Krim fra virkeligheten: Dr. Hawley Harwey Crippen!

Hei og god morgen, denne historien ble spilt av som en film i hodet mitt da jeg leste meg opp om dette..

Den britiske legen Hawley Harwey Crippen (1862-1910) ble etter en fest hjemme hos seg selv og sin kone tidlig i januar 1910 enkemann. Doktoren fortalte i tiden etter til venner og bekjente at hans kone Cora Henrietta Crippen var død og var kremert i California hvor hun var fra og hadde familie.

Kort tid etter flyttet kjæresten hans, Ethel «Le Neve» Neave, inn i deres hjem og begynte åpenlyst å bruke Coras klær og smykker. Hvilket virket besynderlig..

Venner av Cora mistenkte at noe ikke stemte og meldte fra til politiet og de satte derfor igang en etterforskning. Crippen innrømmet at han hadde diktet opp historien om at kona hans døde og forklarte at han hadde funnet på historien for å unngå personlig forlegenhet fordi hun faktisk hadde forlatt ham og flyktet til Amerika med en elsker. Politiet trodde på forklaringen, men det visste imidlertid ikke doktoren og hans elskerinne, så de flyktet i panikk til Brussel, hvor de dagen etter dro til Antwerpen og steg ombord på stillehavsfartøyet SS Montrose for å komme seg til Canada.

Parets forsvinning førte til at politiet utførte ransaking av Crippens hjem. Der fant de overkroppen til doktorens kone begravd under murgulvet i kjelleren. I hennes overkropp fant de spor av det beroligende stoffet scopolamin. Hodet hennes, lemmene og skjelettet ble aldri funnet. Han hadde tatt ut alle organene hennes og løst opp i ulesket kalk.

Paret som var på flukt til Canada reiste på første klasse og med det tiltrakk de seg oppmerksomhet. Crippens elskerinne hadde kledd seg ut som en gutt og utga seg for å være Crippens sønn. Kapteinen gjennomskuet flyktningene og brukte skipsradioen for å melde fra til Skottland Yard og uttalte at han mente dette måtte være Crippen og hans elskerinne forkledd som en gutt med bart, men oppførte seg som en jente.

Myndighetene var kjappe med å sende av gårde et raskt skip slik at de kunne anholde Dr. Crippen før han fikk muligheten til å gå i land i Quebec i Canada. Crippen ble den første forbryteren som ble tatt ved hjelp av den nye tommunikasjonsteknologien (trådløs radio) som radioen representerte.

Rettsaken mot Dr. Hawley Harwey Crippen varte 4 dager, men det tok juryen bare 27 minutter å finne han skyldig etter forklaringene i retten var over. Crippen viste ingen anger iht kona, men var svært bekymret for elskerinnens rykte. Han ble dømt og hengt, elskerinnen slapp imidlertid unna både tiltale og straff og skal ha uttalt i ettertid at doktoren hadde drept sin kone fordi hun hadde fått kjønnssykdommer.

Link: Dr. Crippen (Wikipedia)

Hva er moralen her mine venner? Ikke gift dere og kom hjem med kjønnssykdommer?! 🤪

Link: Gårdagens krim fra virkeligheten.

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#hawleyharweycrippen #corahenriettacrippen #ethelneave #crippen #drap #mord #flukt #storbritannia #canada #krim #historie #bunny #bunnytrash

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg