Krim fra virkeligheten: Han van Meegeren!

God morgen god morgen alle flotte folk som stikker innom bloggen her og starter segen med litt krim fra virkeligheten. I dag er det ingen kidnappinger eller mord det skal handle om, men noe kunstnerisk kriminelt, hehe..

Han van Meegeren var en nederlandsk maler som ble oversett av kunstkritikken i flere år, om han fikk oppmerksomhet, så var den utelukkende negativ. Derfor begynte han å utføre malerier i Jan Vermeers og Pieter de Hoochs stil, han ville bevise at han hadde like gode evner som de gamle mesterne. Disse maleriene var særdeles godt gjort teknisk sett og ble kjøpt som originaler av private og offentlige samlinger.

Han begynte å lage malerier hvor målet var å lure en samlet kunstverden til å tro at dette var laget av en mester, det klarte han. Kopiene var faktisk så bra at han i 1942 fikk solgt en falsk Vermeer til nazitoppen Hermann Göring, som stolt hang opp nyanskaffelsen i den tro at det var ekte.

De allierte mistenkte van Meegeren på for å ha gått i nazistenes tjeneste da de senere fant den falske Vermeeren i Görings eie. For å renvaske seg fra mistanken medga van Meegeren at bildet var falsk og at han således ikke kunne anklages får å ha formidlet en kunstskatt til nazistene.

Van Meegeren måtte så male et nytt maleri under påsyn av eksperter for å bevise at det faktisk var han som sto bak den falske Vermeeren. Han ble i 1947 dømt for svindel, men helseproblemer gjorde at han ikke kunne avtjene fengselsstraff, han døde senere samme år.

Link: Han van Megeeren (Wikipedia)

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Dere må si dere enig i at denne nederlenderen må ha vært usedvanlig dyktig? Jeg liker dyktige nederlendere, gjør ikke dere? 😜 hub-hub

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#hanvanmeegeren #janvermeer #vermeer #pieterdehoochs #hermanngöring #göring #nazi #verdenskrig #maler #maleriforfalskner #nederland #krim #historie #bunny #bunnytrash

2 kommentarer
  1. Så absolutt!👏🏻👍🏻
   Finurlig gjort.🤗
   Hadde det ikke vært for krigen, så hadde han neppe blitt oppdaget heller.😂
   Han måtte jo være dyktig for å klare å etterligne bildet så godt.👍🏻
   En finfin fredag til deg!🍃🍂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg