Umulig å ikke være rasist i 2021!


En av mine lesere skrev nylig følgende som kommentar til et innlegg jeg la ut for en tid siden om rasisme.

«Ja det er rart hvor mange vi er som havner i rasist båsen i 2021, fordi folk som er venstreekstreme finner på stadig nye ting som de mener er rasistiske, ofte ting de importerer fra skoler i USA som har lærere som underviser i tullefag som gender studies, så det er ikke nok for meg å gi blaffen i hvor en kommer i fra eller hvilken hudfarge en har for å ikke være rasist, for jeg kan være rasist ubevisst for det finnes noe som heter mikroagressjon, da sender en ut ubevisste rasistiske signaler til omverden via foreksempel kroppsspråk eller det kan være valg av ord, dermed er det umulig å ikke være rasist i 2021».

En mikroaggressjon er en uttalelse eller handling som indirekte, nonchalant, vagt eller utilsiktet oppfattes som nedvurdering av en person eller gruppe. Ofte – men ikke alltid – gjelder uttalelsen eller handlingen personens eller gruppens opphav, seksualitet, kultur, klasse eller religion.

Begrepet «mikroaggressjon» er hentet fra engelsk, og brukes fortrinnsvis av personer som «ønsker å bekjempe» rasisme og diskriminering. Bruken av begrepet kritiseres ofte for å senke terskelen for hva som skal regnes som diskriminering til et meningsløst nivå, og at det hemmer ytringsfriheten fordi det innbyr til at noe tolkes i verst tenkelige mening!!

Det er noe med det. Det er helt klart at det finnes venstreekstreme grupper som ønsker ytringsfriheten fjernet. Det gjøres via mikroaggressjon. Jeg kan nevne et eksempel hvor jeg var på en fest og der var noen jeg ikke kjente eller hadde møtt før. En mann og en kvinne. Jeg spurte kvinnen hvor hun var fra. Hun fortalte at hun var fra Bodø. Så spurte jeg mannen hvor han var fra. Dermed brøt det ut i oppstandelse. Et par stykker som var tilstede skjelte meg ut og kalte meg rasist. Det har seg slik at denne mannen var fra Guinea (vest-Afrika) og mørk i huden.

De som begynte å skrike om rasisme og ble som gale tilhører den politiske venstreside og påtok seg å være moralens voktere og stemple meg som rasist for dette. Louis, mannen fra Guinea han hadde ikke problemer med mitt spørsmål, vi ble faktisk venner, han kom på besøk og vi festet litt sammen før han flyttet fra Norge igjen.

Så å spørre «hvor kommer du fra» til en person med ikke-hvit hudfarge er i følge den politiske venstreside rasistisk. Er personen hvit er det greit. Det er også rasisme hvis du komplimenterer en mørkhudet med å si «du snakker så godt norsk». De jeg har komplimentert for å ha lært seg bra norsk har tatt det for nettopp det det var, et kompliment. Men politisk venstreside stempler dette som rasisme – og dermed er jeg rasist for å gi komplimenter.

Dette er «mikroaggressjon», og den slipper vi ikke unna uansett hvor hardt vi prøver.

Personlig mener jeg at å kalle noen for rasist på denne måten, det blir gjort av de virkelige rasistene, for det er nettopp de som fokuserer på hudfarge og så videre!


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#rasist #rasisme #mikroaggressjon

2 kommentarer
    1. Nei, det blir dårlig med inkludering, nettverksbygging og sånt som betinger en vellykket integrering når folk blir nødt til å gå på nåler i det man omgås av redsel for å si eller gjøre et eller annet “rasistisk”. Ikke kan de fleipes med, de har ord kun DE har ‘lov’ å bruke, osv, osv. Jeg mener.. Det lar seg jo ikke gjøre å gi en utseendebeskrivelse en gang av folk som har en annen etnisitet uten at det blir rasistisk!
      Likeverd innebærer faktisk at folk behandles likt, og ikke at det ene folkeslaget har ett sett ‘lover’, mens det for det andre gjelder noe helt annet!

      1. Det verste er at det er politisk venstrevridde som styrer dette, når folk fra vest-Afrika, Etiopia og Uganda ikke ser ut til å bry seg døyten. De synes stort sett det er bare hyggelig at vi spør og interesserer oss.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg