Rødlin.

Rødlin (Linum grandiflorum) er en delikat sommerblomst med lekre, rødrosa blomster som gjerne såes i store grupper for fin fargeeffekt. Denne såes gjerne også direkte på voksestedet når jorden er litt oppvarmet. En holder ganske enkelt jorden fuktig til frøene har spiret, deretter går det stort sett gjerne av seg selv, såvidt jeg skjønner.

Linum grandiflorum, altså Rødlin, er en linart kjent under flere vanlige navn, inkludert Blomstrende lin, Skarlagenslin og Karmosinrød lin. Den er hjemmehørende i Algerie, men den er også kjent andre steder i Nord-Afrika, Sør-Europa og flere steder i Nord-Amerika som en introdusert art.

Rødlin er en årlig urt som produserer en oppreist, forgrenet stengel foret med voksaktige, lanseformede blader på 1 til 2 centimeter lengde. Blomsterstanden har blomster på flere centimeter lange pedicels. Blomsten har 5 røde kronblader som er opptil 3 centimeter lange, og støvbærere toppet med støvknapper som bærer lyseblå pollen. Den kan av og til bli funnet på helt tilfeldige steder, godt utenfor sitt normale etablerte område. Så den er litt flyktig og pussig, men samtidig morsom og overraskende. Den kommer gjerne tilbake noen ganger, men er dyrket som en årlig blomst som vedvarer sjelden i mer enn én sesong.

Liker du Rødlin?

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#rødlin #skarlagenslin #bunnytrash #bunny

4 kommentarer

    1. Min rødlin titter opp i bedet, men denne varmen + vanningsforbud i kommunen, det vet jeg ikke helt hvordan går.
      Lin er jo ellers en fantastisk nytteplante, hvor hele planten kan brukes. I stengelen er det fiber til lingarn og veving av klede, det kan utvinnes linolje til å male hus og fiberester kan isolere hus. Du har sikkert spist brød med linfrø i 😊, og tørket med frøkapsler intakt, kan du binde en vakker krans. Planten sin det – og attpå til er den så fiiiiin 🥰.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg