Venus fluefanger (Dionaea muscipula) er en kjøttetende plante i soldoggfamilien. Den er den eneste arten i slekta Dionaea og vokser vilt i sørøstlige USA. Den er en flerårig urt som er grønn hele året. Bladene sitter i en rosett, og bladstilken er vinget. Bladet er omdannet til en fangstorgan.
Dette er trolig den mest kjente insektetende planten som dyrkes. Bladene er samlet i en rosett som ender i en åpen munn med tenner. Ikke «lur» planten til å lukke seg, da vil den visne når den ikke får næring fra insekter.
Venus bruker stort sett 7-10 dager på å fortære insektene. Nåvel, min fikk en veps i fella en gang, tok litt lengre tid å fortære den. Anyways.. mat ikke planten med mer enn 2 insekter om gangen, får den for mye mat kan den råtne.
Denne skal stå så lyst som mulig. Fluefanger vil helst ha minst 12 timer med lys hver dag så langt det går an. Den tåler sollys, men det kan fort bli for varmt i et sørvendt vindu. Det gjør ikke noe om det trekker litt, men temperaturen må ikke komme under null. Om sommeren kan den godt stå ute.
Jorda må som nevnt holdes fuktig, men ikke søkkvåt. Det greieste er å dyppe hele potta i vann når den begynner å kjennes lett ut.
Fluefanger trenger ikke gjødsel. Den kan faktisk ta skade av for næringsrik jord.
Kjøttetende planter vokser på så næringsfattig jord at de trenger å spise insekter for å få i seg nok næring. Om det ikke er insekter der fluefangeren står, går det an å mate den med for eksempel litt kokt egg med flere ukers mellomrom.
Fellene bør ikke utløses uten at det er mat i dem. Det krever mye energi å utløse fella, og om dette skjer ofte får planten for lite næring.
Om vinteren går planten inn i en hvileperiode. Da bør den stå kjøligere og få mindre vann. I denne perioden er det nok å vanne annenhver uke, om den ikke står veldig tørt. Selv om vinteren bør den få så mye dagslys som mulig, så et kjølig soveromsvindu passer godt.
Blomstrer på sommeren, må bare si at da jeg kjøpte min første visste jeg ikke om blomstringen. Plutselig kom der en stilk som ble lengre ig lengre, så kom der enda en til. De ble veldig lange og jeg lurte på om dette var en form for stiklinger. Så blomstret den søte hvite blomster. Veldig artig å følge med på. Formeres lettest med frø, men de fleste kjøper fluefanger ferdig i butikken. Har sesong hele året, men går i vinterdvale. Tåler ikke frost!
Lykke til!!
Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter: Bunnys Blomster!
Følg Bunny på MeWe: Link!!
Følg Bunny på Facebook: Link!!
#venusfluefanger #venus #fluefanger #dionaea #bunnytrash #bunny
denne skulle jeg gjerne prøvd ut ,får se etter om jeg er på en plantesenter :=)
Artig liten sak
Ei jeg jobbet en gang for lenge siden for hadde en slik plante
jeg visste ikke at den ville lukke seg så da nyskjerrige meg stakk fingeren i den skvatt jeg kjempehøyt

Du må ikke plage plantene


Lærte fort det ja

Synes den virker veldig SKUMMEL jeg…Vil ikke ha sånn!!
Den er bare artig, har ingen bein å gå på, så den kommer ikke krypende opp i sengen din om natta
Slike skumlinger kommer ikke inn i mitt hus!
Skumlinger faktisk.. spiser dem insekter som veps så er dem mine venner
Den skjønner jeg
Ellers kan man henge opp en gjennomsiktig pose med vann. Svigerinna mi sverger på at dette holder dem unna. Jeg hadde hell med “flasketrikset”. Delte halvannen flaske uten brus i to, og satte øverste del oppi underste del som ei trakt, puttet vann, gjær og sukker oppi. Voila! Det tok ikke lang tid før fella var full av veps.
Artig å se veps bli tygd og svelgt da
Æsj
Skikkelig kul plante altså! Er stort sett alltid borte og sjekker den ut når jeg er på Plantasjen (og det er jeg veldig ofte igrunnen, sammen med prinsessa mi! – senest idag, hihi….)
Jeg spurte etter den på mester grønn i dag, så jeg må bestille. Veldig søte blomster, artig å følge med


God morgon, og god søndag
.
.
.
Du som liker lilla, og er interessert i planter og blomar
Tettegras, ei kjøttetande plante/urt med blålilla blomar kunne kanskje interessera deg. Den finn du ute i naturen, ofte i vegagrøfter der det er vått. Ellers har eg inntrykk av at den veks overalt, berre der er vått nok.
Bladene er mykje brukt til å syrne mjølk, lage mjølkekultur (tette). Me har prøvd, og det fungerer heilt fint.
Den er ein av mine favorittar, ikkje på grunn av eigenskapane, men grunna form og farge. Den lyser godt opp, sjølv om den er liten og unnseelig
Dette var jo interessant, har snoket litt rundt. Takk

