Tysk Keiserinne.

Den tyske keiserinnen (Disocactus phyllanthoides) eller ‘Tysk Keiserinne’, er en art av blomstrende planter i kaktusfamilien. Den dyrkes ofte som en prydplante, og når en søker om denne her i Norge så får en vanligvis opp ‘Bladkaktus, så står det gjerne Epiphyllum i parantes.

Bladkaktusen ‘tysk keiserinne’ er på lik linje med feks Novemberkaktus, Julekaktus og Påskekaktus det vi kaller for skogkaktuser, og disse vokser i tropiske/subtropiske områder og er for det meste epifyttiske, det vil si lever på andre planter (i trær) uten å ta næring fra dem.

Skogkaktus har ofte piggløse, og hengende eller mer leddete stengler. Flertallet av disse kaktusene har stengler som er lange, flattrykte og bladformet. De liker ikke direkte sollys.

Skogkaktuser er vant til halvskygge, og liker ikke direkte sollys. Kaktusene kan gjerne settes utendørs så de får frisk luft om sommeren, men beskyttet mot direkte sol. På plasser hvor det er lite naturlig lys kan skogkaktuser som Bladkaktusen klare seg helt fint.

Om våren og sommeren ønsker kaktuser som dette å ha det varmt på dagen, cirka 18 – 30 grader. Om natten tåler de kjøligere temperaturer. Alle kaktuser vil ha kjølig vinterhvile fra oktober til tidlig på våren, i temperaturer rundt 5 til 12 grader. Bladkaktuser er fra naturens side vant til høyere luftfuktighet og liker godt å få frisk luft.

Skogkaktuser, den tyske keiserinnen inkludert, trenger mer vann enn ørkenkaktuser, og kan egentlig bare tørke ut i jordoverflaten mellom vanningene. De trenger vanning hele året. Vannes de for lite kan de bli slappe, skrumpete og miste farge. De liker godt drenert, gjerne mineralsk jordblanding.

Tysk keiserinne kan en ta stiklinger av, de er lette å formere med stiklinger. Skjær av et «blad» (som egentlig er en flat stengel) og stikk det direkte i kaktusjord. Vann forsiktig hvis jorda er tørr. Når røttene har blitt synlige i potten eller danner rotsnurr i potten er det på tide å potte om til en større potte og ny kaktusjord. Keiserinnen blomstrer best og nest utendørs, henges gjerne ut om vår og sommer.

Den tyske keiserinnens stengler kan bli hele 1 meter lange, noen ganger enda lengre, men primært rundt 40 cm lange, 6 mm tykke. Blomstene kan bli 8–10 cm lange og 7–9 cm brede og kommer på eldre greiner. Blomstene er rosa og rosa-lilla. Frøene er mørk brune.

Bladkakuser er opprinnelig hjemmehørende i Mellom-Amerika og Sør-Amerika. Kalles også for ‘klatrekaktuser’ og ‘orkidékaktuser’. Nattens Dronning er også en bladkaktus, men den er vel helst for spesielt interesserte, mens Tysk Keiserinne er blikkfang langt mer enn bare én dag i året!

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:
Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#dentyskekeiserinnen #tyskkeiserinne #bladkaktus #kaktus #bunnytrash #bunny

6 kommentarer

    1. Den planten er vakker selv om jeg ikke liker kaktuser. Men hadde passet her hos meg som ikke varmer opp mer enn jeg må, kjellerstuen om vinteren. Så kunne den hengt der om vinteren og kommet nydelig opp i stuen oppe om sommeren. Og henges ute på litt varme dager.Lurer på om den er lett å gå kjøpe noe sted

      1. De har den innimellom på blomsterbutikkene. Jeg skrev om denne etter å dagen før ha sett på FB at noen postet bilde av sin (en stoooor utrolig flott en). Så akkurat nå, kanskje muligens finner du den noen steder. Hvis du skal forhøre deg er det lurt å notere det latinske navnet. Snart fremover er det tid for Novemberkaktus: https://bunny.blogg.no/novemberkaktus.html 🐰

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg