Vi ble født besatt av djevelen!


Dette innlegget
kommer som et oppfølgingsinnlegg til innlegget mitt som jeg postet tidligere i dag, som dere kan lese her: Jeg kunne vært knivstukket og drept!

Konverteringsterapi/homoterapi er en pseudovitenskapelig behandling for å endre den seksuelle orienteringen og kjønnsidentiteten hos homofile, lesbiske og LHBT-personer.

Tilhengerne av homoterapi mener at den skal hjelpe mennesker å forandre sin «uønskede legning», vanligvis fordi kulturelle tradisjoner eller kristen tro definerer denne legningen å være mot naturens orden og synd mot Gud.

Homoterapi handler særlig å «omvende» homofile eller bifile til personer med heterofile følelser og praksis. Behandlingen benytter både psykologiske og «åndelige» metoder, som samtaleterapi der en får høre at det er noe galt med en, at en er pervers, syndig, respektløs mot Gud og så videre. Terapien inneholder også praktiske og mentale øvelser, bønn, håndspåleggelse og noen ganger eksorsisme, de mener da altså at homofile er besatt av djevelen, eller er satans avkom.

Det er ikke bevist på noen måter at mennesker kan forandre seksuell orientering. Psykiatrisk helsepersonell vitner tvert imot om at homoterapi kan oppleves som et psykisk overgrep og føre til depresjon, angst, selvskading og selvmord. Resultat av homoterapi har aldri «hjulpet» noen, kun ødelagt menneskeliv.


Homoterapi er særlig kjent fra evangelikale og andre ytterliggående kristne miljøer i USA, et land der religions- og ytringsfrihet står sterkt. Her i Norge har først og fremst kristne menigheter støttet tanken om at seksuelle følelser og legninger kan endres gjennom behandling. Disse prakker også dette synet om at det er noe galt med homofile i sine prekener. Jeg kjenner selv til personer som har gått gjennom rehabilitering for rusproblematikk på evangeliesentre hvor de da gjennom preken har blitt tvunget til å høre på grusomheter om hva deres tro mener om homofile. Selvsagt kunne disse som var tilstede for å få hjelp til å bekjempe sin rusproblematikk forlatt, men det med de negative følger det ville få.

Homoterapi er selvsagt forbudt i flere europeiske land og en rekke amerikanske delstater der en anser at virksomheten er uetisk og farlig, særlig for sårbare ungdommer som ikke klarer å forandre følelser og handlinger som behandlerne misliker eller fordømmer. Resultat av homoterapi har kun vist til negative følger som selvhat, selvskading og selvmord. I Norge er homoterapi enda lovlig!

Meld dere inn i Facebookgruppen «NEI TIL HOMOTERAPI! La mennesker få lov til å være seg selv, elske den de forelsker seg i, og leve som de selv ønsker uten å skade andre. Vis atter kjærligheten settes høyest!

Ja til livet, elsker dere 😘


Tusen takk for at dere leser, håper dere vil følge bloggen, det kan dere gjøre på MeWe med å klikke på denne linken —> BT!! Eller dere kan følge bloggen på Facebook med å klikke på denne linken —> BT!!

Eller dere kan klikke dere direkte inn på bloggen anytime her: Bunny Trash.

Ja til livet og kjærligheten 💜

#pride #aksept #likeverd #kjærlighet #regnbueflagg #regnbue #lhbt

❤️🧡💛💚💙💜

2 kommentarer
  1. Det høres ut som et gufs fra en tid vi ikke lenger vil høre om. At noen kan mene slike ting fremdeles, og at det fremdeles er LOV med sånn terapi??. Ganske utrolig!!

   1. Det er for meg helt ubegripelig, jeg har i dag lest i en del temagrupper og det er utrolig mange mennesker som støtter dette. De ønsker at homofile ungdommer skal utsettes for den slags terapi.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg