Krim fra virkeligheten: Armin Meiwes!

Hei og god morgen alle der ute. Her har dere en historie til frokostbordet. Eller..

I mange år hadde Armin Meiwes (født 1961) kjent dragningen mot kannibalisme, og begynte å søke etter potensielle ofre på internett. I mars 2001 inviterte han den fire år eldre Bernd Jürgen Armando Brandes hjem til seg i Rotenburg.

I samstemmighet med offeret skar de av penisen til Brandes, og spiste den sammen. Til tross for tilberedning med timian og hvitløk var dette på alle måter uspiselig kulinarisk opplevelse. Etter å ha drept Brandes delte Meiwes kroppen opp i små deler som han kunne tilberede og spise de nærmeste dagene.

Det hele startet med at Meiwes hadde lagt ut en «annonse» på internett hvor han søkte etter en velbygd 18-30-åring som ønsket å bli slaktet. Bernd Jürgen Armando Brandes, en tysk mann som var kjent for å besøke homofile prostituerte og interessert i lemlestelse, svarte Meiwes.

Da de to møttes i mars 2001 valgte Meiwes å filme hele seansen som ikke har blitt vist offentlig. Ifølge de som har sett filmen skal det hele ha startet med at Meiwes amputerte Brandes’ penis. Meiwes stekte den før de to delte måltidet. Meiwes matet hele tiden Brandes med store mengder alkohol og smertestillende, mens han lå i badekaret og ventet på å dø av blodtap.

Ti timer senere var Brandes fortsatt i live, men bevisstløs. Han tok med seg Brandes inn i et rom han hadde gjort klart for anledningen. Her drepte han Brandes med knivstikk før han hengte ham opp på kjøttkroker og slaktet ham. Meiwes la så kjøttet i fryseren for å spise resten senere.

I desember 2002 ble Meiwes arrestert etter at han på nytt la ut en annonse. Politiet oppsøkte huset hans hvor de fant menneskekjøtt i fryseren og en to-timers videofilm som viste drapet. Mengden menneskekjøtt som ble funnet tydet på at Meiwes kunne ha spist så mye som 20 kilo menneskekjøtt.

Forsvarsadvokatene argumenterte med at det var et barmhjertighetsdrap fordi offeret hadde samtykket og Armin Meiwes ble dømt for ‘aktiv dødshjelp’ med åtte og et halvt år for drapet på Bernd Jürgen Armando Brandes, og saken fikk stor medieoppmerksomhet over hele verden.

Meiwes fortalte i retten at han fra han var liten gutt hadde han fantasert om å spise skolekamerater.

En rettspsykiater konkluderte i 2003 med at Meiwes ikke var syk, men hadde en personlighetsforstyrrelse.

Høyesterett beordret saken gjenopptatt fordi dommen var mild. Aktoratet vurderte etter den første dommen å få ham kjent utilregnelig slik at han kunne fengsles på ubestemt tid.

Da saken ble tatt opp i retten på nytt i mai 2006 hevdet Meiwes’ psykolog at han fremdeles hadde fantasier og ønsket å slakte og spise unge mennesker og Meiwes ble dømt til livsvarig fengsel av en ny domstol. Domstolen konkluderte med at han til tross for det alvorlige personlighetsavviket var strafferettslig ansvarlig for sine handlinger.

Mange protesterte mot straffen, ettersom Brandes selv ønsket å bli drept og fordi kannibalisme ikke var forbudt ved lov.

Dommen la til grunn at Meiwes handlet organisert, gjennomtenkt og planmessig før og etter forbrytelsen blant annet ved at han la avgjørende vekt på at offeret måtte samtykke til drapet.

Link: Jeffrey Dahmer

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

I 2007 ble det meldt at Meiwes hadde blitt vegetarianer. I 2020 fikk han permisjon fra fengselet på dagtid. Meiwes ble kjent som «kannibalen fra Rothenburg» og den tyske gruppen Rammsteins låt «Mein Teil» er basert på denne hendelsen.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#arminmeiwes #meives #lemlestelse #drap #kannibalisme #berndjürgenarmandobrandes #brandes #frankfurt #tyskland #historie #krim #bunny #bunnytrash

6 kommentarer
  1. Om ein kan kalla det sjukdom, er eg usikker på. Sjølv vil eg nok påstå at det er ein eller annan form for besetting, ut i frå rasjonaliteten han syner.
   Han som samtykka i å få avskoren penis, for så å vera med å eta den, var jo ikkje vidare frisk i haudet han heller.
   Dei som kanskje er minst friske i haudet, er dei som meinar det var for streng straff.
   Nå handlar det vel meir om å beskytta samfunnet mot ein potensielt farleg mann, enn straff, men å i heile taket tenkja tanken på å sleppa slike ut i samfunnet igjen, vitnar jo om svært låg omdreining i toppetasjen.

     1. Spinnvilt. Men de gale er ikke så mye ute i gatene, de holder på i skjul, noe som gjør det hele enda skumlere. Kommer til å ligge i bakhodet mitt neste gang jeg trår inn på en klubb i Tyskland jeg aldri har vært innom før, haha..

  2. Hvem i sine fulle fem kan gå med på å la seg lemmeleste og spise deler av seg selv, ingen frisk person. Kjenner jeg blir kvalm med tanken på at noen i det hele tatt kan spise menneskekjøtt. De som har spist det, ene å alene for å overleve, sier at det ikke smaker godt.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg