Kennedy og Tippit, og at han eide en rifle. Han hadde falske identifikasjonspapirer pålydende Alek Hidell på seg.

Før Oswald kom for retten, ble han selv skutt av en nattklubbeier med langt kriminelt rulleblad (hmm..). Dette var 24. november 1963 mens han skulle eskorteres til fengsel. Oswald døde på Parkland Memorial Hospital kort tid etter.

Oswalds liv og virke som voksen, de steder han oppholdt seg, de handlinger og reiser han begikk har utgjort teorier om at drapet på Kennedy var ikke bare en enkelt manns handling, at dette var oppdrag. Teoriene styrkes av omstendigheter og at Oswald ble «henrettet» selv av en «tilfeldig» person. Oswald og rollen hans i Kennedy-mordet har vært gjenstand for adskillige teorier, ‘konspirasjonsteorier’ et ord man elsker å bruke i dagens samfunn. Men samtidig, hvem kan vel tro at en gift ung mann på 24 år, med to små barn, to små jenter den ene cirka et år og den andre nyfødt, skulle utføre handlinger som dette uten at han så at han hadde noe vinne på dette? Hvem tror det liksom? En annen teori er om Lee Oswald hadde noe med drapet i det hele tatt, at han selv var offer for noe my større.

Link: Lee Harvey Oswald (Wikipedia)

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Jeg jeg vet ikke hva jeg skal tro annet enn at her er mer enn hva vi har blitt fortalt, hva tror du?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#leeharveyoswald #oswald #johnfkennedy #kennedy #dallas #texas #attentat #drap #mord #president #usa #krim #bunny #bunnytrash

4 kommentarer
  1. Jeg vet heller ikke hva jeg skal tro om denne saken, for både de som mener han er skyldig og de som mener det motsatte kommer med mange og gode teorier. Det er nok mest sannsynlig at han avfyrte skuddene, men om dette er en plan han har kommet opp med selv eller om han har jobbet sammen med andre. Eller kanskje man skal si at noen har bedt han utføre attentatet?? Jeg er sikker på at myndighetene/politiet vet mye mer enn hva de forteller i denne saken.

   1. Hehe.. har oppdaget at etter jeg begynte med dette krim-konseptet så dukker det opp mysterier jeg blir veldig nysgjerrig på og ønsker svar på. Skulle ønske jeg kunne lukke øynene og «se» sannheten, det hadde vært noe det.

  2. Som med mykje anna, så er der mykje som skurrer her.
   Det kan godt vera det var LHO som trykka på avtrekkeren, men eg tvilar sterkt på at det var han som planla det.
   At ein kriminell skulle ta han av dage, liksom som hevn, joda, heilt sikkert 🤣.
   Dette var nok tima og tilrettelagt.
   Så er spørsmålet, er alt her i Noreg slik det ser ut som?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg