Krim fra virkeligheten: Audun Lysbakken!

Hei og god morgen! I dag er det nok en krimhistorie fra virkeligheten, og i dag er historien fra Norge i nyere tid. Det er faktisk svært lav terskel for korrupsjon i Norge, tro det eller ei. Men det har vært mange saker opp gjennom årene.

I dag handler det om partileder Audun Lysbakken. Den samme mannen som i går postet følgende tekst i sosiale medier «I stand with the women of Iran» med hashtag #MashaAmini, samtidig som han er FOR bruk av hijab her i Norge, inkludert barnehijab!!

Denne mannen følger den retning vinden blåser og deler enorme mengder med tomme ord, og da med meget urent mel i posen. For de fleste av oss husker vel Lysbakken som i sin var statsråd i AP-regjering, da som barne- og likestillingsminister fra 2009-2012, hvor han trakk seg etter korrupsjon i form av kameraderi ble avslørt?!

Lysbakken stod på sitt, at alt av dokumentasjon og meldinger i saken var lagt på bordet. Da det deretter ble innhentet dokumentasjon og meldinger som ikke var lagt på bordet uttalte Lysbakken at dokumentasjonen var noe han ikke erindret, «denne meldingen husker jeg ikke».

Så med andre ord, på toppen i Sosialistisk Venstrparti (SV) sitter Audun Lysbakken som i sin tid som statsråd ga bedre inside-avtaler til fordel for egne private kontakter. En rekke politikere kaller pengeutdelingen for politisk kameraderi, og Transparency International Norge uttalte at saken minner om politisk korrupsjon. Altså Lysbakken bedrev kameraderi og korrupsjon. Han gikk av som som statsråd for å slippe tiltale for dette, potensielt havne i rettsak for sin korrupsjon.

Saken var faktisk slik at Audun Lysbakken ble anmeldt for korrupsjon. I norsk statsstøttet media het det seg at «Lysbakken la seg flat og erkjente «regelbrudd». Som sagt for å slippe tiltale kunngjorde Lysbakken at han trakk seg fra regjeringen. Samtidig sa han at han stod til disposisjon dersom SVs landsmøte ønsket ham som leder for partiet. Og her blir det bare mer absurd, for normalt vil bevist korrupsjon medføre tiltale og straff uansett, men kameraderiet fortsatte og Lysbakken ble faktisk heller belønnet med å bli leder for partiet SV.

Han fikk riktignok tilnavnet «den korrupte statsråd», men hva betyr vel det når han får lønn som stortingsrepresentant, med sine fordeler og godtgjørelser og som leder for det partiet utenom dagens regjering som er regjeringens største støttespiller. Lysbakken har ordnet seg, han har fått belønning hver dag i ettertid for sine kriminelle handlinger, mens vanlige folk, slike som du og jeg ville blitt pålagt kraftige bøter bare for å ha satt et feil kryss på et meldekort til Nav. Hadde vi bedrevet svindel og korrupsjon i den grad Audun Lysbakken har bedrevet, hadde vi blitt satt i fengsel.

Rettferdig?

Husk å følge med videre hver morgen i bloggen her, for flere absurde krimhistorier fra virkeligheten.

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#audunlysbakken #sosialistiskvenstreparti #lysbakken #sosialist #kameraderi #landsforræder #korrupt #korrupsjon #denkorruptestatsråd #norge #krim #historie #bunny #bunnytrash

9 kommentarer
  1. Dessverre så foregår det mye lyssky virksomhet blant våre politikere, mye mer enn noen av oss aner. De burde gå foran som et godt eksempel, men så fort de kommer til makten så begynner de å gjøre ting de ikke burde. Når de først blir tatt benekter de helt til alle bevisene kommer på bordet…

   1. Det ser ut til gangen i det hele, men som jeg nevner, én ting er disse kriminelle handlingene, det absurde er jo at de blir belønnet. Få har fått såpass med belønning for «lyssky virksomhet» som Lysbakken. Det riktige her, i mine øyne, er jo at han skulle få straff som alle andre og blitt fratatt muligheten til å fungere som «folkevalgt». Faktisk synes jeg at straffen skulle vært strengere for folkevalgte enn for «vanlige» folk.

  2. Kammeraderiet og korrupsjonen gjennomsyrer heile det politiske systemet.
   Heilt klart burde Lysbakken vore tiltala, og dømt etter bevisene i saka. Sjølv om ingen hadde anmeldt han, burde politiet tiltala han på folkets vegne, av allmenpreventive hensyn. Dessverre går korrupsjonen heilt til topps i politietaten og rettsvesenet og, og difor går deisse kvitsnippforbryterane fri.
   Dei som sit i slike posisjonar, burde fått dobbel straff, i staden for eitt klapp på skuldra, og belønning for å svindle det norske folk.
   Når me ser på forskjellshandsaminga på han Frp representanten i Drammen, og hu AP representanten frå Haugesund ang reiserekningane, så ser me jo kor stor skilnad der er på korleis loven gjeld for dei forskjellige partia.
   Nå var det rett nok ikkje berre reiserekningar med han frå Drammen, men sjølv ei idiot frå AP, skjønar at ein hyttetur ikkje skal skrivast reiserekning på. Ei heller ikkje reiser som ikkje er foretatt.
   At dette ikkje er bevisst svindel, er der ingen som skal få meg til å tru.
   At der skal gå år og dag, før hu verte tiltala og dømt, har eg vanskeleg for å tru, er noko anna enn eitt forsøk på å feie det under teppet.

  3. Du må heler ikke glemme at SV har flest dømte politikere for underslag også politikere som er dømt for medvirkning til
   siktet for å ha gitt opplæring i hvordan man tilvirker bomber, samt oppfordret til drap ..Hentet fra NRK og et annet Nettsted

   Tidligere SV-politiker terrorsiktet – rettssaken starter i august En tidligere SV-politiker ble i 2015 pågrepet og siktet for å ha gitt opplæring i metoder for å produsere bomber, samt oppfordret til drap. Rettssaken kommer opp i Asker og Bærum tingrett den 30. august. Den 30. august starter rettssaken mot den tidligere SV-politikeren som i 2015 ble pågrepet på jobb, siktet for å ha gitt opplæring i hvordan man tilvirker bomber, samt oppfordret til drap. Han er også tiltalt for å ha oppbevart en ulovlig jaktrifle med 40 skudd. Det er i Asker og Bærum tingrett satt av 12 dager til rettssaken. Mannens forsvarere er den venstreorienterte Brynjar Meling, og Bjørn André Gulstad.

   Den 51 år gamle terrorsiktede irakeren Hamad Shoraidah kom til Norge som flyktning i 1998, men dro tilbake til Irak i 2003 for å krige mot Saddam Hussein, da som en høyt rangert offiser i Free Iraqi Forces, ifølge hans egen Twitter-profil. Etter kampene returnerte han til Norge igjen og ble premiert av UDI, som i 2006 ga mannen oppholdstillatelse.

   I Norge var han politisk engasjert i ytterliggående venstreekstreme miljøer, han var lokalpolitiker for SV i Oslo og hadde i perioden 2007–2008 et verv på bydelsnivå for partiet. Shoraidah var også aktiv i Fredsinitiativet og ATTAC, samt var en aktiv talsmann for det eksilirakiske miljøet.

   Shoraidah var, inntil han ble pågrepet i 2015, ansatt i Aker Solutions på Fornebu, og var bosatt i Buskerud.

   Foruten å ha gitt opplæring i hvordan man tilvirker bomber, mener PST at den tidligere SV-politikeren utarbeidet en manual som i detalj beskriver ukonvensjonell bruk av rakettvåpen. Dette dokumentet skal ifølge PST ha vært på flere sider og hatt Aker Solutions’ navn og logo.

   Videre mener PST at den tidligere SV-politikeren i sosiale medier har publisert IS-symboler, samt svært graverende bilder og filmer, som blant annet viser lik med avkuttede hoder.

   Tiltalen mot Hamad Shoraidah har en strafferamme på inntil seks års fengsel. Han erkjenner ikke straffskyld.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg