Hatytringer på internett, stort sett om muslimer!

Har lest litt om hatytringer på internett, og det var jo interessant lesing, ihvertfall litt da. Det har seg slik at i en fersk undersøkelse presentert av Medietilsynet var det kun oppsiktsvekkende 6 prosent av ungdom mellom 16 og 20 år som svarte at de hadde opplevd hatefulle ytringer på nett som på noen måte hadde påvirket dem negativt. Det må sies å være aksepterende lavt.

Altså misforstå meg rett, hatytringer er på ingen greit, å misbruke diskusjonsforum og ødelegge den offentlige debatten med hat er på ingen måte greit. Men med tanke på hvordan samfunnet er i dag hvor terskelen for å la seg krenke er lav, hvor begreper som for eksempel «rasist» og «konspirasjonsteoretiker» og den slags blir misbrukt i mangel på argumenter og kunnskap så er 6 prosent ingenting. Men her må det understrekes at vi snakker om ungdommer mellom 16 og 20 år, og i undersøkelsen var det helt opp til ungdommene selv å definere hva som skulle regnes som en hatytring. Det lå ingen definisjon til grunn.

Det var også interessant å lese at selv med en svært vid definisjon av «hatefulle ytringer» hadde forskerne kun registrert mellom fire og fem slike ytringer pr. dag i perioden 2016–2021. Kartleggingen viser riktignok en økning i antall hatefulle ytringer i forbindelse med nyhetssaker. Det har steget fra 35 kommentarer pr. måned i femårsperioden 2010–2015 til 132 pr. måned fra 2016–2021. Men fortsatt er det et oppsiktsvekkende lavt tall.

Så til andre fakta, jeg sitter ikke med tallene, men de som ikke er definert som ungdommer poster oftere hatytringer, og blir oftere rammet av hatytringer.

Erfaringsmessig ser jeg dette selv, voksne ER verstingene på internettet. Samtidig ser jeg også at såkalte voksne krenkes lettere. Det trenger ikke være hatytringer. Jeg kan ta eksempel i en nylig opplevelse jeg selv har hatt hvor jeg med kritisk røst påpekte en kvinnes stadige dramainnlegg med uendelige clickbaits og sådan. Jeg var på ingen måte stygg, prøvde egentlig bare være konstruktiv å komme med innspill. Responsen var at det ble skrevet et innlegg om meg at jeg var en mobber og en hater. Dette var da ei som kan være oppimot 40 år, hun definerte feedbacken hun fikk som hat og mobbing, men kommentarene er langt fra definert som det. Lettkrenka sutring kaller jeg det, ikke lag diskusjoner hvis man overhodet ikke i det hele tatt tåler meningsmotstandere eller konstruktiv kritikk og innspill.

Men det faktiske hatet som vises mest på internettet er faktisk rettet mot muslimer. I femårsperioden fra 2016 til 2021 ble det postet rundt 300 000 kommentarer definert som hatytringer, da mot muslimer, knyttet til nyhetssaker om muslimer i Norge.

Hmm.. knyttet til «nyhetssaker om muslimer», ja hva kan det handle om? Hvorfor bringer nyhetssaker om muslimer frem hatytringer? Jeg bare spør. Hva bedriver muslimer med i dagens nyhetsbilde som bringer frem hat mot dem?

Islam?

Så til en annen ting jeg reagerer på, men som på ingen måte kommer som noen bombe. Medietilsynets undersøkelse refererer til Opinions Ung2022-rapporten. Den viser at 52 prosent av de unge mellom 15 og 25 år mener de ikke lenger kan si hva de mener, fordi samfunnet er blitt for opptatt av hva som er politisk korrekt. Altså, halvparten av dem mellom 15 og 25 år mener frykten for det politisk korrekte hindrer dem i å ytre seg.

Dette er noe jeg har påpekt lenge at politisk korrekthet er ødeleggende, samfunnsdebatten blir ødelagt, man mister perspektiv og får ikke sett en sak fra flere vinkler enn den politiske korrekte som gjerne er frammanipulert av styresmakter og statsstøttet media. At til og med de yngste voksne og ungdom reagerer på dette, det gir grunn til bekymring.

Relatert: «Falske Nyheter»

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#hatyringer #hatefulleytringer #ytringer #medietilsynet #forskning #muslimer #islam #ungdom #politiskkorrekt #politiskkorrekthet #medieundersøkelse #bunny #bunnytrash

4 kommentarer
  1. Nå har ikkje eg studert dette med hatytringar, men har inntrykk av at det mest er såkalla sosialistar, som gjer den berømmelege fjøra om til ti høns.
   Altså, når faktaopplysningar og beretning om eigne opplevingar, verte kariktirisert som hatefulle ytringar, då er der jo noko som ikkje rimer heilt.
   At monge ikkje våger å skriva/ytra meiningane sine, når dei ikkje er politisk korrekt, det er forståeleg, for då kjem jo hylekoret med hatkommentarane sine med ein gong.
   Når det gjeld islamistane, så har jo dei ei åtferd som genererer hat mot dei, og dei hatar jo alt vesten står for, så det er jo heilt naturleg.
   Slik du vil andre skal vera mot deg, skal du vera mot andre, lærte me i barneskulen. Dette kalla læraren vår for den gyldne regel.
   Det seier seg sjølv, at når islamistane hatar alt vesten står for, og gir uttrykk for det, så vil dei oppleva at vestens folk vil hata alt det dei står for.
   Ja ja, det får vera dagens hatefulle ytring frå meg 🤣.

  2. Det er jo muslimene som sprer hat med sin væremåte, særlig de unge da. Mine muslimske venner er voksne, og tar sterk avstand fra de unges væremåte. Vi norske må jo kunne forsvare oss, ikke sant. Eneste måte de forstår må være utsagn med STORE BOKSTAVER.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg