Nå er blogg.no på igjen!

I et par uker var det på forsiden til blogg.no masse reklame for en plattform som kalles 123blogg.no. Etter noen dager uten reklame for den plattformen, så er reklamen tilbake igjen. Noe jeg stiller meg undrende til.

Ifølge blogg.no sine egne retningslinjer står det følgende i punkt 4.2: «Vi tillater ikke automatisk redirect fra din blogg hos blogg.no til blogger på andre plattformer eller til andre eksterne websider. Aktiv promotering av konkurrerende bloggplattformer på bloggen din er ikke tillatt. Blogger hvis eneste funksjon er å trekke trafikk til andre nettsteder eller konkurrerende plattformer vil bli stengt».

Altså, blogg.no ønsker ikke at vi brukere av plattformen skal reklamere for konkurrerende bloggplattformer, men de selv har nå i flere uker nærmest bedrevet reklamepropaganda for nettopp en konkurrerende plattform.

«Tidenes lavmål av blogg.no»

Nå vet jeg jo at det ikke er særlig mange bloggere som vil svare meg på dette innlegget om hva de tenker om akkurat dette. Her er ganske mange bloggere som ikke vil vise at de leser Bunny, selv om de faktisk gjør det. Det ser man jo på stadige kopier av tema, lenker og så videre. Men det får så være, jeg lufter likevel mine tanker om at jeg synes denne reklameringen er underlig.

I to måneder har det vært mye krøll med blogg.no, og det ser ikke ut som om det prioriteres å rette opp feil. Det er langt mer enn Topplisten det er noe feil med, plasseringene og antall sidevisninger der. Det har dukket opp spøkelsesbloggere flere ganger, det har dukket opp gamle innlegg der som ble postet for over et år siden, innlegg fra blogg.no har blitt slettet når man poster på facebook, antall sidevisninger fra facebook registreres ikke hos GA som er kilden til blogg.no, noen ganger kommer man ikke inn på bloggen, andre ganger blir man kastet ut, noen ganger kommer ikke innleggene man poster på forsiden i det hele tatt, og andre ganger kommer forsidebildene til innleggene opp-ned.

«Virker ikke som blogg.no fungerer lengre, helt elendig!!»

Neida, for det stopper ikke der. Blogg support kommer heller ikke med informasjon om hva det måtte være, estimert tid på å løse disse feilene, om det gjøres noe i det hele tatt. Noen bloggere er demotiverte, andre har sluttet å blogge. Noen har kontrakt med blogg.no om inntekt på reklame, hvilket er som et kontraktsbrudd å regne når inntekten blir redusert med 90 prosent og skylden ligger hos plattformen. Sist men ikke minst så svarer faktisk ikke blogg.no på henvendelser lengre. Alt i alt virker det som om de har lagt ned plattformen uten å informere om det.

«Hvorfor er det slik på blogg.no?»

Likevel greier de å legge inn like mange reklamer på forsiden og i blogginnleggene til den enkelte. Skifte ut reklamer, fjerne gamle, og ta inn nye. Akkurat der er det INGEN problemer. Og så topper de det hele med konstant reklamere for en annen bloggplattform. «Start egen ny blogg, enkelt og gratis, på 1-2-3».

Er ikke dette rart?!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#blogg #support #bunnytrash #bunny

12 kommentarer
    1. ja jo, enig i at det er rart….men så lurer eg da…Er det Egmont som også har 123blogg? om så er så “skjønner” eg reklamen og da er det ikkje blogg.no som bestemmer hvilke annonser som legges ut. Har du vært inne å sett på 123blogg? eg var nå og da undrer eg meg mer….Det er akkurat samme sideoppsett som me nå bruker her (WordPress) slik var ikkje 123blogg før. De har t.o.m samme bildeheading som blogg.no har når du er helt ny og ikkje har lagt inn ditt eget bilde…Kanskje det er dit me alle skal etter hvert?

      1. Skrollet som faen der inne, og det virker som det er en utenlandsk plattform som er kjøpt opp og omgjort til norsk. Det er årelange chatter på engelsk og kinesisk, samt samtaler med seksuelle innuendos, som om det har vært en datingside… nederst er det nå registrert som expressen.no, men finner ikke ut hvem som står bak. Tro meg, jeg har tenkt at Egmont kan være eiere, men finner ikke noe om det. Nontheless, hadde vært fint om noen hos blogg.no kunne hart anstendighet og vist oss såpass respekt at vi fikk litt info nå… 🐰

          1. Veldig underlig ja, får se om vi får noen svar fra blogg denn uken da, aldri vært så lei surret til blogg.no før, som jeg er nå 🐰

    2. Har ikke lagt merke til dette like mye, men jeg har synes antallet visninger for enkelte i toppen av listen virker mye mindre.

      Også det at noen av innleggene mine ikke dukker opp på hovedsiden.

      Rart dem reklamere for en annen siden, når dem ber oss ikke gjøre det samme 🤔

      1. Ja, det er noe lavere tall fordi det virker som om besøkene på blogg via Facebook ikke registreres. Det er så mye tull innimellom at det faktisk blir frustrerende. Nå har jeg fått tilbud om å skrive for en nettavis, kanskje jeg burde vurdere det, for blogg-skutene ser virkelig ut til å forlise nå 🐰

    3. 123.blogg eies av Egmont! Samme som blogg.no

      Altså samme eier! Og under denne paraplyen til blogg.no – finner man 123.blogg og mange andre blogger!

      1. Næmmen, der var du! Jeg hadde mistanke/følelse av at det kunne være Egmont! Hvordan fant du dette ut? Og hva skjer videre? Hvorfor har de kjøpt opp en plattform som ser utenlandsk ut? Skal vi over dit? Har du mer info? Som du skjønner så er jeg ganske lei av alt surret, røret og mangel på info. Hvorfor har Egmont brakt en ny plattform på bane når de ikke ser ut til å gidde drifte blogg.no engang? 🐰

        1. Jeg spurte ChatGPT – men tror ikke det er noe hold i det!
          Men dette er interessant. Jeg har prøvd å søke på Brønnøysund og
          og da kommer det opp med et enkeltmannsforetak. Men mye rart.
          Men dette må vi finne ut av?
          Dersom det er blogg.no og paraply fra selveste Egmont – så finner jeg det rart. Men jeg hadde ikke startet en ny blogg ut fra dette på denne siden. Det virker ikke greit.
          Men mulig 123.blogg ønsker opplysninger om oss og det får man jo når man lager en blogg. Mye som skal registreres av opplysninger. Egmont er store. De eier vel alt som kryper og går innen magasiner etc..

          1. Egmont er store, så hvorfor de ikke kan investere bare bittelitt tid, penger og oppmerksomhet på oss, gi oss en smule info, skjønner jeg bare ikke. De oppdaterer jo finfint reklamene sine både på forsiden og i bloggene våre. Mens alt annet har vært i uorden, så har akkurat den biten fungert finfint. Ser ut som de kronene blogg.no tjener på reklame har en viss betydning for dem, samtidig har jeg skrevet med slike som Tomsmatprat, Vibbedille og Gryende som har kontrakt med blogg.no hvor de skal ha en liten andel av reklameinntektene, og de inntektene er visst redusert med så mye som 90 prosent nå i sommer pga «tekniske problemer». Jeg finner det hele upålitelig og respektløst, og når det kommer til de nevnte bloggernes inntektsandel, så anser jeg det som kontraktsbrudd fra Egmont sin side. Personlig ønsker jeg finne en plattform som gir meg gode statistikkoplysninger, sidevisninger i sanntid, hvor leserne kommer fra, hvilke innlegg som leses etc. Hvilken plattform som er best på dette vet jeg ikke, men her vi er nå og falmer i blinde er altfor useriøst og respektløst, slik jeg ser det. Demotiverende er det også 🐰

            1. Reklamene på blogg.no er styrt av google og ikke noe vi oppdaterer manuelt. De er også unike pr sidevisning/bruker og ikke alle ser de samme. Vi ser inn i dette da vi ikke er enige at disse skal få reklamere på våre sider i henhold til våre retningslinjer.

              Av hva jeg kan se via lenken jeg fant på slett meg er det Prosport AS som eier domenenavnet 123blogg.no

              1. Takk, det var jo kjekt å vite at det eneste som faktisk fungerer på plattformen er det ikke blogg.no som styrer. Akkurat dét er jo til å le seg ihjel av 🙈😂🐰

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg